Przepis na : obiad
Idealne danie na niedzielny obiad lub jako danie na imprezy. Mięso z kurczaka rozbić, tak jak schabowe. Doprawić solą, pieprzem, obsypać przyprawami. Na środek każdego kawałka mięsa położyć plasterek mozzarelli i serka topionego. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i masło, obsmażyć zraziki na złoty kolor. Następnie wrzucić cebulkę i smażyć chwilkę. Teraz kolej na pieczarki, pokroić jak lubicie. Dodać oczyszczone marchewki. Wlać wodę do połowy wysokości mięsa i gotować na małym ogniu około 30 m... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl