dzieciństwa pamiętam sernik, który bardzo często piekłyśmy z siostrami w sobotnie popołudnie. Jeden z takich serników stał się nawet tematem zabawnej w efekcie historyjki, którą opowiedziałam we wpisie "Masz babo placek..." . Serniki lubią prawie wszyscy, ja przynajmniej nie znam takiego, który nie lubi. Czasem jednak są kapryśne i nie wychodzą tak, jakbyśmy tego chcieli. Główną przyczyną jest jakość sera, dlatego
Codzienna kuchnia niecodziennaWyczytałam w internecie przepis na chatkę Puchatka lub Baby Jagi
Ugotujmy Cośtych, co to majōm dwie lewe rynce do warzynia. 3 Coś ajnfachowego, 4 a przi tym- jeszcze jak sie moł 5 jajca łod szczyńśliwych kurōw- tak dobrego, że niyjedna baba abo chop bydzie chcioł łostać 6 na taki frisztik. 7 Dać sam idzie 8 i szinka, i wōszt, 9 i wyndzōnka 10 abo, jak to za starego piyrwy 11 bōło
Chop w kuchniPieczony naleśnik z jabłkami i cynamonem (Jedna duża porcja lub dwie mniejsze) Uwielbiam pieczone naleśniki, występują one też czasem pod nazwą dutch baby. Ich jedyną wadą jest to, że pieką się dużo dłużej niż smaży się tradycyjne, jednak są warte tego czasu ! Samo przygotowanie jest banalnie proste. Jeżeli jednak macie ochotę na coś szybszego to zachęcam do wypróbowania placuszków twarogowych
Moja MichaZnacie z pewnością ciasto o nazwie chatka baby jagi, tudzież chatka puchatka. Wielu zna również ciasto maxi king; u mnie, na blogu znajduje się już kilka jego wersji. Ciasto, które chcę dziś pokazać wygląda jak popularna "chatka", smakuje jak maxi king! A jak smakuje? Tego się nie da opisać, to trzeba spróbować! Ciasto wygląda niezwykle apetycznie: trójkątne kawałki z karmelowym
6niebolubi pojejś, to taki pynczek-500g- to łon wciōngnie sōm, to sie lepi [2] kupcie dwa) wyndzony łosoś- joł tam nie wia [3] , wiela Wy zjycie, mie i moji Babie [4] stykło 150 g Zōłza holynderskoł ¼ kostki masła 2 żōłtka sok ze ćwierci citrōłny sōl i pieprz Tyn bioły szpargel to niystety trzeba łobrać- łostrugać takōm strugaczkōm
Chop w kuchnijeszcze wymyślōłech [6] sie fajno zōłza [7] i…żech to wszysko zezar. [8] Sam na dole mołcie [9] przepis na szałołt do jednego czowieka, bo ftedy [10] moja Baba [11] kajsik lołtała [12] i mitag [13] żech jołd sōm. [14] A Wōłs [15] jak baje [16] dwóch abo trzech, to wszyskego tyż dejcie [17] się wiyncyj. [18] Słodke, kwaśne
Chop w kuchniHauskyjza łazi ōła 1 za mnōm 2 od dugszego 3 czasu, ale moja Baba 4 niy dała mi jyj 5 zrobić we miyszkaniu, bo by mie chyba wyczasła 6 ze tym smrodlawym syrym. 7 Dopiyro jak żech przijechoł do Teściowyj, co mo 8 wiynkszo chałpa, 9 znod żech w ni 10 tako izba, 11 kaj 12 żech się mōg postawić
Chop w kuchnizygrōdka [1] łod [2] Teściowyj to mie jakosik tak inspiruje, że aż sōm [3] sie dziwia. Już łod wiosny korciōła mie czerwōno ćwikla [4] . Moja Baba niy lubi warzōnyj, [5] ale pedziała, że surowo moge zjejś. [6] Kedyjś [7] my prōbowali i bōła [8] richtig [9] dobro. Do zołzy [10] dołech [11] borōwki amerykańskie, a do samego szałołtu chciołech dać
Chop w kuchnimozzarellōm i suszōnymi tōmatami [4] i tōnkołech [5] je we cieście z dodatkym piwa- po co na poczōntek sie je robić za ajnfachowo? [6] A że mi i moji Babie zasmakowały, to jak żech pojechoł do Francji i znod żech je we sklepie, to sprōbowołech sie je zrobić barzi tradycyjnie: bez nadziynia i w normalnym naleśnikowym cieście. Te druge tyż
Chop w kuchniłeżek wody 50 g rodzynek (nojlepi je łoblołć [17] wrzōntkym i na noc zamoczyć we rumie) 100 płatkōw migdałōw (piyrwy na wiyrchu sypało się kokosym, ale moja Baba go niy lubi i bez to joł dołwōm [18] migdały) Jajca umyjcie- joł do pewności jeszcze je łoblywōm wrzōntkym. Uwarzcie sie w gorczku [19] połra łeżek wody i łozmiyszejcie
Chop w kuchnikedy [3] widziała je kaj [4] na jakim łobrołzku. [5] Dyć wia, [6] że kans [7] ludzi, co żyje dzisiej, tyż nigdy łonych niy jadło. Joł i moja Baba je fest [8] lubiymy i bez to jak je kaj znojdymy, to lōndujōm [9] we naszym koszyku. We restauracji trzeba za nie nirozki zapłacić kans piniyndzy, a w dōma- po tōniu
Chop w kuchniprziszły ze dzikich landōw 9 – jakby to Babka Marii padała. Joł 10 lubia- jak sam już niyftorzi 11 niyrołz 12 widzieli- eksperymynty we kuchni. Ta moja borołka 13 Baba musi to potyn wszysko jejś, ale przi tych roladach, to śmiōtła 14 ze talyrza wszysko- widać bōły 15 dobre. Co potrza? 16 5-6 kōnskōw 17 miysa wołowego na rolady
Chop w kuchniMoja Baba 1 mi wczora padała, 2 że na mitag 3 to by nojlepi zjadła zupa ze bani. Listopad to je nojlepszy czas na zupa ze bani. Kedyjś robiōłech już tako ze tajskimi prziprawōma i tak żech sie pomyśloł, że trza by bōło iś 4 w trocha inkszo strona, bo to tyż przeca 5 niy wszyscy- tak jak my- lubujōm
Chop w kuchniMoja Baba 1 zamarz ōła 2 sie zupa ze pasternakym, ale jako żech go niy mōg 3 nikaj znojś 4 , a moje ślypia 5 we sklepie sie zatrzimały na zelerze, zrobiōła sie z tego zupa ze zelerym- niy bojcie sie, ta ze pasternakym jeszcze sam kedy przidzie Wciepowołech do gorka składniki jak jako heksa 6 , ale jak żech już
Chop w kuchni