babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:114/201)

Muffiny marchewkowe z orzechami 109

cukrowymi posypkami i będzie kolejna słodka świąteczna inspiracja. Na blogu znajdziecie też inne inspiracje na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową   Ciasto marchewkowe z polewą   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem   Muffiny marchewkowe z orzechami Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 4 duże jajka 1 szklanka oleju 180 g brązowego cukru 1 spora(...)piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez około 20 minut, do suchego patyczka. Muffiny możemy też upiec w papierowych papilotkach. Formę wyjmujemy z piekarnika i  gdy lekko przestygnie wyjmujemy babeczki i studzimy je na kratce

Kulinarne przygody Gatity
babeczki kopce kreta 102

Kakaowe babeczki z bitą śmietaną i bananami. Zapraszam po mini wersję popularnego deseru.   Składniki na babeczki: 1 jajo, 1/4 szklanki maślanki, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka mąki tortowej, 2 łyżki kakao. Składniki na krem: 500 ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki(...)25min w 180 o C. Po wystudzeniu ścinamy lekko wierzch i za pomocą łyżeczki wydrążamy środek. Ciasto, które pozostanie należy pokruszyć w dłoniach, posłuży nam to do posypania babeczek. Banany kroimy w drobną kostkę, a następnie delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Żelatynę zalewamy zimną wodą. Zostawiamy do napęcznienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem

Słodki Zakątek
Babeczki z owocami 159

Przepis na ciasto kruche jest takie samo jak na tartę. Średnio powinno wyjść 15 - 20 babeczek, oczywiście zależy to od wielkości foremek i grubości ciasta na jaką rozwałkujemy. Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego Krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml słodkiej śmietanki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru można(...)godzinę. Ciasto rozwałkować na placek o grubości max. ok. 5 mm podsypując wcześniej lekko mąką tak aby się nie przyklejało do stolnicy i wałka. Ciasto przełożyć do foremek na babeczki. Wystające brzegi należy przyciąć nożem lub po prostu przejechać po nich wałkiem i ostra krawędź formy przetnie ciasto. Ciasto należy podziurkować widelcem tak aby nie urosło. Wstawić do nagrzanego piekarnika

IMPRESJA SMAKU
Babeczki pikowane z mąką kokosową 112

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Babeczki smakują rewelacyjnie i kuszą swym kokosowym aromatem.  Posiadają mięciutkie wnętrze i nawet na drugi dzień - nadal pozostają świeże. Ozdobiłam je masą cukrową, ale można użyć dowolnego kremu lub bitej śmietany.  Część została bez jakichkolwiek dodatków, ponieważ moja rodzina stwierdziła, że pomimo iż są pyszne - to szkoda ich jeść(...)stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować dekoracje z masy cukrowej. Masę cukrową cienko rozwałkować i wykrawać z niej kółka - nieco większe od średnicy babeczek. Okręgi delikatnie przenieść na ciastka (nie do końca ostudzone, by masa lepiej przylegała), lekko docisnąć i za pomocą noża narysować kratkę. W skrzyżowaniach wzoru powciskać perełki. (*) Do dekoracji użyłam masy

Di gotuje
Życzenia walentynkowe oraz kilka słów o afrodyzjakach 148

randka będzie na pewno udana J Przy okazji chciałam pochwalić się walentynkowymi zdobyczami. Moja walentynkowa muffinka z kremem jogurtowym, makaroniki oraz cupcake's na specjalne zamówienie mojej koleżanki. Po prostu nie można się im oprzeć. Pyszne i po prostu przecudne babeczki prosto z mojej ulubionej kawiarni „Abadaba”. Idealny prezent dla ukochanej osoby. Cukierniczki potrafią tworzyć naprawdę małe dzieła sztuki

Mania Gotowania
Babeczki marchewkowe 157

brązowego cukru (można dać ciut mniej, jeśli dekorujemy babeczki słodką masą) 75 ml oleju 2 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 2 łyżeczki przyprawy do piernika (u mnie: Kotanyi) skórka otarta z 1 (sparzonej wcześniej) pomarańczy opcjonalnie: po 25 g obranych migdałów i orzechów laskowych Krem do dekoracji: 200 ml śmietany(...)polskiego stołu" M. Łebkowskiego Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijać mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji. Dodać cukier puder wymieszany z zagęstnikiem do śmietany, chwilę miksować, następnie dodać kremowy serek. Na koniec dodać barwnik spożywczy. Wstawić na ok. pół godziny do lodówki. Po tym czasie nałożyć masę do rękawa cukierniczego z tylką gwiazdką zamkniętą i udekorować babeczki

Domowa Cookierenka Agi
Krwawe babeczki z cukrowym szkłem 113

popularnych blogów kulinarnych, aczkolwiek nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła;) W oryginale użyta została konfitura wiśniowa, a ja osobiście nie jestem fanką wiśni i użyłam konfitury truskawkowej. Krwawe babeczki z cukrowym szkłem około 12 sztuk Ciasto 165 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g masła 120 g cukru 3 jajka kilka łyżek konfitury truskawkowej Składniki(...)pozostawiamy do wystudzenia. Jak nasze szkło będzie zimne możemy je połamać na mniejsze kawałki. Krem 400 ml śmietanki kremówki (ja użyłam 36%) śmietanfix konfitura truskawkowa Śmietankę ubijamy na sztywno i pod koniec dodajemy śmietanfix. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone babeczki. Każdą z nich dekorujemy konfiturą i kawałkiem cukrowego szkła. Przechowujemy w zimnym miejscu. Smacznego:) *** Do udekorowania użyłam konfitury

PatiGotuje
Jesienne ciastka - grzybki 338

łyżki cukru pudru 200 g kwaśnej śmietany 1 jajko 1 łyżka maku Na krem: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru Na polewę: 1 tabliczka czekolady deserowej 3 łyżki mleka 1 łyżka masła Będą potrzebne metalowe foremki do babeczek. Mąkę wymieszać na stolnicy z cukrem pudrem, dodać pokrojone zimne masło i posiekać wszystko nożem(...)ciasta kształt grzybowych kapeluszy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Wyjąć i wystudzić. Średnią część ciasta rozwałkować na grubość 3 mm. Przy pomocy foremki do babeczek wycinać ząbkowane kółka - również 15 sztuk. W każdym kółku wyciąć na środku dziurkę (małą nakrętką od syropu, skuwką od markera). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kulinarne Inspiracje
Tartaletki z kremem patissiere i owocami 206

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Krem patissiere:  3 żółtka w temperaturze pokojowej  0,5 szklanki cukru  1 szklanka mleka  1 szklanka śmietanki 30%  4 łyżki mąki ziemniaczanej sezonowe owoce ( u mnie(...)sztuki tartaletek o średnicy około 6 cm. /  Przed upieczeniem wstawić foremki z ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

kolorowotorcikowo
SERNIK KARMELOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ 148

ciast ( jako jedna z warstw ), tart a także babeczek. Koniecznie wypróbujcie! Ja jestem bardzo zadowolona z efektu! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 50 g * drobny cukier – ok.1/3 szklanki * duże jajko – 1 szt MASA BUDYNIOWA: * budyń do ciast i kremów WINIARY ( czekoladowy ) – 2 szt * mleko

Ostra na Słodko
Krem waniliowy 216

Krem waniliowy jest troszkę pracochłonny, ale naprawdę wart poświęconego mu czasu, bo  odkąd go zrobicie przestaniecie kupować  gotowych produktów z proszku i mleka. Można go wykorzystać do przełożenia tortu czy udekorowania babeczek  tak jak w naszym przypadku . Składniki : 45 gram mąki 240 ml mleka 200 gram masła 200 gram cukru pudru  5 ml vanillowy extrakt(...)maslo wraz z cukrem pudrem i extraktem dodaj to do ostudzonej masy  i mieszaj przez 5 minut by wszystko sie z soba bardzo dobrze polaczylo  przed wyciskaniem kremu wsadz krem na pol godziny do lodowki

cookpl
Czekoladowe babeczki z truskawkową słodyczą i kilka słów o… 163

Cię!”   Moi drodzy, dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu czekoladowe babeczki z truskawkową słodyczą. Na pewno sprawią radość każdemu kto ich spróbuje U nas znikły w kilka chwil. Może przygotujecie je na Walentynki? Polecam Wam wówczas np. przyozdobić je kremem lub bitą śmietaną. A co na prezent? Tu odsyłam Was na stronę LumaGift, gdzie znajdziecie(...)razem składniki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, napełniamy je do około 1/2 wysokości ciastem, następnie nakładamy dżem (1 czubata łyżeczka na każdą foremkę) i uzupełniamy masą (do 3/4 wysokości babeczek). Babeczki pieczemy w 180 stopniach grzanie góra-dół około 20-25 minut (czas pieczenia zależny od piekarnika, pieczemy do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu babeczki można dowolnie przyozdobić. Smacznego

Słodkie okruszki
kruche babeczki z czerwonymi owocami, budyniem i nutellą 137

nadzienie: 5 łyżek kremu typu nutella 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki masła czereśnie poziomki truskawki dodatkowo: masło i mąka do foremek Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier i żółtka. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na dwie godziny. Metalowe foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Panna cotta 201

Panna cotta to po włosku po prostu gotowana śmietanka, to jeden z najprostszych deserów jaki można sobie wyobrazić, a przy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest

Ciastkozercy
Babeczki szpinakowe 101

pieczenia, 3 łyżeczki Składniki na krem śmietanka 30%, 300ml serek mascarpone, 500g cukier puder, 4 łyżki Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy porządnie na sitku. Jajka ubijamy na puch razem z cukrem. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy kolejno olej i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy szpinak i delikatnie mieszamy. Do foremek na babeczki wkładamy papilotki i wlewamy ciasto

Gotowanie moimi oczami