Roladki schabowe z farszem z porem 235Por jest w mojej kuchni dosyć często, bardzo go lubię. Schab pociąć na 1 cm kawałki, mocno rozbić. Doprawić solą i pieprzem z dwóch stron. Nadzienie
Kuchnia Pokoleń
Roladki z mozzarellą i grzybami leśnymi duszone w sosie warzywnym. Poezja smaków 266laurowych - około 1 kg borowików - duża łyżka smalcu - mała łyżka płaska pieprzu i soli - 2 ząbki czosnku - 2 kulki mozzarelli - tłuszcz do smażenia - około 80 g mięsa wołowego na zrazy Cebulę grubo posiekaną podsmaż na smalcu razem z liściem laurowym, dodaj pokrojone i umyte grzyby. Gdy grzyby puszczą wodę dodaj sól i pierz. Duś na średnim ogniu
Pasje Jolki
Roladki z piersi kurzych w pysznym sosie z porem 206Zrobiłam to danie na święta, moi goście się zajadali. Wyszło pyszne, godne polecenia. Pałki kurze przeciąć wzdłuż, aż do kości. Zdjąć skórę, naciąć mięso naokoło
Kuchnia Pokoleń
Zrazy gryczane 222życiem - Jednym słowem przynajmniej 3 razy w tygodniu była kasza . Jedynym plusem tego bylo to że była ona w różnych postaciach. Jednym z dan które jadłam bez problemów były zrazy z grzybami i z sosem grzybowym. Właśnie takie tu opiszę Składniki na 4 porcje 1/2 kl kaszy 10dkg grzybów suszonych ( ostatecznie mogą być pieczarki) 1 duża(...)dodanie mąki i jajek mieszam i wyrabiam ciasto . Następnie rwę po kawalku formuje kulę i robie z niej placek na który nakładam farsz i zwijam Placek z farszem Zawijanie zraza Smażę z każdej strony po 3 minuty . Najlepiej podawać z sosem grzybowym
Eli Gotowanie
Zrazy-roladki z boczkiem i kapustą kiszoną 277ostatecznego smaku i nie zawiodłam się. Winna marynata nadała mięsu kruchości i lekko owocowego posmaku, boczek zapachu, a kapusta podkreśliła to wszystko. Nie podaję proporcji przy liście składników na zrazy, gdyż pozostawiam Wam decyzję ile boczku, ile kapusty. Można również zwinąć jeden, większy kawałek mięsa i zrobić dużą roladę, którą potem da się pokroić na plastry
Codzienna kuchnia niecodzienna
Zraziki mielone schabowo migdałowe 204bardziej zawiesiste może dodać mąki). Dusimy ok. 15 minut. W tym czasie możemy przygotować dodatki, np. surówkę z marchewki i kaszę gryczaną. Z powyższych proporcji wyszło mi 9 sporych zrazów. Gotowe zraziki mielone schabowo migdałowe podałam z kaszą gryczaną i surówką ze startej marchewki. Dodatek boczku i migdałów sprawił, że mięso wyszło soczyste i o zaskakującym aromacie. Muszę przyznać
mojewypiekiinietylko
Zrazy z kaszy jaglanej 205którą taki bardzo lubię. Robiłam już GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ oraz KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ . Były też przepyszne KOPYTKA Z KASZY JAGLANEJ . A dziś ma dla Was przepis na zrazy / frykadelki. Z dodatkiem kukurydzy są fantastycznym pomysłem na szybki i smaczny obiad! Można jeść je solo lub podać z ulubionym sosem np. śmietanowym. Są świetnym pomysłem na szybki , bezmięsny
Ostra na Słodko
Zraziki babci Zuzanny 246Pozostałą część karkówki mielimy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i posiekany drobno szczypiorek. Na rozbite plastry karkówki rozkładamy mielone mięso. Na wierzch układamy kawałki fety. Zawijamy jak zrazy i spinamy wzdłuż dociętym odpowiednio patykiem do szaszłyka lub przewiązujemy nitką bawełnianą. Oprószamy mąką i obsmażamy na oleju. Po lekkim zrumienieniu ze wszystkich stron, wrzucamy pokrojoną w piórka
Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki ze schabu ze śliwkami i grzybami 233Jeszcze jedna wersja zrazów/roladek schabowych. Zamiast tradycyjnego nadzienia ( ogórek kiszony, cebulka, skórka razowca, wędzonka itd. ) nadziałam roladki suszonymi śliwkami bez pestek i grzybami suszonymi. Dodałam do sosu gałązkę rozmarynu . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
Zraziki mięsno-warzywne 281Zraziki mięsno-warzywne Ciekawe połączenie kruchego mięsa i soczystych warzyw oraz aromatycznego sosu pieczeniowego w jednym daniu. Pyszne i treściwe roladki, które możemy podać z ulubionymi
Blog z Apetytem
Zraziki tatarskie z mięsa mielonego 116Zraziki tatarskie z mięsa mielonego Kruche i mięciutkie roladki mielone wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na łatwy i efektowny, a przede
Blog z Apetytem
Wegański gulasz ze szparagami 87zmiękną, dodać przecier pomidorowy i suszony estragon. Gotować, aż kostka sojowa zmięknie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą, ryżem, kluskami śląskimi , gnocchi lub kopytkami . ----- Podobne: wegańskie zrazy zawijane ciecierzyca ze szparagami
Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki mielone z boczkiem i młodą kapustą 1036Roladki mielone z boczkiem i młodą kapustą Kruche i rumiane zraziki z mięsa mielonego, wypełnione pysznym farszem i zanurzone w aromatycznym sosie pieczeniowym. Świetny pomysł na
Blog z Apetytem
Zrazy w sosie pieczarkowym 100Zrazy w sosie pieczarkowym to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca swoją intensywnością smaku i aromatycznym bogactwem. To klasyczne danie, które łączy w sobie soczyste mięso z aromatycznym sosem pieczarkowym, tworząc kompozycję, która rozpływa się w ustach i kusi zmysły. czytaj przepis
Kulinarna Chwila