RISOTTO Z GRZYBAMI I GROSZKIEM

RISOTTO Z GRZYBAMI I GROSZKIEM

RISOTTO Z GRZYBAMI I GROSZKIEM

Przepis na : obiad

( Recipe in English ) Przyjęło się mówić, że risotto jest daniem trudnym i wymagającym. Na pewno do jego przygotowania potrzeba czasu, cierpliwości i spokoju. Ważne, żeby powoli wykonywać wszystkie punkty i dać ryżowi czas na wchłonięcie płynów. Pomimo tego, że do przygotowania risotto używa się wina, potrawa ta może być podawana dzieciom. Podczas gotowania alkohol wyparowuje. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
uwielbiamy, 30 lipca 2013 14:29:02

mmmm, musi być przepyszne, chętnie spróbujemy tego przepisu:-)

pastawithapplepie.blogspot.com, 30 lipca 2013 14:33:38

wygląda cudownie...

Maggie, 30 lipca 2013 14:52:30

Risotto wcale trudne nie jest, a mieszanie to doskonala forma terapii :) Jedyna trudnosc polega na tym, zeby dowiedziec sie wczesniej, co to wlasciwie jest risotto i jak sie to gotuje (a na blogach pojawiaja sie rozne potworki udajace risotto ;))Twoje wyglada naprawde apetycznie, choc sama wole bardziej lejace, mniej suche risotto. Ale wtedy nie wyglada dobrze na zdjeciach :)

Jedzonko, 30 lipca 2013 14:57:27

Tak fajnie minimalistycznie wyszło :)

Opalanka, 30 lipca 2013 15:01:13

Bardzo eleganckie to risotto, pozdrawiam:)

Justyna Bąk, 30 lipca 2013 15:22:53

świetnie się prezentuje:)

Aguś kulinarnie, 30 lipca 2013 17:50:53

Apetyczna porcyjka:)

Bee, 31 lipca 2013 01:51:55

Mmm... uwielbiam risotto w każdej postaci. Fakt, pracochłonne, ale warto poświecić dłuższa chwile w weekend żeby delektować sie takim smakiem :)