owocami są banany, mus z gotowanych jabłek i jagody np. domowy kisiel. U mnie dzieci podjadają również płatki kukurydziane, wafle ryżowe, krakersy. 4. Leczenie - pediatra poleca nam np. Acidolac Baby, Biogaia - piobiotyk + prebiotyk - suplementy diety polecane celu zapewnienia prawidłowej flory bakteryjnej i regulacji czynności przewodu pokarmowego i Smecta - lek -stosowany jest w leczeniu stanów biegunkowych u dzieci i dorosłych
Atlas Smakówmasła 500 g pomidorów 7 sztuk żółtych pomidorków truskawkowych 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny 1 łyżeczka octu balsamicznego Kluski: 250 g ricotty 2 jajka 50 g szpinaku baby około 180 g mąki 50 g startej mozzarelli sól pieprz ziołowy Sposób przyrządzania: Pomidory sparzyć i obrać ze skóry (tylko czerwone). Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę czerwoną obrać i drobno
Zakątek rozkoszy kulinarnychważna samoakceptacja i miłość do siebie, jednocześnie robiąc wszystko, żeby tą akceptację rozjechać. Chcecie coś zmienić w swoim życiu? Super, zróbcie to! Ale zróbcie dla siebie! Nie dla chłopaka, bab z forów, blogasków i tego, że ktoś fałszywie was głaska po głowie! Tylko i wyłącznie dla siebie! Jak będziecie chcieli pogadać o dupie Maryni z kimś, kto ma w dużym
ladykitchennaszych łąkach...Jako dziecko, wiłam wianki z mlecza, ręce miałam wiecznie upaćkane białym mleczkiem płynącym z łodyg, a kto jako dziecko nie dmuchał w dmuchawce, bawiąc się w baba czy dziad:) Ale mniszek lekarski, popularnie zwany mleczem, to nie tylko nasze kolorowe wspomnienia z lat dziecinnych, czy też uciążliwy chwast na naszych wypieszczonych trawnikach przydomowych. To cenna roślina lecznicza
na moim stole...wprost wakacyjne, a teraz mało tego lata w lecie. Czuję jakby to był już wrzesień, a co do września... dokładnie za dwa miesiące kończę 21 lat, co za stara baba! :) Dodatkowo, z okazji urodzin otrzymałam już prezent - Thermomix - już uważam go za niezwykłe urządzenie, a dopiero wczoraj pierwszy raz stanęliśmy twarzą w twarz! Dawno nie robiłam nic z truskawkami, zatem
Be Fit Be Strongwiele past warzywnych, które podawane są jako dodatek do pity, chlebków lawasz lub manakeesh. Kuchnia ta w dużej mierze opiera się właśnie na przeróżnych warzywach: pieczonych czy też surowych. Baba ghanoush to pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem tahiny, cytryny i aromatycznych przypraw. Arabskie gospodynie opiekają to pękate warzywko nad ogniem, aby wydobyć później dymny aromat pasty. W domowych warunkach
Chocolate Muffin Blogpolany oliwą i posypany arabską przyprawą zaatar. Jak smakują? Są bardzo puszyste i zaskakująco sycące.. Warstwa oliwy i przypraw cudownie twardnieje i chrupie. Chlebki w towarzystwie hummusu lub baby ghanoush możemy podać na śniadanie lub kolację :) Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 850 1/2 szklanki mąki pszennej typ 2000 3/4 szklanki wody 10 g drożdży 1 łyżka
Chocolate Muffin Blogwyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez drożdżowej baby, sernika i strojnych mazurków. Staram się je zawsze ładnie udekorować (z różnym skutkiem), a jak wiemy najlepiej dekoracje przygotować samemu. Dzisiaj przygotowałam kandyzowaną skórkę z cytryn, która jest wręcz nieporównywalna z tymi sklepowymi, a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu, a więc do dzieła! Składniki na kandyzowana skórkę cytrynową 2 cytryny 0,5 szklanki
Rozpustne gotowaniePrzyznam się szczerze, że inspiracją do powstania tego dania była potrawa Leny z bloga Rhubarb Baby, a mianowicie Roladki z karkówki z fetą . Choć składniki zdecydowanie różnią się od siebie, to spodobał mi się sposób przygotowania potrawy, co oczywiście musiałam wypróbować. W rezultacie powstało bardzo smaczne danie, które nie wymagało dużego wysiłku, a efekt przerósł moje oczekiwania. Polecam! Składniki
Rozpustne gotowaniewzględnie wczesną porą coś na dobry początek dnia :) Śniadanie szybkie, banalnie proste i... pyszne! :) Sadzone jajka i szpinak podsmażany z serem brie. Składniki: 2 jajka 2 garści liści szpinaku baby pomidor ser brie - u mnie Turek Figura :) oliwa z oliwek sól i świeżo mielony pieprz Do dzieła: Jajka wbijamy na nagrzaną teflonową patelnię i smażymy bez użycia tłuszczu
Spektrum Smakuszpinaku baby 3 łyżki orzeszków piniowych 15 truskawek 50 g sera cheddar (u mnie z żurawiną) 2 łyżeczki balsamico di Modena sos: 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Szpinak umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Cheddar skroić obieraczką do warzyw. Składniki sosu wymieszać. Szpinak
Humanistka w kuchnipomidorków. Całość polać sosem vinaigrette, a następnie ciasno zwinąć zakładając do środka jeden z końców. Żeby łatwiej się jadło, można dół owinąć serwetką papierową. dodatki: świeże liście szpinaku (tzw. baby), pomidorki koktajlowe, ser żółty - w cieniutkich plasterkach lub starty na tarce. sos vinaigrette: 75 ml oliwy, niewielka papryczka chili, sok z 1/4 limonki, sól, 2 duże ząbki czosnku, 1 łyżeczka
Codzienna kuchnia niecodziennanazywa, abstrahując obecną sytuację Greków, to od dupy strony to raczej na dobre im to nie wyszło ;-)) to jesteśmy wolne, a jak nie to zakłamane? Może analizuję, jak typowa baba, czyli czepiam się słówek, no ale ja pierdolę, już widzę wszystkie Grażynki, które czują się wyzwolone, jak zmuszają swoich Henryczków, bo przecież teraz to wszyscy! Zawsze zastanawiają mnie statystki
greenscarfpamiętam, jadłam je kiedyś też z dodatkiem kostek galaretki w środku. Chatka Puchatka ma również drugą nazwę z którą się spotkałam, dla niektórych osób jest to po prostu Chatka Baby Jagi, nie mniej jednak jest to jedno i te same pyszne ciasto, nie za słodkie, fajne w smaku :) źródło : babeczka.zuzka Składniki : 500 g twarogu śmietankowego lub 2 kostki białego
charlotte gotujemacie ochotę na sałatkowe szaleństwo zapraszam -> sałatki & surówki Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Składniki: 1 duży pomidor, najlepiej malinowy 2 garście szpinaku baby 2 łyżki czarnych, drylowanych oliwek 1 szklanka poszatkowanej młodej, białej kapusty 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka octu balsamicznego 50 g sera z niebieską pleśnią Przygotowanie: Pomidora kroimy
Moja smaczna kuchnia