zrazy - 671 przepisów (strona:34/45)

piersi a`la zrazy w przyprawie chimichurri... 195

kruche - nie suche - można tak przygotować np. karkówkę na kotlety z przyprawami jakie się lubi lub schabowe na płacie piersi układać boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony zawinąć jak zrazy i spinać wykałaczkami lub nitką obsypane mąką zrumienić na gorącym oleju z każdej strony dolać wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu, do smaku maggi przepyszne

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 156

przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ktoś nam podłożył świnię! …. 173

wykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne kotlety mielone - improwizowane przez obu Piotrów pulpety a’la Köttbullar (z żurawiną i suszonymi śliwkami) - moje żeberka glazurowane z plackami ziemniaczanymi wg przepisu Piotra

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na bitki wieprzowe z karkówki 428

Zapewne tak, gdyż często ich szukacie na blogu. Udało mi się kupić piękny kawałek karkówki bez kości, idealnie nadawał się na bitki wieprzowe. Można też z plastrów karkówki przygotować zrazy wieprzowe zawijane . Tym razem podaję Wam przepis na bitki wieprzowe z karkówki w pysznym, naturalnym pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia karkówki. To danie wraz z surówką przygotował Piotrek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony kurczak w miodzie i rozmarynie 274

będzie podawane mięso. Pieczony kurczak to niby trywialne, proste i mało świąteczne danie. Niektórzy uważają, że na świątecznym stole powinno królować coś bardziej wykwintnego np. jakaś pieczona szynka, czy zrazy. Kurczak w miodzie pieczony był w całości i Piotrek porcjował go na stole wśród gości, był przyjęty z wielkim entuzjazmem, szczególnie wśród naszych małych gości. Tak przygotowaną marynatę można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz paprykowy (Slowcooker) 156

program i po kilku godzinach mamy gotowy obiad, który podajemy bezpośrednio na stół w eleganckim, czarnym naczyniu żaroodpornym, w którym się danie gotowało. Wolnowar nadaje się do przygotowania bigosu , zrazów wołowych , czy innych potraw, które wymagają długiego gotowania. The post Gulasz paprykowy (Slowcooker) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Helio Natura 116

cholesterolu w organizmie. Dodane do porannej owsianki sycą i oczyszczają organizm ze złogów i toksyn. Rodzynki wykorzystałam do : Chelsea buns Śliwki wykorzystałam do : Mufinki ZPolędwica z suszonymi owocami Zrazy z mięsa mielonego w skórkach drobiowych Morele  wykorzystałam do: Gulasz wieprzowy Polędwica z suszonymi owocami

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie współpracy z redccon.pl 143

które otrzymałam dzięki redccon.pl są oczywiście wykorzystywane w mojej kuchni i jestem z nich bardzo zadowolona...najbardziej chyba z frytkownicy ..ostatnio często była w użyciu..były w niej smażone zrazy , pieczarki  , kurczak , skrzydełka i ponownie skrzydełka ....no i oczywiście frytki , ziemniaki w plasterkach itp. Waga   oczywiście też jest używana w moje kuchni..i to dość często

Moje domowe kucharzenie
Roladki z piersi kurczaka z szynką parmeńską i porem 304

jedno na drugim w linii pionowej). Zanim zaczniemy zawijać na wszystkim kładziemy pora pokrojonego w ćwiartki o długości około 3 cm i formujemy zawijańce z kurczaka (coś na styl zrazów). Kolejne dwa kawałki kurczaka traktujemy tak samo, wpinamy po dwie wykałaczki do każdego zawijańca żeby wszystko się ładnie trzymało i układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą z oliwek. Następnie

Mango Papaja
Roladki ze schabu z mozzarellą i suszonymi pomidorami z sosem pieczarkowym 327

cienkie paseczki pomidory suszone i mozzarellę. Po odczekanych 15 minutach nakładamy na każdy plaster schabu ćwierć suszonych pomidorów pokrojonych w paski i mozzarelli i zawijamy w roladki a'la zrazy, mocując całość wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą kawałków schabu. Na patelni rozgrzewamy cztery łyżki oleju z pomidorów i układamy nasze roladki, obsmażamy z każdej strony

Mango Papaja
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem pieczone w piekarniku 331

solą, pieprzem, chili i posiekanym koperkiem oraz bazylią z każdej strony. Układamy na desce i każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy i układamy odrobinę szpinaku oraz kawałek cebuli. Zawijamy jak zrazy, możemy też przypiąć je wykałaczką choć ja uważam, że nie jest to konieczne. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżeczką oliwy z oliwek tak by nic nam nie przywarło i układamy

Mango Papaja
Mięcho 336

śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
PODSUMOWANIE AKCJI "HISTORIA NA TALERZU" 170

Henryk IV  (artykuł) -  Sałatka a'la Astor - Waldorf    (artykuł) - Szarlotka a'la Carmen Sylva  (artykuł) -  Tournedos a'la Rossini  (artykuł) - Zrazy a'la Nelson  (artykuł) Eat.Read - Domowy sos prosto z wysp na St. Lawrence River - Sałatka Olivier po latach Emma Gotuje - Sałatka Waldorf Filozofia smaku - Sałatka Waldorf Green Plums - Sałatka Waldorf

Przepisy Aleksandry
NASZE WIELKANOCNE MENU 326

zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy PRZEPIS Kotlety z jajek PRZEPIS Faszerowane jajka z łososiem PRZEPIS Smażone jajka faszerowane  PRZEPIS Wielkanocny koszyk PRZEPIS Babka czekoladowo-orzechowa z Nutellą PRZEPIS Cytrynowa baba wielkanocna PRZEPIS Makowiec

Przepisy Aleksandry
XX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 182

Zamościa i Roztocza". Komisja, której przewodniczył Andrzej Baczkowski nagrodziła: zupę z soczewicy z kulkami mięsnymi przygotowaną przez kucharzy Restauracji Padwa w Zamościu. Najlepszym drugim daniem były zrazy po obszańsku zaprezentowane przez Zagrodę w Obszy. W kategorii „wypieki, chleby i ciasta” komisja najwyżej oceniła gryczak kresowy z restauracji Carskie Koszary w Zamościu. Najlepszą

Pasja Smaku