dodatkiem szpinaku to musi być obrzydliwy. Jak bardzo się pomyliłam wiem tylko ja. KOKTAJL SZPINAKOWY z MANGO Składniki : (na 1 dużą porcje) 1 duża garść szpinaku typu baby 1 mango 1 banan 1/3 szklanki soku pomarańczowego kilka listków świeżej melisy (opcjonalnie) Przygotowanie: Szpinak płuczemy w wodzie. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy
Bon appetit mon amienajbliższym czasie planuję osiągnąć kolejny etap zielonego wtajemniczenia i zająć się jarmużem albo miksem z sałatą. KOKTAJL SZPINAKOWY z KIWI i IMBIREM Składniki: 1 duża garść szpinaku typu baby ok. 1 cm korzenia imbiru 2 kiwi 1/2 szklanki soku pomarańczowy (lub wody niegazowanej) kilka gałązek natki pietruszki (wersja dla zaawansowanych) miód (do posłodzenia według uznania) Przygotowanie
Bon appetit mon amieczeka. :) Dzisiaj mój ulubiony makaron właśnie ze szpinakiem. TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM i PESTKAMI SŁONECZNIKA Składniki: (1 duża porcja) makaron tagliatelle 2 spore garści świeżego szpinaku typu baby 70 g sera lazur 4 - 5 łyżek śmietany 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pestek słonecznika sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia (2-3 łyżki) odrobina parmezanu do posypania
Bon appetit mon amiePrzepis na podobną wersję makaronu (tagliatelle) ze szpinakiem znajdziecie tu . MAKARON SOBA z TOFU i SZPINAKIEM Składniki: opakowanie makaronu soba 1/2 kostki tofu 200 g świeżego szpinaku typu baby 1-2 ząbki czosnku oliwa do smażenia sól, pieprz, sok z cytryny do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Tofu kroimy w kostkę. Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy
Bon appetit mon amiezamienić na makaron orzo (w kształcie ryżu) lub muszelki 200 g brokułu podzielonego na różyczki 2 duże buraki (ok. 500 g), ugotowane i obrane ze skórki 2 garście szpinaku baby (ok. 50 g) 50 g migdałów w słupkach lub płatków migdałowych 50 g orzechów laskowych na sos jogurtowy: 1 łyżeczka nasion kuminu (kminu rzymskiego), 300 g jogurtu naturalnego
Chilli Czosnek i Oliwabyły suche. Ta okazała się wyśmienita! bardzo puszysta i delikatna ale jednocześnie wilgotna i dłuuugo świeża! i ten pachnący rumem lukiem... dla mnie zdecydowanie do upieczenia na Wielkanoc :) Drożdżowa baba z rumowym lukrem ciasto: 70 g rodzynek 100 ml rumu 50 g drożdzy 100 g cukru 400 g maki pszennej 200 ml ciepłego mleka 4 żółtka 60 g mię miękkiego
Dzieje kuchennej WiewióryULUBIONA SZYBKA MEGA BABA:) 5 dużych jaj 2 i ½ szklanki* mąki (+ dodatkowo 2 łyżki) tortowej 1 i ¼ szklanki cukru kryształu ¾ szklanki oleju 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Lukier: cukier puder sok z cytryny ciepła woda OSOBIŚCIE wolę ją z polewą czekoladową;) PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić
Moje Słodkie PiekiełkoSernik, który pamiętam z dzieciństwa nazywany u nas chatką Baby Jagi:) SKŁADNIKI: - 39 sztuk heratników petit bure - 60 dag sera 3-krotnie zmielonego - 1 kostka masła - 1 szklanka cukru kryształu - barwnik czerwony - 1 aromat cytrynowy - 1 galaretka truskawkowa bądź wiśniowa - 1 szklanka gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Przelewamy do głębokiego naczynia, może być głęboki talerz. Odstawiamy
Moje Słodkie PiekiełkoSkładniki: 125 g mąki pszennej; 125 g mąki kukurydzianej; 5 jaj; 250 g cukru pudru; 2 łyżki ekstraktu waniliowego; 250 ml oleju; 250 ml ajerkoniaku
Gospodyni Miejskadeseczkami ratuje mnie z opresji i pomaga przetrwać do obiadu lub kolacji. Dziś łatwa przekąska dla dzieci. Smakuje im, to widać... Składniki pieczywo chrupkie banan dżem lub konfitura szpinak baby Z podanych składników przygotuj kanapeczki. Jedz na zdrowie i energię. Kotki też je lubią
Z Kuchni Do KuchniŁodzi dzisiejszy poranek był mroźny - ale mimo to, czuję już nadchodzącą WIOSNĘ! ;) A skoro za chwilę zajrzy do nas więcej słońca - warto zadbać o formę i samopoczucie. Baby steps, jak mówią, zaprowadzą Cię do celu, już po kilku dniach poczujecie się lekko ;). Woda z cytryną to mój numer jeden, jeśli chodzi o oczyszczanie organizmu z zimowych zaległości. Zazwyczaj wrzucam
Spektrum SmakuBabka to ciasto, które nieodmiennie kojarzy się z Wielkanocą. Właściwie tylko wtedy używam foremki w kształcie babki, chociaż przyznam, że chyba muszę to zmienić. Nie przepadam za babami drożdżowymi. Jeśli dobrze jej nie zrobisz, to będzie sucha. A mało kto, potrafi zrobić dobrą babkę wielkanocną, która mi zasmakuje Jeśli więc masz podobne gusta do moich, albo boisz się ciasta drożdżowego
Mieszam w Garnkuzbyt przykleić, co utrudni jej oderwanie – więc nie polecam). Osuszoną skórkę przełożyć do niedużego słoiczka i przechowywać w lodówce. Skórkę możecie wykorzystać np. do keksów lub do dekoracji bab wielkanocnych
Niebieski kubek z kawakiwi, dla dwóch osób do koktajlu wystarczy jeden banan. Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 pomarańcza 1 kiwi 1 banan 2 - 3 garście świeżego szpinaku baby cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt naturalny, dodajemy obraną ze skóry pomarańczę i banana oraz kiwi, podzielone na mniejsze części, na końcu szpinak - ilość
Moja smaczna kuchniapepper Now follow these steps: In a medium bowl, combine sliced cucumbers, yogurt, lemon zest, dill and garlic. Season with salt, pepper. Serve chilled as side dish with warm baby potatoes (also perfect as a dip for pita bread
Food Polka