wielu innych składników. Roladki są szybkie i dziecinnie proste w przygotowaniu. Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami i szpinakiem Składniki Tortilla serek kanapkowy z ziołami suszone pomidory szpinak baby Wykonanie Tortille smarujemy cienko serkiem kanapkowym. Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami i szpinakiem Suszone pomidory kroimy na drobne kawałki i układamy w jednej linii, na tortilli nieco poniżej środka. Następnie
Pyza i Surówkapolędwice z tuńczyka (tak żeby miały min 1,5 do max 2 cm grubości) olej pieprz 1-2 duże bataty zrobione wg tego przepisu Składniki warzywa balsamico garść marchewki baby carrots 150-200 g malutkich pieczarek garść zielonej fasolki ciętej 50 ml oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego 50 ml octu balsamicznego 1 łyżka wody sól, świeżo
Piekielna Kuchnia PatiWiedzą o tym najlepiej osoby, które z powodu insulinooporności stosują dietę o niskim IG. Taka sałatka świetnie sprawdzi się jako lekki lunch lub podwieczorek. 2 porcje garść szpinaku baby garść rukoli pół niedużej sałaty masłowej pół grejpfruta 3 mandarynki (w tym jedna do dressingu) 4 łyżki ugotowanej czerwonej komosy ryżowej dressing sok wyciśnięty z 1 mandarynki
Simple DishNiby zwykły omlet, ale jednak odmieniony. I bardzo dobry! 2 porcje 4 jajka łyżeczka masła 2 szalotki (ewentulanie mała biała cebula) 8 -10 pomidorków koktajlowych garść szpinaku baby sól i pieprz do smaku ewentualnie szczypiorek do posypania Na dużej patelni rozpuszczamy masło i podduszamy na nim drobno pokrojoną szalotkę przez około minutą, a następnie dodajemy pokrojone
Simple DishCiasto łatwe i w miarę szybkie do przygotowania, czyli Chatka Baby Jagi. Poniższe ciasto to sernik na zimno przełożony herbatnikami i udekorowany czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Jestem pewna, że spodoba się oraz posmakuje dzieciom jak i dorosłym :) Składniki: 36 sztuk herbatników, np. pełnoziarnistych 0,5 kg sera zmielonego 250 g miękkiego masła (ponad 1 kostka!) 1 szklanka cukru pudru
Ugotowaćniespodziewanych gości lub po prostu szybki, ciepły posiłek kiedy brakuje czasu na większe gotowanie. Polecam! składniki paczka gotowego ciasta francuskiego (275 g) - nie zużyłam całego 120 świeżego szpinaku baby 125 g łososia wędzonego na gorąco 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki mały kremowy kozi serek - rolada masa: 1 jajo 100 ml śmietany 30% 100 g sera cheddar - starty łyżka
Stare Garypyszne. Stopień trudności proste- w kilka chwil mamy fajne przekąski. Dip szpinakowy 200 g sera feta 200 g sera śmietankowego- ja użyłam twarogu delikatnego śmietankowego President 2 garście szpinaku baby cebula dymka lub mała papryczka chili sól i pieprz przygotowanie: 1. Wszystko zmiksować na gładki krem. 2. Doprawić solą i pieprzem Dip z suszonych pomidorów 5-6 suszonych
Kubki smakuKolejna z babek Wielkanocnych,która króluje na nie jednym stole to na pewno Baba Drożdżowa. Kocham ciepłe ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami ale przyznam, że do babki drożdżowej zawsze sceptycznie podchodziłam. Postanowiłam w końcu ją zrobić no, bo jakby inaczej:) i co, i właśnie nic.Nie powiem, bo była smaczna ale ja jednak zostanę przy cieście drożdżowym i babce ucieranej
Kubki smakuLubię poznawać różne smaki ciast ale tak że i bab, babek, babeczek. Jest mnóstwo ciekawych smaków dlatego też nieustająco poszukuje tego numeru jeden. Dziś babeczka ,która w smaku jest myślę intrygująca dość niezwykła. Połączenie migdałów i cytryny sprawia, że nie jest ona za słodka. Przepis dla poszukujących ciekawych smaków. Zapraszam... Przepis od koleżanki Anki Skala smaku 7/10 babka wychodzi mała
Kubki smakuodwiedzin jest dobry. Jeszcze tylko z kronikarskiej dokładności przypomnimy poprzednie cukierkowe trunki, tak żebyście nie musieli szukać jeśli najdzie was ochota na zrobienie: - likier na kukułkach - Ice Ice Baby, czyli likier na cukierkach Ice - likier na cukierkach Werther's Original - likier na cukierkach raczkach A teraz pora na ostatni w tym roku kawowy likier na cukierkach kopiko. Jeśli Madzia wymyśli
Marder&Marder Manufacturezalewamy wodą (tak żeby szkielet był przykryty do połowy, u mnie ok 2l, wody zawsze możemy dolać a chodzi o uzyskanie intensywnego wywaru), dodajemy marchewkę- ja miałam tylko mrożoną baby carrots, pietruszkę, 3 krążki cytryny i natkę pietruszki. Całość gotujemy na małym ogniu około 1h. W między czasie kroimy w drobną kostkę cebulę i siekamy drobno czosnek. Na patelni rozpuszczamy
Piekielna Kuchnia Patinikomu nie trzeba przedstawiać, co prawda wywodzi się z Mediolanu, ale i u nas w okresie świątecznym cieszy się dużą popularnością. Jest to przepyszna, wysoka, drożdżowa babka (a raczej baba) z dużą ilością bakalii. Przyznam, że długo szukałam odpowiedniego przepisu, tzn. mniej skomplikowanego, bez konieczności użycia mąki manitoba, a jednocześnie dającego świetny efekt, zarówno pod względem smakowym
Domowa Cookierenka Agisobie obliczyć kalorie dania to zapraszam do korzystania z kalkulatora kalorii Składniki (dla 1 osoby) 120 g piersi (1 mała) 60 g brokuła (5 różyczek) 60 g marchewki (Baby Carrots z Tesco) 160 g ziemniaka (1 średniej wielkości ziemniak) przyprawa do ziemniaków sól, pieprz wedle uznania 2 łyżeczki masła ziołowego ( przepis tu ) Zaczynam od wstawienia warzyw na parę, ziemniaka kroje
Piekielna Kuchnia Patidorsza atlantyckiego 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki oliwy grubo zmielony pieprz, sól Warzywa na parze (lub dowolna mieszanka warzywna) 5 różyczek brokuła 5 różyczek kalafiora garść marchewki Baby Carrots z Tesko garść żółtej fasolki szparagowej garść zielonej fasolki szparagowej 6 średnich pieczarek czerwona cebula Dodatki Pietruszkowe pesto Sos jogurtowo ziołowy 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki oregano
Piekielna Kuchnia Patikropką nad "i"- przyprawa garam masala i olej sezamowy :) Składniki (1 porcja) 100 g dorsza atlantyckiego (lub innej białej ryby) przyprawa garam masala garstka czarnych oliwek garstka marchewki Baby Carrots (lub zwykłej pokrojonej w średniej wielkości plastry) 4 różyczki kalafiora 4 różyczki brokuła garstka żółtej fasoli szparagowej garstka zielonej fasoli szparagowej 4 pieczarki garść rucoli garść roszponki olej sezamowy łyżka
Piekielna Kuchnia Pati