zrazy - 703 przepisów (strona:15/47)

ROLADY WIEPRZOWE ( ZRAZY ) 27

mące i podsmażamy je z każdej strony na odrobinie oleju. Następnie należy je trochę przypiec.  Do przypieczonych rolad dodajemy wodę oraz przyprawy (wegeta, liść laurowy, ziele, pieprz ) . Zrazy zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 40 minut aż będą miękkie.  Miękkie rolady wyjmujemy jak chcemy mieć więcej sosu dolewamy wody i przyprawiamy. Na koniec sos należy zgęścić(...)mąką wymieszaną z wodą.  Ze zrazów wyjmujemy wykałaczki i wkładamy je ponownie do sosu.                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety mielone jak zrazy 67

Kotlety mielone jak zrazy Roladki są łatwe i dość szybkie w wykonaniu, a smakują naprawdę wybornie. Możemy je podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście ulubioną surówką. U mnie surówka włoska z tego (klik) przepisu. Polecam!       Składniki: ok 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 cebula(...)POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ           Artykuł Kotlety mielone jak zrazy pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zrazy z mielonego mięsa z pieczarkami 48

prostu pycha!! Zrazy z mielonego mięsa to bardzo fajny pomysł na obiad, szybciej się robią i zawsze są miękkie. Do środka możecie dać różne nadzienie, u mnie boczek i pieczarki, ale również dobrze sprawdzą się ogórek kiszony, lub papryka. sos powstaje prosty i pyszny podczas obsmażania i duszenia zrazów. Będą idealnym dodatkiem do klusek śląskich, lub po prostu

Swojskie jedzonko
Frykadelki wieprzowe z cukinią w sosie musztardowym 34

minuty. Frykadelki polewamy tak powstałym sosem. Frykadelki wieprzowe z cukinią w sosie musztardowym Zobacz inne przepisy na kotlety z mięsa mielonego: Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej Zrazy z mięsa mielonego w sosie – pyszne danie na obiad Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami Soczyste kotlety mielone – sprawdzony przepis Roladki z mięsa mielonego w sosie

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie, treściwe i niedrogie obiady! 125

oraz łatwe w przygotowaniu danie z mięsem, ziemniaczkami, boczkiem wędzonym, kapustą kiszoną i pieczarkami. Polecam!   Rolady śląskie mielone Przepis tutaj (KLIK) Wszyscy znają tradycyjne rolady śląskie zwane też zrazami. U mnie takie zrazy dla leniwych, czyli faszerowane roladki z mięsa mielonego. Jest przy nich dużo mniej roboty, a smakują tak samo pysznie jak te oryginalne. Mięso możemy

Blog z Apetytem
Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane 98

25min w temperaturze 180 0 C. Podajemy z kluskami śląskimi, kopytkami lub ryżem. Smacznego Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Siekane kotlety z kurczaka Zrazy wołowe – roladki wołowe Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Przepis na tradycyjne kluski śląskie Artykuł Kotlety dubeltowe podwójnie nadziewane pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zapiekane zraziki 128

wieprzowego z łopatki  -2 łyżki tartej bułki  -4 łyżki mleka  -jajko -2 łyżki majeranku  -sól i świeżo mielony pieprz czarny -mąka  pszenna do obtoczenia zrazów -olej do obsmażenia Sos: -szklanka śmietany  18% ( 250 ml ) -2 łyżki mleka - łyżeczka mąki ziemniaczanej  -łyżka koncentratu pomidorowego  -2 łyżki pikantnego keczupu Bułkę wymieszać z mlekiem(...)zalać wymieszanymi  dokładnie składnikami sosu. Wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Sos powinien się zagotować i zgęstnieć.  Wyłączyć piekarnik i pozostawić jeszcze zrazy na 10 min. aby odpoczęły i zintegrowały się z sosem. Podawać z makaronem świderki lub ryżem na sypko i z dodatkiem ulubionej surówki.   (function

Kulinarne przemyslenia
Bitki wieprzowe w sosie własnym 49

sosem wkładamy obsmażone bitki, patelnię przykrywamy pokrywką i całość dusimy na małym ogniu przez około 30min. Bitki wieprzowe w sosie własnym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Zrazy wołowe – roladki wołowe Makaron z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Artykuł Bitki wieprzowe

Księga-Smaku
Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! 80

Lubicie zrazy? Ja bardzo. A znacie frykadelki? Są bardzo podobne, ale robimy je z mięsa mielonego. Nie musimy żmudnie rozbijać czy spinać wykałaczką. Przygotowuje się je dość prosto, choć są oczywiście bardziej czasochłonne niż zwykłe kotlety mielone. Najważniejszy w nich jest jednak… sos. „Mięsko z sosikiem” to dla mnie kwintesencja domowego obiadu. Taki obiad przypada(...)sosu i gotujemy jeszcze chwilę do czasu, aż sos nieco zgęstnieje. Próbujemy, czy jest odpowiednio słony. Podajemy z ziemniakami, kaszą lub kluskami. Post Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kotlety rybne przepis 70

Kotlety rybne przepis Sprawdzony, wypróbowany wiele razy przepis na pyszne zrazy rybne. Soczyste, z chrupiącą skórką, idealne na piątkowy jak i na każdy inny obiad kotlety rybne. Takie kotlety z ryby można przygotować na wiele sposobów. Mogą to być kotlety z piekarnika lub smażone na patelni. Wbrew temu co mówią ”celebryci kulinarni” ryba doskonale smakuje z cebulą(...)piękne białe mięso, mało ości co bardzo ważne i ten jego rybi smak jest bardzo delikatny. Jednak można także użyć innych ryb np. morszczuk lub miruna. Jak doprawić zrazy rybne aby były smaczne i aromatyczne? Jest dodatek, który sprawia, że kotlety smakują wybornie. Nawet dzieci jedzą takie kotlety z ryby bez żadnego ale. Tym dodatkiem jest musztarda miodowa, prosty

Dieta moja pasja
Tradycyjne zrazy z karkówki z leśnymi grzybami 70

Uwielbiamy polskie tradycyjne dania. Zrazy znają doskonale wszyscy. Jednakże każdy robi na swój sposób. Tym razem postanowiłam wzbogacić ich smak dodatkiem leśnych suszonych grzybów. Dodałam je zarówno do środka mięsa jak i do sosu. Najlepszy tradycyjny obiad z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i ugotowanych ziemniaków.  1 kg karkówki Sól Pieprz Przyprawa do mięsa 10 plastrów wędzonego boczku(...)resztę pozostałej cebuli, przesmażamy. Wlewamy wodę, doprawiamy przyprawą uniwersalną i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do mięsa.  Całość dusimy na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy zrazy z sosu. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i śmietaną. Przelewamy do sosu, gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowym sosem ponownie zalewamy mięso. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Świąteczny obiad na Boże Narodzenie 84

czerwony barszcz wigilijny do popicia, w bulionówce. W tym wpisie znajdziecie nasze najlepsze przepisy, które idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe na święta. Przepisów na tradycyjny panierowany kotlet schabowy, zrazy wołowe , nie muszę przypominać. Te przepisy na Świąteczny obiad sprawdzą się też na Wielkanoc, gdyż każdy chce, by wielkanocne dania również smakowały gościom i rodzinie. Obiad wielkanocny(...)obiad na Boże Narodzenie powinien być wyjątkowy w smaku! Najlepsze przepisy na świąteczny obiad: Tradycyjna wołowina w sosie własnym . Mięso w sosie pieczeniowym Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa grzybowa z wołowiną 80

mięsożerców Ten przepis wymaga wprawdzie w realizacji nieco więcej czasu i uwagi aniżeli wspomniani poprzednicy. Jednak użycie odpowiedniego rodzaju wołowiny oraz potraktowanie jej w sposób podobny jak podczas przygotowywania zrazów skróci gotowanie oraz sprawi, że mięso będzie miękkie i delikatne. Zupę można ugotować zarówno bazując na gotowym esencjonalnym bulionie (raczej nie z kostki) lub rosole, jak również bez takiej(...)świeżo mielony sól do smaku Instrukcje Grzyby oczyścić i pokroić w grubsze plasterki, następnie dokładnie opłukać i odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wołowinę podzielić jak na zrazy, rozbić dość cienko, a następnie pokroić wedle preferencji w kwadraty lub paski. Wymieszać z sosem sojowym i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. W rondlu lub na patelni

Kulinarna Pokusa