barszcz czerwony - 2114 przepisów (strona:95/141)

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem 239

rozpoczęcie dnia lub jako napój na lunch czy drugie śniadanie.   Sok z kiszonych buraków  zawsze robię w większej ilości i część wykorzystuję do przygotowania czerwonego barszczu, a część piję z dodatkiem soku wyciśniętego z innych warzyw i owoców. Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem Proporcje na dwie szklanki Czas przygotowania: 10 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Paszteciki krucho drożdżowe z kapustą i grzybami 234

jakie nam odpowiadają. Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do poieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 20 minut. Podajemy gorące, np. z barszczem czerwonym. Paszteciki krucho drożdżowe z kapustą i grzybami polecam na święta, karnawał… i nie tylko. Są bardzo delikatne, miękkie, wspaniałe na ciepło i na zimno. Przepis nie jest skomplikowany, ciasto

mojewypiekiinietylko
Czysty barszcz czerwony 178

Lubię czerwony barszcz Winiary z torebki i często gościł w mojej kuchni. Do czasu gdy poznałam przepis Margarytki i wykorzystałam go przy wigilijnej kolacji. Teraz zawsze robię większą ilość, zamrażam i mam na zimowe wieczory czym się rozgrzać.  Składniki : * włoszczyzna * 2 suszone prawdziwki  *6 średnich buraków * ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty, sól, cukier * 2 ząbki czosnku * jabłko

Magiczne Życie Marty
Pikantne bułeczki z nadzieniem z kurczaka z oliwkami 174

Bułeczki podałam z czystym barszczem czerwonym na wywarze z kurczaka. Udko wykorzystałam do nadzienia. bardzo polecam nie tylko na sylwestrowe szaleństwa, ale na wszelkie spotkania rodzinne i "domówki". Składniki: 500 g mąki pszennej 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki  ciepłego mleka 50 g stopionego masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 12 suchych drożdży lub 25 g świeżych Ponadto

Czerwień i błękit
10 najpopularniejszych przepisów w 2014 roku 225

vegeta Numer 3 Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Numer 4 Polędwica z szynkowara Numer 5 Wędzona domowa pasztetowa-wątrobianka Numer 6 Sos szpinakowy do makaronu Numer 7. Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Numer 8 Sałatka z ryżem,kurczakiem i ananasem Numer 9 Schab ze słoika Numer 10 Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w cieście francuskim 203

uprażonymi płatkami migdałów. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut. Upieczonego kurczaka w cieście francuskim podałam z sałatką. Danie sprawdza się, jako obiadowe (np. z filiżanką czerwonego barszczu), kolacyjne, czy też do podania gościom. Składniki nadzienia można dopasować dowolnie, według gustu i smaków. Kurczaka można zastąpić łososiem , zmienić warzywa na swoje ulubione itp., itd. Wystarczy popuścić wodze

mojewypiekiinietylko
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 234

grzybami goszczą na moim stole nie tylko w okresie świątecznym. Ugotowane i okraszone cebulką podane na obiad lub, najbardziej przeze mnie lubiane, odsmażone na rumiano, i do tego kubek czerwonego barszczu. W okresie sylwestrowym, między zakąskami i przystawkami znajdzie się zapewne wielu amatorów pierogów ze słodką kapustą i grzybami. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pierogi ze słodką kapustą i grzybami

mojewypiekiinietylko
żytnio-pszenny kminkowy pieczarkowiec... 178

rolady i włożyć do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia piec w 200C około 35-40 minut i zostawić do przestudzenia - pieczarkowiec najlepiej smakuje letni lub zimny do gorącego barszczu czerwonego..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Paszteciki z kapustą i pieczarkami na Sylwestra 387

Przedstawiam Wam przepis na paszteciki z kapustą i pieczarkami , które świetnie nadają się do podania w Sylwestrową Noc :-) Polecam podawać je z czerwonym barszczem na ciepło. Szczególnie smakują kiedy wróci się z dworu po północy, wtedy ciepły barszczyk i ciepły pasztecik smakują świetnie! :-) Składniki: Składniki i przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz  TUTAJ  . Jedyną modyfikacją ciasta jest dodanie

Anielska Kuchnia Ani
Barszczyk czerwony i nalesniki z miesem czyli Zupowy Wtorek odc.43 180

opóźnienia, planuję ale nie nadążam. Moje blogowe cykle trochę chwieją się w posadach, trudno... Wczoraj zaczęłam, dziś skończyłam przygotowywanie obiadu będącego smakiem mojego dzieciństwa. Uwielbiałam czerwony barszcz z naleśnikami z mięsnym nadzieniem, czasem robiła go mama, czasem babcia. Dzisiaj przepisu jednak tu nie znajdziecie bo wszystko było na oko i na szybko. Do bulionu wołowego

Dzieje kuchennej Wiewióry
WIGILIA lubelskich blogerów kulinarnych 155

blogerek i aż 1 bloger ! ... plus dodatkowo moja koleżanka Paulina oraz maleńka Stefcia, córeczka jednej z blogerek. Zielony Talerzy - odpłatnie - przygotował dla nas trzy wigilijne zupy: czysty czerwony barszcz, zupę grzybową z razowymi łazankami i krem chrzanowy oraz kompot z suszu. Czy coś mi wyjątkowo smakowało ? Kompot z suszu :) ... i zupa chrzanowa również, pozostałe dwie zupy nie trafiły w moje

kolorowotorcikowo
Bar-restauracyjny Karmnik – recenzja 266

prawda danie mogłoby być odrobinę cieplejsze, ale niewątpliwie w smaku było dobre i ciekawie przyprawione). Niestety, po zachęcającym początku walory smakowe pozostałych dań nie powaliły nas na kolana. Barszcz czerwony z mini pierożkami z mięsem (13 zł) był przyzwoity, ale nie zachwycał – czegoś w nim brakowało, choć pierożki trochę ratowały sytuację. Na drugie danie kucharz zaoferował przybyłym gościom pęczotto

karmelowy
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 224

Zawijasy drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami  świetnie smakują z czystym barszczem czerwonym, idealne na kolację wigilijną.  Do farszu użyłam pieczarek, zamiast grzybów, dzięki temu bez obaw mogą je jeść dzieci.  Składniki: ciasto: 50 g świeżych drożdży, szczypta cukru, 1 jajka, 200 ml wody, 500 g maki pszennej, 1 ½   łyżeczki soli, żółtko do posmarowania, szczypta

Moniki Smakołyki
Nagie krokiety czyli naleśniki z kapustą i grzybami 173

przez pół godziny w zimnej wodzie, następnie drobno siekamy i podsmażamy z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy. Podajemy z czerwonym barszczem. naleśniki z kapustą i grzybami

Bon Appetit Małgorzaty
Uszka z grzybami 601

moczymy w wodzie. Zostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy grzyby do miękkości w tej samej w odzie, w której się moczyły. Wywaru z grzybów nie wylewamy, zostawiamy do przygotowania barszczu czerwonego. Grzyby przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. 2. Cebule obieramy, drob n o siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Cebulę mieszamy z grzybami, dodajemy bułkę tartą i doprawiam y solą

Kuchnia domowa Ani