Najprostszy chleb pszenny z chrupiącą skórką

Najprostszy chleb pszenny z chrupiącą skórką

Najprostszy chleb pszenny z chrupiącą skórką

Pyszny chleb z chrupiącą skórką i dziurami. Jest prosty w wykonaniu i zawiera niewiele składników. Idealny na poranne śniadanie. Chleb wychodzi miękki i nie kruszy się podczas krojenia, nawet drugiego dnia. Poniżej przedstawiam dwa warianty przygotowania. Tradycyjny i dla posiadaczy Tefala Companion. Składniki (na 1 bochenek): - 750 g mąki pszennej (użyłam typ 450) - 500 ml ciepłej wody - 1 opakowanie suchych drożdży (7g) - 2 płaskie łyżeczki soli (10g) - 1 łyżka oleju (dowolnego) Sposób przygotowania w Tefal ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.