Marynowane kotlety schabowe

Marynowane kotlety schabowe

Marynowane kotlety schabowe

Przepis na : obiad

Marynowane kotlety schabowe Dzięki marynacie mięso bardzo zyskuje na smaku, jest mięciutkie, kruche i soczyste. Kotlety smakują wprost wybornie. Schab możemy marynować nawet przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: ok 40 dkg schabu- 3-4 plastry 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia   Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pó... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, tarta, mięso, marynaty, schabowe, schab, bułki, zrazy, mielone, majonez, kurczak, dania mięsne, obiad, kotleciki z kurczaka, kotlet siekany, kotlety mielone, kotlety ziemniaczane, mięso mielone, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.