nogami. Nie było katastrofy i nic się nie rozleciało. Zdjęłam folię aluminiową i wlała! Tylko przyozdobić i podawać :D Dla chcących zmienić coś w sałatce - zwaną u mnie "bałaganem", "wielowarzywną", to fajny pomysł :D Polecam jednak użyć naczynia minimum 10 cm. wysokości. Dobrze jest, jak sałatka schłodzi się przed podaniem ładnych parę godzin. U mnie to była
Pieprzyć z FantazjąSmak wyniosłam chyba z rodzinnego domu i maminego garnka :D Pamiętam tę kuchnię całą w siekanej kapuście....:D W mojej jest tak samo :D Ta kapusta ma do siebie bałagan chyba .... Poruszając się w temacie młodych warzyw, napiszę co popełniłam w domu :D Tak dla odmiany kapustę :D Składniki: * 2 młode kapusty * 2 laski kiełbasy np. podwawelskiej * 2 liście laurowe
Pieprzyć z FantazjąDziś zapraszam Was na pyszny deser „słodki bałagan” z bezą, bananami i malinową konfiturą. Do przygotowania w kilka chwil. Idealny, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Jeśli macie połamane kawałki bezy, to w ten sposób nie tylko Wam się nie zmarnują, ale przygotujecie coś naprawdę pysznego. Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje) * kawałki bezy – po połamaniu powinny starczyć
Słodkie okruszkiszakszukę pochodzi z kuchni Bliskiego wschodu, a dokładniej z Tunezji, choć Izraelici również uznają się za twórców tego dania. W dosłownym tłumaczeniu szakszuka to nic innego jak “ wielki bałagan ”. Nie zgadzam się z tym twierdzeniem - dla mnie każdy składnik tego dania idealnie się ze sobą komponuje, także wizualnie. W oryginalnym przepisie na szakszukę powinniśmy użyć świeżych, sparzonych i obranych
W kuchni KatieKremowy sos szpinakowy, doprawiony czosnkiem i gałką muszkatołową. Opcjonalnie skropiony także sokiem z cytryny. Przygotujecie go ekspresowo, bez długiego stania w kuchni i bez zbędnego bałaganu. Najczęściej podaję go z makaronem, ale dobrze smakuje też z ryżem, czy ziemniakami. Świetnie łączy się z grillowaną, smażoną lub pieczoną rybą lub filetem z kurczaka. Aby sos nabrał bardziej wyrazistego smaku
cool and mintytowarzyszacymi wielkimi tacami ciast: waniliowym z kremem mascarpone i czekoladowym z kremem czekoladowym (i kropelka aromatu do ciasta o smaku, a jakże, coli). Żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego bałaganu to przyjęciowe posypałam tylko cukrem pudrem. Domowemu dostała się luksusowa polewa z czekolady. Wyszło puszyste, mięciutkie, wilgotne ciasto. Z posmakiem coli i owszem, ale nie obezwładniajacym. Zjedliśmy i owszem
Lejdi of the houseMiędzy przygotowaniami świątecznymi zapraszam Was na przepyszne śniadanie! Wiosenny bałagan to moja wersja szakszuki ze szpinakiem i groszkiem z jajkami od szczęśliwych kurek , z dodatkiem papryczki chili która podkręca delikatny smak potrawy , to propozycja na pyszne, zdrowe, wiosenne śniadanie. Mrożony szpinak doskonale pasuje zarówno do słodkich dań jak i tych na wytrawnie. To istne bogactwo składników mineralnych
Wanilia i Kardamonjasnej części dosypałam wiórki kokosowe, a do ciemnej kakao i odrobinę powideł. Polałam lukrem kakaowym i posypałam wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni. Uprażyłam za dużo wiórek i zrobiłam bałagan na stole :) Fajnie się rozsypywało, gorzej się sprzątało :) Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek szczypta soli 2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Agusiowe smakołykitartej. Moim zdaniem fajnie pasuje ona do mięsa. Całość wychodzi kruchutka. Kruszonka jak i pieczarki nie przylegają ściśle do mięsa i choć przez to na talerzu robi się trochę bałaganu, to smakuje. A smak jak wiecie, zawsze jest u mnie na pierwszym miejscu:) 2 filety z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz opcjonalnie – mąka krupczatka Kruszonka
Smaki Na Talerzuproste", które przygotować możecie sami lub przy współudziale Waszych pociech. Moja Iga rwie się do pieczenia, co czasem cieszy, a czasem irytuje (b zwłaszcza gdy zostawia po sobie niezły bałagan ;) ) Czyżby ktoś przekazał jej miłość do wypieków ? Oby ta miłość kwitła i rozwijała się coraz bardziej. PRZEPIS NA BABECZKI DZIECINNIE PROSTE Składniki: ( około 20 babeczek ) 150 g masła
kolorowotorcikowodania z piekarnika idealne do mrożenia Wszystkie dania z tego menu powstały w ciągu dwóch godzin. Do ich przygotowania wykorzystaliśmy piekarnik (obyło się więc bez tony garnków i wielkiego bałaganu). Wybraliśmy je tak, by nadawały się do przechowywania (danie na wtorek) i mrożenia (lunche na środę, czwartek i piątek). I faktycznie, po wyciągnięciu z zamrażalnika nadal smakowały dobrze. W tygodniu
Niedzielny kucharzWpis pochodzi z mgotuje.pl Szakszuka z kiełbasą podwawelską ekstra Szakszuka to znane danie kuchni tunezyjskiej, które oznacza „wielki bałagan”. To ugotowane jajka w lekko ostrym, pomidorowym sosie. Obowiązkową przyprawą w tym daniu jest kumin rzymski. Szakszuka to danie idealne na sycące śniadanie obiad lub kolację na ciepło. Do szakszuki warto dodać
Marta Gotujesię idealne nie tylko z dodatkiem sałatki, ale też jako zapełniacz do kanapek - w parze z miękkimi bułkami i pochlapane keczupem pracowały, jako 'burgery'. :) Inspiracja z bloga Kuchenny bałagan . Składniki: (na 15 niewielkich sztuk) szklanka = 250ml 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 cebule 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej* 1/2 - 3/4 szklanki płatków owsianych* sól
Lejdi of the houseminut. Polecam wszystkim tak miłych chwil że dzieciaki same przygotowują miłe słodkie niespodzianki. Babeczki waniliowe z kawałkami czekolady, były naprawdę bardzo smaczne, nie ważne że w kuchni trochę był bałagan, przecież dzieciakom się wiele wybacza. Artykuł Babeczki waniliowe z kawałkami czekolady pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaobowiązuje natomiast jedna zasada: żeby każde z warzyw smażyć oddzielnie i łączyć razem dopiero na koniec . Smażenie na jednej patelni jest czasochłonne, użycie kilku rondli to z kolei dodatkowy bałagan. Jest jednak jeden paten stosowany przez kucharzy, który pracę nad ratatouille znakomicie upraszcza i którym chcieliśmy się dziś z Wami podzielić: warzywa kroimy i pieczemy w piekarniku . Potem wszystko razem
Niedzielny kucharz