ŻELKA JABŁKOWA

ŻELKA JABŁKOWA

ŻELKA JABŁKOWA

Żelka jabłkowa to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z jabłek do tortu idealnie łączy się z kremem: waniliowym, czekoladowym, cynamonowym, karmelowym, z palonej białej czekolady, z masłem orzechowym, orzechowym. Ilość cukru w przepisie zależy od tego jak kwaśne będą Wasze jabłka. Uwaga! Żelkę do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka jabłkowa nie może wystawać poza blat biszkoptu, ponieważ krem do tynkowania nie ‘przyklei’ się do żelki. Postępujemy ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Pomysł

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.