Facebooka Iza ze Smaczna Pyza Kamila z Ogrody Babilonu Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Ola z Ale Smaki Anna z Everyday Flavours Kasia z Baby do garów! Monika z Pin Up Cooking Looking Agata z Kulinarne Przygody Gatity --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy
Marder&Marder ManufactureKuchenne Iza ze Smaczna Pyza Agata z Kulinarne Przygody Gatity Monika z Niezapomniane Smaki Paulina z Buszująca w kuchni Małgosia ze Smaki Alzacji Dobrafka z Bona Apetita! Kasia z Baby do garów! Małgorzata z Po prostu Marghe --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail
Marder&Marder ManufactureDobrafka z Bona Apetita! Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Anna z Everyaday Flavours Piotr z Każdy może gotować Paulina z Buszująca w Kuchni Anna z Teatr Gotowania Kasia z Baby do garów! Justyna z Gotowanie i pieczenie - I love it --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój
Marder&Marder Manufacturemiłości do słodkości Agata z Agata gotuje Edyta z Przy kuchennym stole Daria z Red and Pale Ulubione Przepisy z Ulubione Przepisy Iza ze Smaczna Pyza Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufactureminut, aż zalewa z pomidorów się zredukuje i powstanie gęsty sos. Często mieszamy. CALZONE ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ ciasto na pizzę sos pomidorowy 500 g liści młodego szpinaku (baby) 300 g sera ricotta garść zielonych oliwek 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy szpinak. Dorzucamy do niego czosnek pokrojony
Marder&Marder ManufactureWzgórzu Danusia z Moje wypieki i nie tylko Nerds' Kitchen Dorota z Moje Małe Czarowanie Marcin z Czwartej Dekady Grażyna z Grażyna gotuje Karolina z Przepisy Karoliny Kaśka z Baby do garów! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturenajbardziej znane jest chyba w krajach Bliskiego Wschodu i stosuje się je (albo "ją" - nie wiem jak się ten wyraz odmienia) jako półprodukt przy potrawach takich jak hummus czy baba ghanoush. My właśnie z myślą o hummusie przygotowaliśmy nasze tahini. Mamy raczej dość mgliste pojęcie o kuchni arabskiej, ale co to za blog kulinarny, na którym nie ma hummusu... Sami
Marder&Marder Manufacturekolację w domu lub lekki obiad. Składniki: 150g wędzonego łososia (u mnie z czarnym pieprzem) 100g sera pleśniowego camembert 100g sera Feta czerwona papryka 150g szpinaku świeżego Baby pieprz oliwa pół łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: Szpinak myjemy i osuszamy.Wykładamy na talerze. Paprykę kroimy w plastry. Ser feta drobimy i razem z papryką również układamy
ChilliJemyblog: Po prostu pyszne Polędwiczki wieprzowe w glazurze ananasowo-imbirowej autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Kaczka po mazursku autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Pieczeń z szynki wieprzowej autorka: swojska baba | blog: Kulinarne Wariacje Szynka pieczona z miodem i goździkami autorka: Trochę Smaku | blog: Trochę Smaku Kassler z kiszona kapusta pieczony w rekawie autorka: Gotuj zdrowo!kolorowo! | blog: Gotuj zdrowo!kolorowo
Kuchenna Kontrrewolucyanaturalny, który nawiązuje do kuchni bałkańskiej, w której to występuje chyba w prawie każdym daniu. ;) na 1 większą lub dwie mniejsze porcje: makaron świderki (fusili) pół szklanki świeżego szpinaku (baby) pół szklanki rukoli 2 spore liście bazylii 1 łyżka jogurtu bałkańskiego 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól morska kilka suszonych pomidorów z oliwy Szpinak, rukolę
Kuchenna Kontrrewolucyaprądu mają w sobie ogórki kiszone? Pewnie większość zaraz puknie się w czoło i pomyśli, co ta baba tutaj wypisuje :) Ale pośpiesznie wyjaśniam, iż nadal jestem zdrowa na umyśle i nie zwariowałam :) Ale zacznijmy od początku... :) Ten weekend spędziliśmy z M w przesympatycznym i zwariowanym towarzystwie :) Czyli nasze klimaty, krótko mówiąc :) Śmiechy, chichy, dobre jedzonko
My simple kitchenprzyjemniejsze - zrobiłąm na obiad leczo i upiekłam muffinki :) Mam nadzieję, że nadrobię chociaż trochę zaległości w kuchni :) Powoli da się wyczuć w powietrzu że lato zamienia się powoli w "babie lato". A to dobra okazja by zamknąć co nieco dobroci z ogródka w słoikach. Lubię robić zapasy na zimę. Dżemy, kompoty a ostatnio także sałatki. Przepis na tę sałatkę dostałam
My simple kitchenśrednim ogniu po kilka minut z każdej strony. Składniki na farsz szpinakowy: (mnie wystarczył jedynie na 4 naleśniki, dlatego radzę podwoić ilość składników) 300 g świeżego szpinaku baby 100 g sera typu feta 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła sól pieprz gałka muszkatałowa Na rozgrzanym oleju zeszklić rozgnieciony/przeciśnięty przez praskę
Kuchnia EllieSKŁADNIKI: 250 g szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola garść świeżych listków bazylii sól i pieprz makaron spaghetti PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej oliwę
ClauditteMissCookingktóre po pewnym czasie miękły i mogły udawać warstwę ciasta Polecałam Wam też inne przepisy z tego okresu: ciasto bez pieczenia na ciastkach i sernik bez pieczenia, czyli Domek Baby Jagi . Torcik z kakaową masą z kaszy manny to deser / ciasto mojego dzieciństwa, które przypadło właśnie na lata PRL. Ten torcik potrafiła wykonać każda dziewczyna z mojej klasy w podstawówce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię