babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:113/201)

Muffinki z michałkami i kardamonem 189

łyżeczka mielonego kardamonu  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami na gładki krem, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcję ciasta najlepiej za pomocą gałkownicy do lodów. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, pieczemy

Sama słodycz i szczypta chili
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 149

miski, wlać dwie łyżki kremówki i mieszając rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka wysmarować środki babeczek czekoladą i odstawić do zastygnięcia. Łyżkę dżemu odłożyć, resztę wyłożyć na dno tartaletek. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie zmiksować krótko z mascarpone. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać na ciastka. Odłożony dżem podgrzać (można kilka sekund w mikrofali) i polać tartaletki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jogurtowe muffiny z owocami 192

formy do muffinek włożyć papierowe papilotki. Nakładać ciasto do 3/4 papilotek. Do każdej babeczki włożyć do środka po 1 owocu. Włożyć muffinki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Oprószyć cukrem pudrem lub przygotować swój ulubiony krem. Smacznego! Jaki przepis chcielibyście zobaczyć na blogu? Coś fit czy wręcz przeciwnie? Napisz w komentarzu

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1322

ciasto idealne jest do klasycznej szarlotki, sernika a także do babeczek.                  W orginalnym przepisie użyte są jabłka, ja już robiłam to ciasto z różnymi owocami i zawsze jest smaczne, a budyń w tym cieście  smakuje jak krem SKŁADNIKI:50 dkg mąki25 dkg masła1 szklanka cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia1

RAROSSA
Jesienne babeczki dyniowo kakaowe z kremem maślanym 258

babeczki. Początkowo miały to być zwykłe babeczki zeberki, ale później okazało się, że każda z nas miała jakąś swoją wizję. Paseczki wyszły nie do końca jak u zebry , ale całość jest bardzo apetyczna. O bie wpadłyśmy na ten sam jesienny pomysł wykorzystania dyni w swoich wypiekach. M oje babki kuszą jeszcze aksamitnym kremem a u Agnieszki przesyłają słodkie całuski(...)widzicie znowu nasze pieczenie skończyło się pysznie i pięknie, na osłodę ponurego, mokrego tygodnia, który zaczął się porządnym deszczem. Życzymy Wam miłego weekendu i zapraszamy do upieczenia naszych babeczek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 132

kakaowy i mokry, a więc nie wymaga nasączania, krem śmietanowy nie jest za słodki, a kwaskowości dodaje dżem żurawinowy. Natomiast beza na wierzchu nawet dla mnie jest w sam raz słodka, a jest to zaparzana piana z przepisu na babeczki. Tort prezentuje się bardzo ładnie i skromnie(...)małych tortownic wyłożonych papierem do pieczenia. Piec każde po 20 minut. • Sprawdzić patyczkiem, jeśli będzie mokry,  to piec jeszcze po 5-10 minut. Krem śmietankowy • Serek mascarpone rozmiksować na gładką masę. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Połączyć mascarpone ze śmietaną bez zbędnego ubijania. Składanie tortu • Jeden blat ułożyć

To co kocham
Tarta z kremem mascarpone, malinami i borówkami 194

Tarta z kremem mascarpone, z malinami i borówkami... Znika ekspresem! Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem: 500 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany 30% Dodatkowo: Dowolne owoce Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki(...)wyłożyłam nim silikonowe foremki do muffinek i tym sposobem mam jeszcze 3 babeczki ;) Serek mieszamy z cukrem pudrem mikserem na najniższych obrotach, dosłownie chwilkę, w drugiej misce ubijamy śmietanę na sztywno, następnie dodajemy ją do serka i znów miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników.  Krem wykładamy na wystudzone (!) ciasto i układamy na nim owoce. Gotowe! Można zajadać

Pelusiowa Kuchnia
Budyniowe pancakes 259

Dzień dobry :-) Przepis na te placuszki znalazłam tutaj ( clik ). Placuszki pyszne, puszyste, posmakują każdemu. Ja użyłam budyniu waniliowego, ale możecie oczywiście użyć innego smaku. Placuszki idealne

kruche babeczki
Czekoladowa Panna Cotta 143

Dziś pyszny, aromatyczny deser, który powoli przypomina już o nadchodzących świętach – czekoladowa panna cotta. Do jej przygotowania możecie wykorzystać swoją ulubioną czekoladę, dzięki temu będzie

Ciastkozercy
TORT KOKOSOWO- BRZOSKWINIOWY W STYLU CUTE 127

Idealny tort dla nastolatki ( o Matko! - mojej córki)  fanki stylu CUTE  -słodka mała chmurka, rzygająca tęczą ( w sumie tak można określić dziecko przekraczające te

Upiecz sobie babeczkę
Pischinger 263

Pischinger to deser z Krakowa i choć wafle przekładane kremem czekoladowym kojarzę z dzieciństwa, nikt u mnie tak ich nie nazywał. Moje dzisiejsze wafle robiłam na

Ciastkozercy
Czekoladowa Panna Cotta 225

Dziś pyszny, aromatyczny deser, który powoli przypomina już o nadchodzących świętach – czekoladowa panna cotta. Do tego prażone orzechy laskowe, domowa skórka pomarańczowa i granat :) Przygotowałam

Ciastkozercy
Domowy kopiec kreta 470

Kopiec kreta to jedno z tych ciast, które kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako

Ciastkozercy
Babeczki tiramisu 158

posypki możemy po prostu oprószyć je kakao. Babeczki ucierane, a więc puszyste i mięciutkie. Przepis z Moich Wypieków . Polecam.  A Wy jakie macie pomysły kulinarne z okazji Walentynek? Babeczki tiramisu Składniki na 10 sztuk: 110 g miękkiego masła 110g brązowego cukru 110g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka gorącej wody pół łyżeczki(...)łyżce gorącej wody. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Następnie wbijamy po 1 jajku, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy przestudzoną, rozpuszczoną kawę oraz likier i miksujemy. Na końcu wsypujemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, masę rozdzielamy równo pomiędzy foremki (do  3/4 wysokości). Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach

Smak mojej kuchni
ŻELKA JABŁKOWA 129

Żelka jabłkowa to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z jabłek do tortu idealnie łączy się z kremem: waniliowym

Słodki Pomysł
ŻELKA Z RABARBARU 297

Żelka z rabarbaru to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka rabarbarowa o kwaskowatym smaku idealnie przełamuje słodycz kremów. Ilość

Słodki Pomysł
ŻELKA Z MALINAMI 234

Żelka z malinami to owoce w żelu z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z malin idealnie przełamuje słodycz kremów. Mam

Słodki Pomysł
Deser truskawkowo - lodowe tiramisu 168

Pyszny deser, wymyślony na szybko ze składników, które miałam w domu. Biszkopty namoczone w kawie (wersja dla dorosłych), a herbacie dla dzieci, następnie obficie posypane kakao

kruche babeczki
Tort Czarny Las 395

Tort Czarny Las, znany również jako Black Forest lub tort Szwarcwaldzki to znane na całym świecie idealne połączenie ciasta czekoladowego z wiśniami i

Słodki Pomysł
Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką 103

borówek amerykańskich kilka malin garść czerwonej porzeczki 3-4 łyżeczki cukru pudru gotowe podkłady do babeczek (użyłam Dan Cake) Wykonanie : w naczyniu zasypać borówki (1/5 z nich odłożyć do dekoracji) cukrem pudrem i rozgnieść widelcem. Dodać serek mascarpone i dokładnie, krótko wymieszać. Krem schłodzić przez ok.1h. Tartaletki napełniać kremem borówkowym, dekorować czerwoną porzeczką, maliną, borówką. Tuż przed podaniem posypać cukrem

Raj dla Podniebienia
MINI SERNICZKI Z MARKIZAMI 195

ciastku, zalewamy masą serową do pełna. Pieczemy ok 25-30 min w 160 stopniach. Studzimy. Krem: W ¼ szkl. wrzątku rozrabiamy żelatynę. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy wystudzoną żelatynę, przekładamy do szprycy, dekorujemy serniczki. Kilka ciastek odkładamy, resztę kruszymy. Pokruszonymi ciastkami posypujemy wierzch babeczek, układamy na samej górze ciastko. Chłodzimy w lodówce ok 1-2 godz. aby śmietanka stężała

słodki bratek