zrazy - 671 przepisów (strona:27/45)

40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 380

Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie Tatar wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta

Ola la LCHF
Kotleciki z pieczarkami 147

pamiętam kiedy ostatnio zrobiłam na obiad zwykłe kotlety mielone. Ostatnio zawsze dokładam jakiś dodatek, i o dziwo moim domownikom bardzo takie kombinacje smakują. Jakiś czas temu zajadaliśmy się zrazami z mięsa mielonego, później kotlecikami z cukinią a także roladkami z kolorowym farszem i wszystkie to pozycje przypadły nam do gustu. Dziś przyszedł czas na pyszne kotleciki z pieczarkami :)) Składniki

Blog z Apetytem
Knedle ze śliwkami 115

smaków dzieciństwa – znajdziecie tam mnóstwo klasyków jakie jadało się pewnie w każdym domu – placki ziemniaczane, pasztety, zupy (grzybowa, żurek, krupnik, barszcz, szczawiowa) pierogi ( oczywiście też), gulasz, wątróbka, zrazy, kopytka, leniwe, buraczki, marchewka z groszkiem czy ciasta – makowiec, sernik, mazurek. Szczególnie bliski mi był rozdział ze śniadaniami – czytając go czułam się jakbyśmy się wychowywały z Zuzą

Cooking for Emily
Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym 155

Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym i natką pietruszki. Mięso mielone jest bardzo uniwersalne, można z niego zrobić wiele potraw. U nas w domu głównie przygotowujemy kotlety mielone, klopsiki , zrazy mielone faszerowane, pulpety . Ostatnio mięso mielone króluje w rozgrzewających jesiennych zupach. To smaczny składnik zupy, który powoduje, że zupa może zastąpić drugie danie. Na blogu jest przepis na pyszną zupę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lato 2017: Naleśniki z jagodami 123

końcu delikatnie wmieszaj osuszone jagody. Na przestygniętym naleśniku połóż porcję nadzienia i złóż go w dowolny sposób: zwiń go w rulonik, zroluj zawijając boki (jak w przypadku gołąbków bądź zrazów) lub złóż na pół i ponownie na pół. Tak przygotowane naleśniki z farszem jagodowym możesz ponownie obsmażyć na natłuszczonej patelni. Takie naleśniki smakują zarówno na ciepło

blog.moje-pasje.info
Zraziki drobiowe z szynką i serem 132

dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę, szynkę kroimy w paski i smażymy na 1/2 łyżki masła klarowanego razem z czosnkiem i cebulą, dodajemy do mięsnej masy, mieszamy formujemy zrazy(można dodatkowo obtoczyć je w bułce) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia Beaty
Wołowina z pieczarkami 134

pomidorowego z pieprzem Cayenne. Przed podaniem obsypujemy natką pietruszki. Na blogu są już przepisy na danie z wołowiny: Bitki wołowe tradycyjne , Bitki wołowe w pikantnym pomidorowym sosie Przepis na zrazy wołowe zawijane , Jak zrobić gulasz wołowy. Kupiłam ładny kawałek wołowiny i postanowiłam zrobić z niego obiad, czyli wołowinę z pieczarkami. Tym razem wołowina nie była potraktowana tłuczkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 129

nadzienie - najlepiej porcjami, nie wszystko na raz. Delikatnie zawińcie kurczaka jak tortillę, starając się, aby jak najmniej farszu uciekło ze środka. W razie potrzeby złapcie skórę wykałaczkami, jak przy zrazach. Nie martwcie się, na tym etapie kurczak wygląda mało apetycznie i niczym nie przypomina galantynki :D Roladę zawińcie ciasno w folę do pieczenia, tak jak cukierka. To jest

Spektrum Smaku
Bitki z szynki wieprzowej 254

często podajemy z kopytkami lub kluskami. Udało mi się kupić piękny kawałek szynki wieprzowej, który idealnie nadawał się by zrobić z niego bitki wieprzowe. Z wieprzowiny polecam przygotować też zrazy wieprzowe zawijane . Przepis na bitki z szynki w pysznym, pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia wieprzowiny. Bitki wieprzowe z szynki są równie smaczne jak z rostbefu lub udźca wołowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ZRAZY Z MOZZARELLĄ​ SUSZONYMI POMIDORAMI 133

Miękkie  zrazy z przepyszną mozzarellą i suszonymi na słońcu pomidorami ( jak kto woli , mogą być w piekarniku ha ha ), dobry pomysł na niedzielny obiad.Muszę przyznać ,że są niesamowicie smaczne,ser rozciąga się przy każdym ugryzieniu , a pomidory podkreślają smak całości ,a zapach ciepłych włoskich stron umilą i przypomni tymianek.Zapraszam. 4 kotlety schabowe 1 kulka mozzarella Kilka suszonych

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Drobiowe zraziki mielone 111

czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 2 łyżki oliwy WYKONANIE: mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę, dokładnie mieszamy, formujemy zrazy(można dodatkowo obtoczyć je w bułce) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia Beaty
Czerwona kapusta podawana na ciepło 182

Idealna na niedzielny obiad-do wszelkich pieczeni, zrazów, roladek itd. SKŁADNIKI: Mała główka modrej kapusty Ocet (3 łyżki) Miód Kminek  ( 1 łyżeczka) Sól Kawałek smalcu PRZYGOTOWANIE: Kapustę drobno szatkujemy. Do garnka z grubym dnem wlewamy ok. szklankę wody, dodajemy smalec (ok 1/4 kostki), ocet  (lepiej dodać mniej na końcu doprawić,niż przedobrzyć), sól. Gdy smalec się rozpuści

Kopystką po garach
Zrazy dla leniwych (bez zawijania) 327

Zrazy, moje ulubione. Smakują identycznie (a może lepiej bo można wpakować więcej "farszu") a pochłaniają 1/2 czasu mniej,niż tradycyjne. :) SKŁADNIKI: 8 plastrów wołowiny zrazowej Kawałki chleba Kawałki ogórka kiszonego Plastry boczku boczku Cebula w piórka Musztarda (najlepiej stołowa) Majeranek Ew. sól Pieprz Bulion wołowy  Masło klarowane (ew, smalec) PRZYGOTOWANIE: Wołowinę kroimy w plastry

Kopystką po garach
"Kuchnia Staropolska" - recenzja i KONKURS! 191

tradycyjny żur, czy też żur ze śledziem lub chołodziec.  Potem dania mięsne - tu mnóstwo ciekawych przepisów, począwszy od bigosów, kiełbas, ozorków, przepisów na schab, szynki, sztuki mięsa, dziczyznę, zrazy czy żeberka.  Dania z drobiu - przegląd receptur na gęś, indyka, kurczaka i kaczkę. Dalej ryby: oczywiście karp, szczupak, ale i ciekawe przepisy na przyrządzenie węgorza. Galarety i pasztety

Moje Kuchenne Rewelacje