wino - 10075 przepisów (strona:541/672)

Francuska zupa cebulowa 257

Witam Was!Przy okazji wypadu do Warszawy na Food Blogger Fest, wybraliśmy się z mężem do Bistro de Paris, restauracji Michela Morana, aby wykorzystać voucher, który

Pora coś zjeść
Drobne wyjaśnienie. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. 283

receptury. Po prostu ser zamieniłam śmietaną. Dlatego pragnę przeprosić, jeżeli ktokolwiek poczuł się urażony i pomyślał, że przywłaszczam sobie jakiś przepis. Nie znałam "Styropianu" i zupełnie nie z mojej winy zdarzył się taki nietypowy zbieg okoliczności. Na przeprosiny właśnie mam dziś dla Was tę samą propozycję, ale w wersji waniliowo - kawowej. Tym razem już wiem, że tylko zmiany w przepisie

W kuchni Karmel-itki
KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 216

głos. Wybrał Karmel-itkę! Tak, właśnie ją! Nie mogła w to uwierzyć i nie posiadała się z radości, takie odpowiedzialne zadanie! "Ze względów ekonomicznych (bo nie piła Karmel-itka wina), jako że jest wydajny człowiek, bo zrobiła tyle potraw i pomagała w risotto... (...)"   Poczuła się tak lekko! Pewnie niektórych by to nie ruszyło, nie wywołało takiej fali radości

W kuchni Karmel-itki
C - Francuskie paluchy z serem i oliwkami 220

skręcać je tworząc kształt świderków: Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez kwadrans. Można podawać  zarówno na ciepło jak i schłodzone.  Serwować z białym winem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym 216

żeberka. składniki: 1 kg zeberek 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis  1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka szałwii 1 łyżeczka rozmarynu 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki białego wina sól do smaku olej do smażenia mąka ryżowa do zagęszczenia sosu Żeberka umyć i pokroić na kawałki. Oprószyć papyką i czosnkiem. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka zalać wodą(...)dodać rozmaryn i szałwię. Dusić ok 30 minut a potem dodać wino. Doprawić do smaku solą i dalej dusić aż mięso będzie miękkie. Jeśli płyn za bardzo odparuje podlać wodą lub bulionem. Sos zagęścić mąką ryżową. Odrobinę wywaru z żeberek wymieszać z ok 1/2 łyżki mąki ryżowej i dodać do garnka zagotować. Żeberka podałam z kaszą jęczmienną i kiszonym

Monia miesza i gotuje
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler 14163

Post Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 266

W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 259

W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak. Warzywa. Kąski kurczaka duszone z kalafiorem i groszkiem cukrowym, w sosie jogurtowym 557

niesmacznie. Jestem mięsożerna, ale warzywa też bardzo lubię. Mogą być same, ale najchętniej zjadam je właśnie w towarzystwie czegoś konkretniejszego. Zobacz przepis na smakowitego Królika duszonego z białym winem i warzywami Dzisiaj pomysł/przepis na coś bardziej prostego. Ot takie szybkie danie mięsno-warzywne, ale naprawdę smaczne i sycące. Ważne, żeby nie dusić zbyt długo i żeby warzywa nie zmiękły

Smaczna Pyza
Szybka tarta z cebulą i tymiankiem 179

czarną godzinę :-). Można przygotować z niego szybkie, wytrawne tarty z cebulą, które swoim smakiem i zapachem przypominają pyszną zupę cebulową . Aby dopełnić dzieła, wystarczy je podać z białym winem. Prawda, że to bardzo prosty, szybki, ale smaczny pomysł na przekąskę? Czy to dla Ciebie, czy to dla znajomych na karnawałowym przyjęciu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz

Pora coś zjeść
Sałatka z mandarynką 440

garście mieszanki sałat 2 mandarynki 100 g serka camembert 2 łyżki słonecznika Kresto 2 łyżki słupków lub płatków migdałowych Kresto 4 łyżki oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina Jamar 1,5 łyżki płynnego miodu Na talerzach ułożyć sałatę. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki (przekroić na pół jeśli mandarynki są duże) i ułożyć na sałacie. Serek camembert pokroić

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania