babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:111/201)

Babka czekoladowo - miętowa 177

Deser dla łasuchów pachnący czekoladą i miętą. Uwielbiam małe czekoladowe czekoladki nadziane kremem miętowym i dlatego z ciekawości upiekłam tę babkę. Jest pyszna i smakuje podobnie

Moje Małe Czarowanie
Słodkie środy - Tartaletki z herbacianymi różami z jabłek na kremie kasztanowym 172

smarujemy kremem z kasztanów i układamy na nie plasterki jabłek w kształcie róży. Wkładamy ponownie do piekarnika na 10 minut.  Z reszty herbaty jaka została z garnku robimy glazurę. Dodajemy do niej łyżkę cukru i łyżkę konfitury, mieszamy i zagotowujemy do rozpuszczenia się składników. Gdy lekko ostygnie smarujemy tym ostudzone babeczki, najlepiej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 134

Zupy czyste i buliony   * Zupy podprawiane   * Zupy kremy   * Zupy zimne * Mąka   * Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia(...)Ciasta i ciastka z serem   * Ciasta wytrawne i pikantne   * Mazurki i keksy   * Pierniki i pierniczki   * Tarty i tartaletki   * Torty i torciki   * Masy i kremy   * Lukry, poncze, polewy * Napoje * Dania wegetariańskie * Grill * Pieczywo Także jak widzicie przepisów jest naprawdę wiele. A zakupić ją możecie na stronie  Troy   (klik tutaj) . Bardzo serdecznie dziękuję

Zrób to smacznie
Prosty tort Red Velvet 142

velvet to walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie . Dziś kolej na Prosty tort Red Velvet, z delikatnym kremem z białego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na muffinki, więc jeśli macie opory – naprawdę ciężko go popsuć! Do tego dekoracja z truskawek (nawet o tej porze roku

Ciastkozercy
Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 170

dynię, można podawać upieczoną, w occie, ugotowaną na słodko, natomiast to co możemy z niej uzyskać to niekończące się pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta,  dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej

Pause Gotowanie!
babeczki czekoladowe... 133

napełnić do połowy - piekarnik termoobieg nagrzać do 160 C - postawić blachę na 3 poziomie i piec 12-15 minut KREM: zimną śmietanę ubić na sztywno, w trakcie gdy śmietana gęstnieje wsypać galaretkę i ubić do sztywności, szprycką nakładać na babeczki, posypać kolorową posypką..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krem cytrynowy ( Lemon Curd ) 205

cudo ...  A wraz z przepisem mnóstwo ochów, achów i zachwytów nad jego smakiem :) Nie były przesadzone . Krem jest pyszny ... mocno cytrynowy , ale przełamany słodyczą. Kremowy , puszysty . Świetnie się sprawdzi jako dodatek do najróżniejszych deserów  : naleśników , gofrów , babeczek , lodów  czy nawet zwykłych herbatników . Może również posłużyć do przełożenia ciast  i tortów . A jedzony łyżeczką wprost ze słoiczka

Malinowa Kawiarenka
Babki i muffinki 221

Muffinki z kremem jeżynowym Babka z jagodami Babka czekoladowa z szampanem Babka z kisieli Babka panterka na białkach Babka makowa z białek Babeczki marchwiowe Babka adwokatowa Babeczki z makiem i wiśniami Muffinki z rabarbarem i kruszonką Pyszna babka cytrynowa Babka trzy smaki Babka cytrynowa Babka ucierana z żurawiną Babka z szafranem i daktylami

Ala piecze i gotuje
Ciasto i babeczki marchewkowe 175

najlepszego przepisu na ciasto marchewkowe to mam dla Was dobrą nowinę - właśnie znaleźliście recepturę idealną. Wypiek, który macie przed swoimi monitorami jest wilgotny, aromatyczny, nie za słodki (nie licząc kremu), pięknie wyrasta i pomimo dużej ilości bakalii ma lekką strukturę. Przepis ten powstawał jakiś czas. Od wielu lat stopniowo coś w nim zmieniam, żeby osiągnąć jak najlepsze ciasto, jednocześnie wzorując(...)znalezionych w Internecie. Wydaje mi się, że to już jest bliskie ideału i mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Przepis nadaje się zarówno do przygotowania ciasta, jak i samych babeczek. Gorąco polecam, bo są naprawdę doskonałe. :)Składniki (na tortownicę o średnicy 20-23 cm lub na 24 małe babeczki):3 duże jajka1/2 szklanki brązowego cukru1/3 szklanki oleju (rzepakowego lub słonecznikowego

Food Square
FRUŻELINA MALINOWA 444

Frużelina malinowa jest moim ulubionym dodatkiem do tortów. Jej lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodycz kremów. Bardzo długo robiłam frużelinę z dodatkiem żelatyny. Jednak ostatnio zrobiłam

Słodki Pomysł
TORT BIEDRONKA 118

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus

Słodki Pomysł
Konfitura z żurawiny 236

Konfitura z żurawiny to przepyszny dodatek do tortów i ciast. Jej kwaskowaty smak idealnie przełamuje słodycz kremów, np. w torcie

Słodki Pomysł
BANANOWE MUFFINKI z kremem czekoladowym 155

Najszybsze i uwielbiane przez wszystkich muffinki z bananami – wystarczy jedynie wymieszać składniki i włożyć do piekarnika. Z bananami zawsze idealnie łączy się czekolada – stworzyłam

Via Gusto
ciasteczka grzybki 118

masła 125 g kwaśnej gęstej śmietany łyżka cukru pudru żółtko na krem: 1/2 kostki masła 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru dodatkowo: białko łyżka maku 100 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka Składniki ciasta zagnieść. Przygotować foremki do babeczek (użyłam większych i mniejszych): nasmarować je i oprószyć mąką od zewnętrznej strony. Przygotować szklankę(...)kołek ile babeczek. W każdym kółku wyciąć mały otworek na nóżkę. Z pozostałego ciasta uformować nóżki cieńsze niż średnica otworka (ciasto trochę urośnie w pieczeniu), jeden koniec zamoczyć w białku i oprószyć makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec do zrumienienia około 10 minut. Wystudzić i delikatnie zdjąć ciastka z foremek.  Przygotować krem: budyń wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia