mąki orkiszowej 2 jajka 150 g słodziwa, u mnie erytrol 100 g masła 125 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 200 g stałej części mleka kokosowego 50 g jogurtu skyr 1 łyżka miodu Suche składniki ciasta łączymy ze sobą. Jajka ubijamy ze słodziwem i ekstraktem, dodajemy mleko i masło, mieszamy(...)składnikami. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C. Mleko kokosowe ubijamy jak śmietanę. Dodajemy jogurt i miód, mieszamy. Masę wykładamy na ostudzone babeczki
KucharzycaTort orzechowo – kawowy to przepyszny tort z orzechowym biszkoptem, frużeliną wiśniową i kremem z kawą. Tort orzechowy z kremem kawowym był moim słodkim prezentem dla
Słodki PomysłKtóra z nas nie chce mieć promiennej, gładkiej i pięknej skóry. Bardziej niż kosmetyki na pewno pomoże nam odpowiednio dobrany pokarm, który powinien dobrze naszą skórę
kruche babeczkiWiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje
Słodki PomysłWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i
Izabelawkuchniłyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny 6 truskawek przekrojonych na 4 części Składniki na wypełnienie do 24 kruchych kwiatków czekoladowych : ½ słoiczka marmolady np. brzoskwiniowej 1 duża łyżka kremu czekoladowego typu nutella 1 duża łyżka schłodzonego masła orzechowego (można zastąpić nutellą) 1 duża łyżka jogurtu naturalnego gęstego (np. typ grecki) garść dowolnych orzechów pokrojonych drobno Mąkę przesiać z proszkiem(...)rozwałkować cieniutko (około 2 mm grubości), foremką w kształcie kwiatka (u mnie średnica 7 cm) wyciąć ciasteczka i delikatnie umieścić je w gniazdach formy na mini-muffinki. Do połowy babeczek włożyć pół łyżeczki marmolady. Dobrze jest to zrobić za pomocą jednorazowego worka cukierniczego lub zwykłego woreczka z odciętym rogiem. Ciasteczka piec w 170 stopniach, grzałka góra-dół przez 10 minut
Trzeci talerzTruskawki znajdziecie w większości moich tortów, oprócz tego, że świetnie się prezentują, są po prostu pyszne :) ale przeglądając dotychczasowe torty zdałam sobie sprawę, że jeszcze nigdy
Ciastkozercykawą, z herbatą, z mlekiem, każdy je jak lubi. Z przepisu wychodzi 12 szt. pysznych, mięciutkich babeczek Co potrzeba: 300 g rabarbaru o szerokości łodygi 1-2 cm, 300 g mąki tortowej typ 450, 150 g masła, 150 g cukru, 2 jajka, 1/3 szklanki mleka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wykonanie: Rabarbar kroimy bez obierania(...)ucieramy do powstania delikatnego kremu. Krem będzie wyglądał jak zwarzony i jest to prawidłowe. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, ucieramy do dokładnego połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy na niskich obrotach, dodajemy rabarbar w takiej ilości, żeby zostało po 4 kawałki na dodanie na wierzch na każdą babeczkę. Mieszamy dokładnie. Ciasto będzie dość
Bułka z ChlebemPyszny, szybki deser czekoladowy z kremem i malinami. Dodatkowo bez glutenu, cukru i laktozy! Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy! Składniki na 5 babeczek: 100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy) 4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy 4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu
Czarnawisienkametalowych blaszek. Przygotować lukier. Cukier puder rozmieszać z gorącym mlekiem/wodą i rozsmarować na ciastkach. Babeczki udekorować według uznania - póki lukier nie zastygnie, aby ozdoby lepiej się trzymały. (*) Użyłam aromatu cytrynowego w proszku . Jest to produkt profesjonalny o intensywnym smaku i zapachu. Idealny do kremów, ciast, lukrów plastycznych oraz lodów i deserów. Polecam jego zakup w Cukieterii , bo naprawdę sprawdza
Di gotujeŻelka jagodowa to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z jagód do tortu do słodki dodatek np. do kremu
Słodki PomysłŻelka z czerwonej porzeczki to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z porzeczki do tortu idealnie przełamuje słodycz kremów
Słodki PomysłTort w każdym kawałku pachnący świętami Bożego Narodzenia. Miękkie, prawie jak biszkopt, ciasto piernikowe z aromatycznymi przyprawami. Do tego konfitura pomarańczowa i
Słodki PomysłDzisiejszy tort robiłam z myślą o urodzinach mojego Dziadka. To taka tortowa klasyka: czekoladowe biszkopty, krem budyniowy i duużo świeżych owoców. W mojej koncepcji tort miał
Ciastkozercybrownie,pełnoziarniste babeczki z borówkami, owsiane ciasteczka czy chlebek dyniowy. Przepisy są proste, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nie znajdziemy tu ciężko dostępnych składników i z pewnością każdy znajdzie tu odpowiedni przepis dla siebie. Czwarty dział otwiera przed nami przepisy na ciasta kruche i tarty. Jest tu wiele bardzo ciekawych i cudownie brzmiących przepisów - pełnoziarnista tarta z kremem i owocami(...)mamy już wybranych kilka perełek, które są na naszej liście koniecznie do zrobienia! Pięknie wyglądające brioszki, absolutnie cudowny chlebek maślany, chałka z marcepanem, drożdżówki z makiem, drożdżowe babeczki ze śliwką czy w końcu precle z cynamonem! W książce znajdziemy też rozdział dla alergików - przepisy bez mąki, cukru, laktozy i jajek. To jest bardzo ciekawy rozdział i skłania do dalszego kombinowania
Plate of Joy