Chili con carne.

Chili con carne.

Chili con carne.

Chili con carne to wbrew pozorom nie danie meksykańskie lecz tradycyjna potrawa kuchni amerykańskiej. Najważniejsze składniki to mięso mielone, pomidory i chili. Chili con carne najlepiej smakuję z dobrym, czerwonym winem, które ugasi ostrość dania.   Składniki:   500 g wołowego mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów w kawałkach   1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula   3 ząbki czosnku   1 łyżka oleju 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki słodkiej papryki  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję