większości z nich po zjedzeniu mamy cieknące sokiem z arbuza brody i klejące ręce. Przedstawię dziś kilka prostych wskazówek jak pokroić arbuza i nie narobić przy tym bałaganu :-) 1. Po pierwsze jeśli kupujemy arbuza w całości zaczynamy od tego, by pokroić go w ćwiartki - najpierw na pół, a następnie te połowy na pół. Potrzebny nam będzie do tego nóż
Anielska Kuchnia Anirozwiązaniem jest instalacja na wyspie zlewozmywaka. Poza tym warto zamontować płytę indukcyjną oraz blaty robocze. W jednym miejscu, dzięki wyspie kuchennej, każdy znajdzie miejsce do pracy, nie będzie wtedy bałaganu. Studio mebli kuchennych Atrii Mega Meble z Warszawy www.kuchniewarszawa.com.pl jest autoryzowanym przedstawicielem i wykonawcą niemieckich mebli kuchennych marki Nobilia. W ofercie znajdziemy m.in. wyspy kuchenne. Czas spędzony w kuchni
Moja smaczna kuchniateż lubię robić ciasta, które nie wymagają spędzenia całego dnia w kuchni, setki składników i nakładania warstwy po warstwie. Dlatego przygotowałam to ciasto, angielski sponge cake z angielskim bałaganem. To połączenia ciasta i deseru na bazie bezy. Wcześniej miałam upiec pavlova, ale z jakiegoś powodu całkowicie mi ona nie wyszła, dlatego pokruszyłam bezę i użyłam jej do tego ciasta
Bernika - moj kulinarny pamietnikmieszanki chili i, uwaga, szczyptę cynamonu. To jest tajemniczy składnik dodawany do moussaki. Duś wszystko aż sos zgęstnieje, warto zaopatrzyć się w pokrywkę z siatki – zminimalizuje to zdecydowanie bałagan na kuchence. W czasie kiedy sos gęstnieje czas na bakłażana, którego trzeba podsmażyć na patelni grillowej z obu stron. Gdy bakłażan jest na patelni czas na ziemniaki, możesz je pokroić
Martyna CooksCałe dnie spędzam w kuchni robiąc zaprawy. W przerwach porządkuję mieszkanie po małym przemeblowaniu. Jak wiadomo, małe przemeblowanie oznacza niemały bałagan, więc przekładam z miejsca na miejsce. Uporawszy się z papierówkami i wiśniami, ruszyłam z zaprawami z pomidorów i ogórków. Przy okazji wpadło kilka słoiczków patisonów i marynowanego czosnku. No cóż, w domu pachnie głównie octem, ale za to zimą
Codzienna kuchnia niecodziennaWitajcie z samego rana. Dziś przedstawiam przepis na pyszne leczo które pakuję do słoika na zimę. Przepis odkryłam na blogu Kuchenny bałagan już w ubiegłym roku, a w tym roku robię go ponownie tylko dużo więcej, bo jest naprawdę pyszny. Trzeba trochę czasu poświęcić, aby zrobić to leczo, ale naprawdę warto. Składniki: 2 kg dojrzałych pomidorów
Ewusiowe Smakipachnące, a wnętrze lodówki cieszyło nasze oczy i na długo zachowało swój pierwotny wygląd. No bo takie zasady przechowywania jedzenia są, a do napisania tego wpisu skłonił mnie bałagan jaki zastałam w „maminej” lodówce zaraz po przyjechaniu z wakacji. Pewnie część z Was zna te zasady, część się do nich stosuje, a część chciała bym się stosować
Ostra na Słodkospędzam w internetach i zawsze znajduję kilka ciekawych linków. Zapisuję je wszędzie, gdzie tylko się da – zakładki, wysyłam mailem do siebie, zapisuję na facebooku – innymi słowy niezły bałagan się robi. Dlatego pomyślałam, że fajnie będzie podzielić się z Wami kilkoma inspiracjami, a przy okazji uporządkować te najlepsze. Będzie o fotografii kulinarnej, podróżniczej i sprawy techniczne dla blogów. Ruszamy
Pink EnvelopeEton Mess, w dosłownym tłumaczeniu bałagan z Eton - angielski klasyk składający się z truskawek, bitej śmietany i bezy. To najprostszy deser świata. Lekki, słodki i uzależniający. Od dawna przymierzałam się do tego deseru, a dziś zapraszam na moją wariację na temat Eton Mess. Ponieważ stragany i bazarki aż uginają się od jagód i malin, to właśnie te smakowite owoce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Etan mess czyli słodki bałagan, poleca się na ciepłe letnie dni :) Składniki: - 200 g malin - 1 kieliszek soku malinowego - 300 ml śmietany 36 % - 2 łyżki cukru pudru - 50 g bez Przygotowanie: Maliny mieszamy z sokiem malinowym. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na spód kieliszków wykładamy połowę ubitej śmietany na to połowę pokruszonych bez oraz maliny. Czynność powtarzamy jeszcze
Zainspirowana w kuchniupodobań., dodając te owoce i dodatki, które najbardziej lubi. Różnorodność barw i smaków zadziwiała... Kiedy pragnienia zostały ugaszone, a siły nieco opadły zakończyliśmy spotkanie. Pomocni rodzice pomogli w uprzątnięciu bałaganu... Myśl, że przed nami jeszcze nie jedno kulinarne wydarzenie
kolorowotorcikowoPostanowiłam uporządkować komputer oraz panel bloga. Nazbierało mi się sporo notatek, nieskatalogowanych zdjęć, rozpoczętych i niedokończonych wpisów. Słowem: powstał bałagan. Podczas porządkowania okazało się, że mam trochę starszych przepisów i zdjęć, których nie publikowałam. Dzisiaj jeden z takich wpisów: pyszna tarta z bananami i bezą. Jest tak smaczna i w zasadzie mało pracochłonna, że postanowiłam przymknąć oko na średnio fajne
Codzienna kuchnia niecodziennaOstatnie dni to było istne szaleństwo, praca, remont i codzienna bieganina. Bardzo by się przydało aby moja doba miała nie 24 a 48 godzin. Cały ten bałagan ogarnęłam dopiero po szesnastej, a obiad sam się nie zrobił. Zrobiłam ja :) Korzystając z tygodnia orientalnego jaki trwa w sklepach Lidl zrobiłam szybki kombinowany obiad. W lodówce cudów nie miałam
Blondynka GotujeFavorite Czasami brak czasu, warto wtedy zrobić właśnie takie pierogi. Nie trzeba formować ciasta, wrzucamy ciasto łyżką bezpośrednio do garnka. Nie ma bałaganu, a to super Przepis na pierogi z thermomix na dole Twaróg zagnieść widelem, tuczkiem lub blenderem na gładką masę. Dodać jajka, sół, mąkę. Wymieszać dokładnie. Zagotować wodę w garnku, osolić do smaku. Na gotującą wodę wrzucać pierożki
Kuchnia PokoleńPrzepis pochodzi z bliskiego wschodu. Słowo szakszuka oznacza bałagan, pewnie dlatego, że to danie śniadaniowe, można przyrządzić z resztek z lodówki i wrzucić na patelnie, to, na co tylko ma się ochotę. Podstawą są uduszone pomidory i jajka. Polecam każdemu kto jeszcze nie próbował. Składniki: 6 pomidorów 1 papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 chili jajka
Dobra karma