zrazy - 703 przepisów (strona:37/47)

Szybkie curry z ziemniaków i groszku, z jogurtem i miętą 142

czasu aż kolendra zacznie mocno pachnieć. Dodajemy do garnka pokrojoną cebulę, dokładnie mieszamy i smażymy ją, co jakiś czas mieszając, do zeszklenia. Dodajemy do rondla pokrojone ziemniaki – smażymy je zrazem z cebulą do czasu, aż krawędzie ziemniaków zrobią się szkliste. Do rondla dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy jeszcze chwilę wszystko razem, do momentu aż czosnek straci swój

Karo in the Kitchen
Faszerowane zwijki mielone 109

Doskonała propozycja na obiad. Niewiele potrzeba wysiłku, aby je przygotować, a obiad będzie inny i smaczny. Składniki: 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g

Przepisy Babci
Smoothie z mango i fig 178

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe z serkiem i warzywami 1123

Roladki drobiowe z serkiem i warzywami Przepyszne roladki z kurczaka, wypełnione warzywnym farszem oraz serkiem śmietankowym i zanurzone w aromatycznym sosie to świetny pomysł na smaczny

Blog z Apetytem
Roladki schabowe plus najlepszy patent na pieczone ziemniaki 142

To chyba jakieś święto na blogu, bo takie tradycyjne dania to totalna rzadkość. Ale chcę zdradzić Wam tutaj dwa patenty, o których może wiecie już od

Cook&Love
Kotlety mielone z mozzarellą 240

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa chrzanowa 194

Dla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
O imionach. I drożdżówkach z morelowym twarożkiem 168

też coś rozproszyło moją uwagę, i go nie zakodowałam. Za to ubzdurałam sobie, że nazywa się Julie, i kiedy w końcu ktoś mnie litościwie po tygodniu z błędu wyprowadził, zrazu nie mogłam się przestawić. Bo jak to tak...? Przecież Julie pasowało do niej znacznie bardziej! I o ile ta sytuacja jest krępująca, ostatnio doświadczyłam podobnej, ale w dużo większym natężeniu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Quinoa i pikantny gulasz z sercem 150

cebulę w kosteczkę. Z papryki usuwamy pestki. Pomidory zalewamy wrzątkiem, a gdy namokną kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę podsmażamy na klarowanym maśle, pod koniec smażenia dodajemy czosnek, mieszamy i zraz po tej czynności dodajemy mięso. Dusimy wszystko razem, aż odparują soki. Następnie dodajemy 100 ml wina, a gdy się zredukuje, kolejne 100 ml. Znów redukujemy, po czym zalewamy wszystko sokiem

Quinoa Raz!
roladki schabowe z serem pleśniowym 221

Kruchy, dobrze nadziany schabik to to czego nam potrzeba. A jeżeli jeszcze pojawi się w towarzystwie aromatycznego sosu - takim daniom mówimy stanowcze tak! Składniki: - 4 plastry

Cook&Love
Ryba w sosie miętowo-imbirowym 125

Smak i zapach mięty jest najlepiej odczuwany w sosie zraz po wymieszaniu, później uzyskuje wyraźny imbirowy, ostrawy posmak. Kombinacja miała przekonać mnie do mięty w kuchni i jej zapachu, następnym razem spróbuję czegoś jeszcze bardziej miętowego. 2 filety rybne 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki listków mięty 200 gram śmietany 100 gram ryżu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki

Czerwony Gupik
Schab sztygarski z kiełbasą w środku 132

ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Przyprawić solą do smaku. Pamiętacie jeszcze inne faszerowańce? Schab z oscypkiem w środku Zraz z parówką w środku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowe roladki z boczkiem i czosnkiem, duszone w czerwonym winie 160

Mięso rzadko gości na moim blogu. Kiedy jednak dodaję coś mięsnego, to staram się, aby było to coś naprawdę dobrego. Przygotowując te roladki-zraziki nie nastawiałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kruchy zraz wołowy 93

doskonały przepis na zraz mojej cioci Kamili. Robi go od kiedy pamiętam (na różne wydarzenia rodzinne i nie tylko) i zawsze wychodzi tak samo pyszny. Kruche mięso, które nie traci wilgotności podczas przygotowania, charakterystyczny posmak boczku i ogórka kiszonego sprawia, że tego dania nie da się pomylić z żadnym innym. Wymaga trochę pracy, ale efekt zdecydowanie wart jest tego poświęcenia

Milion Smaków
Wódka i ziemniak – szlachetna para 163

skwarki, pianka kminkowa i wódka Palace. Bellarosa należy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają. Danie główne: zraz wołowy - polędwica sezonowana, ziemniaki Vineta ze śledziem, boczek sous vide, mus z ogórków z Hajnówki, konfitura z czerwonej cebuli, sos tymiankowy i wódka Młody Ziemniak 2014 (powstaje z ziemniaków odmiany

królestwo garów