moimi planami) melon kantalupa . Jakoś nikt nie miał ochoty na wyjadanie go ot tak sobie łyżeczką. Postanowiłam podać go w kilku małych ,,przegryzajkach". Na początek padło na koreczki. Tradycyjnie melon kojarzymy z szynką parmeńską. Ale po pierwsze w domu nie było, po drugie nie przepadam za tego typu szynkami. Powyciągałam co było w lodówce i zaczęłam eksperymenty metodą
Buniabaje w kuchniporcjowanie sałatki, która może być doskonałą przekąską przed lub po daniu głównym. W podłużnych salaterkach możesz podawać oliwki i pomidorki koktajlowe, natomiast na płaskich, kwadratowych lub prostokątnych talerzykach – koreczki lub tarty na słodko i na słono. Sposób podawania większych przekąsek Na czym podawać przekąski w większym rozmiarze? Kolorowe kanapki, sery i wędliny będą pięknie prezentować się na drewnianej desce
Rozdomowionatalerzu układać na przemian plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella oraz listek bazylii. Sałatkę przed podaniem skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą oraz pieprzem. Polecam wypróbować przepis na koreczki Caprese . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Caprese pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka Pichcizalewie miodowej, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie. Z tymi ogórkami nie na dużo pracy i robi się je naprawdę bezproblemowo. Idealnie pasują do obiadu, do sałatek, koreczków, a także same w sobie mogą stanowić pyszną przekąskę. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA OGÓRKI W ZALEWIE MIODOWEJ Składniki 2 kg ogórków świeżych 1 duża cebula
Alle Dobre!Ogórki kanapkowe w musztardzie do słoików na zimę to pyszne przetwory, które sprawdzą się nie tylko na kanapkę, ale również jako dodatek do obiadu, burgera, koreczków czy sałatki. Są chrupiące, nieco octowe, nieco słodkie, z lekkim posmakiem musztardy. Do takich pikli najlepsze będą świeże, twarde i niezbyt duże ogórki, dlatego nie kupujcie pierwszych lepszych z marketu. Do zalewy możecie
e-PrzepisyKulinarneDziś zaczynam wrzucać na bloga przepisy na Sylwestra. Na pierwszy strzał leci zestawienie past do zimnej płyty. Tego typu pasty możecie użyć do roladek z tortilli, jako baza do koreczków na pieczywie, do samego pieczywa, a także do wędlin, serów, warzyw, grissini, itd. Przy okazji podrzucam Wam tutaj jeszcze link do sosów , które też świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie
Kardamonovyzrobić po prostu jajka w sosie tatarskim. Zrobiłam sos, parę dni temu opublikowałam przepis. Miałam ugotować tylko jajka… W lodówce znalazłam jednak wędzonego pstrąga, który został mi z koreczków z jajkami przepiórczymi . Nie miałam na niego pomysłu, postanowiłam więc, że zrobię z niego pastę. Ijeee, wyszła w dechę. To na pewno zasługa aromatycznego sosu tatarskiego. Wędzony pstrąg
Kardamonovyzacieram rąsie. A mój mózg zwoje. A tytułowy makaron z pesto, wędzonym pstrągiem i suszonymi pomidorami zrobiłam parę dni przed świętami. Jak wiecie wcześniej robiłam świąteczne potrawy i z koreczków zostało mi trochę wędzonego pstrąga. Nie do końca byłam przekonana czy robię dobrze robiąc go na ciepło, z dodatkiem makaronu. Ostatecznie nie potrafiłam przestać jeść. Poważnie. Nie wiem
Kardamonovyinternetów, do którego nie potrafiłam się zabrać. I przyznam Wam się szczerze, do wczoraj nie planowałam go wrzucać na bloga. Po głowie chodziło mi ciasto francuskie, jakieś pasty, koreczki. Poimprezowo leżałam w łóżku i myślałam. Myślałam o tym, że całkiem dobrze radzą sobie sałatki na Kardamonie. Ostatnio nawet jakaś przemiła (zupełnie mi obca) dusza, napisała, że kojarzy mojego bloga
Kardamonovyluzie, pamiętając o zeszłorocznych błędach. I tak, zdecydowanie są ładniejsze i smaczniejsze, chociaż do końca nie byłam przekonana czy jednak polecą dziś do publikacji. Dlaczego? Bo miałam zrobić koreczki, które zaplanowałam sobie parę tygodni temu. Wczoraj zrobiłam jedną wersję, miały być jeszcze dwie. Te z orzechami mnie pokonały. Z tych z kabanosami zrezygnowałam, bo wkurzyłam się
Kardamonovyzrobię go chyba według przepisu Ani Starmach. Poszperam może jeszcze w moich starych książkach kucharskich, tam na pewno też znajdę coś sensownego. Na dziś tyle, zabieram się zaraz za koreczki z jajek przepiórczych. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli, za parę dni przepis pojawi się na blogu. Zaglądajcie do mnie. Składniki: 6 łyżek mąki pszennej
Kardamonovycamembertem i winogronem Sałatka z rukolą i camembertem Sałatka z camembertem i jabłkiem Sałatka z camembertem i kurczakiem W ostatnim czasie na domową imprezę przygotowałam również pyszne imprezowe koreczki na bagietce z dodatkiem sera camembert, które Wam również serdecznie polecam! SAŁATKA Z KURCZAKIEM CAMEMBERTEM I RUKOLĄ – PRZEPIS Składniki 300 g fileta z kurczaka 120 g sera camembert
Przepiski.plTortilki z szarpanym kurczakiem – pyszne i szybkie przekąski! Zostało Wam mięso od obiadu? Zróbcie na kolację pyszne koreczki z tortilli dopełnione warzywami i serkiem śmietankowym. Takie przekąski świetnie sprawdzają się też na przyjęciu. Robi się je szybko i łatwo, a smakują wprost wyśmienicie. Możemy użyć dowolnego mięsa z kurczaka, filetu, udka, skrzydełka itp. Może być ono smażone, gotowane
Blog z ApetytemRoladki z szynki Przepis na: Prosta Kuchnia 5. Roladki z tortilli z prażoną cebulką Przepis na: Kulinarne Cuda 6. Krążki cebulowe w cieście Przepis na: Wasze Przepisy 7. Koreczki z serem pleśniowym Przepis na: Kulinarne Przeboje 8. Papryka faszerowana twarogiem Przepis na: Anika Gotuje 9. Mini kanapeczki na słonych krakersach Przepis na: Proste Pesto 10. Pieczarki nadziewane szynką
BabskiePorady.pl - PrzepisyWyróżnia się charakterystycznym słonym oraz intensywnym smakiem. Dlaczego warto jeść śledzie? Śledzie królują w naszej diecie głównie w okolicach świąt. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, w formie koreczków, w zalewie, na słodko, na słono, w śmietanie, w sałatce. Z pewnością każdy znajdzie swoją ulubioną recepturę Ich absolutną zaletą jest niska cena i mnóstwo korzyści zdrowotnych płynących
Natka Pietruszki