pyszna babka już od dobrych kilku lat robi u nas za babę wielkanocną. Moje dzieci tak ja polubiły, że nie wyobrażają sobie świąt bez niej. Jest naprawdę wyśmienita. Delikatna i aromatyczna. Polecam". Czytaj więcej
Wiem co jemWielki Post w dalszym ciągu się ich domagają. A ponieważ dzisiaj jest święto czekolady to nie mogło być inaczej. Z samego rana zabrałam się za pieczenie i powstała znakomita baba czekoladowa z bakaliami (poświąteczne resztki), oblana dodatkowo gorzką czekoladą i pachnąca wanilią. Czytaj więcej
Wiem co jemKolejny sernik, tym razem wiedeński z bakaliami i czekoladową polewą. Użyłam do niego kupionego na targu "prawdziwego" sera "od baby". Był tak tłusty i kremowy, że zastanawiałam się, czy w ogóle jest sens go mielić, ale zmieliłam oczywiście, i to nawet dwukrotnie. Być może za sprawą sera, był to był najlepszy sernik, jaki jadłam od dłuższego
Kuchenne zapiski Edytyroku na moim świątecznym stole zagościła baba drożdżowa z kandyzowanymi owocami i kolorowym lukrem. Była lekka, pyszna i wspaniale się prezentowała J Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytyBaba jest smaczna zarówno świeżo upieczona, jak i następnego dnia, odsmażona na patelni. Zamiast śmietany można do niej podać surówkę, np. z pomidorów z cebulą. Z podanych składników wychodzi spora porcja. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyprajitura cabana"), w kremie budyniowo-maślanym zatopione są kakaowe paluszki z ciasta półkruchego. Równie dobrze można je zastąpić podłużnymi biszkoptami. Odsyłam też do bardzo popularnego przepisu na blogu: Chatka Baby Jagi z masą serową . Składniki: 2 wafle tortowe 700 ml mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 300 g cukru 6 żółtek 7 łyżek mąki 250 g miękkiego masła 350 g ciemnych
Domowa Cookierenka Agisobie siedzę któregoś dnia w domu i rozmyślam nad jedzeniem. W sumie to oczywiste, bo o czym ja mogę rozmyślać? Albo o gołych babach, albo o żarciu. Nooo, czasami jeszcze o piciu :) Ale tym razem o jedzeniu akurat myślałem (myślenie o piciu przełożyłem na wieczór, wszak dopiero południe dochodziło). No i właśnie tak myślę, że ostatnio każdego wieczora Madzia pochłania
Marder&Marder Manufactureszynkę, ale teraz będziemy bardziej wyrafinowane rzeczy robić. Tym bardziej, że kupiliśmy również wędzareczkę (taką malutką domową), więc produkcja ruszy pełną parą :) Poszła więc Madzia na bazarek i "od baby" kupiła 2 kilogramy prawdziwej wiejskiej szynki. No i przerobiła ją na prawdziwą domową szynkę. A jak to zrobić? Do 2,5 l wody dodajemy pół łyżeczki mielonego pieprzu, 1 łyżeczkę
Marder&Marder ManufactureDobrafka z Bona Apetita! Małgorzata ze Smaki Alzacji Dorota z Moje Małe Czarowanie Iza ze Smacznej Pyzy Paulina z Buszująca w kuchni Agata z Kulinarnych Przygód Gatity Kasia z Baby do garów! Łucja z Fabryki Kulinarnych Inspiracji Wiosenka z Eksplozji Smaku Smacznego! Ten chleb bierze udział w akcji "Na zakwasie i na drożdżach" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto
Marder&Marder ManufactureFacebooka Iza ze Smaczna Pyza Kamila z Ogrody Babilonu Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Ola z Ale Smaki Anna z Everyday Flavours Kasia z Baby do garów! Monika z Pin Up Cooking Looking Agata z Kulinarne Przygody Gatity --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy
Marder&Marder ManufactureKuchenne Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Małgosia ze Smaki Alzacji Dobrafka z Bona Apetita! Kasia z Baby do garów! Małgorzata z Po prostu Marghe --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail
Marder&Marder ManufactureDobrafka z Bona Apetita! Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Anna z Everyaday Flavours Piotr z Każdy może gotować Paulina z Buszująca w Kuchni Anna z Teatr Gotowania Kasia z Baby do garów! Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój
Marder&Marder Manufacturemiłości do słodkości Agata z Agata gotuje Edyta z Przy kuchennym stole Daria z Red and Pale Ulubione Przepisy z Ulubione Przepisy Iza ze Smaczna Pyza Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureminut, aż zalewa z pomidorów się zredukuje i powstanie gęsty sos. Często mieszamy. CALZONE ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ ciasto na pizzę sos pomidorowy 500 g liści młodego szpinaku (baby) 300 g sera ricotta garść zielonych oliwek 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy szpinak. Dorzucamy do niego czosnek pokrojony
Marder&Marder ManufactureWzgórzu Danusia z Moje wypieki i nie tylko Nerds' Kitchen Dorota z Moje Małe Czarowanie Marcin z Czwartej Dekady Grażyna z Grażyna gotuje Karolina z Przepisy Karoliny Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacture