Piersi z makaronem papardelle z kurkami

Piersi z makaronem papardelle z kurkami

Piersi z makaronem papardelle z kurkami

Przepis na : obiad

Propozycja wielkanocna na lekki, pyszny obiad. Pierś z kurczaka z makaronem papardelle, do tego sos kurkowy ze śmietaną, cytryna i winem. Myślę, ze nawet największemu marudzie ten obiad zasmakuje. Świątecznie,  nieklasycznie i wiosennie. Zapraszam.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

BernikaBernika

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, makaron z kurkami, kurki, kurki, pierś, piersi, kurczak makaron, kurczak z makaronem, pierś kurczaka, świąteczne, sosy, świąteczne przepisy, cytryna, lekka, obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem, mięso na obiad, mięso, sos kurkowy, kurczak, wielkanoc, sos do makaronu, pierś z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak z cytryną, pyszne sosy, kurki przepis na obiad, sos z kurek

Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 3 marca 2013 11:01:58

pysznie wyglądają:)

Inspirowane Smakiem, 3 marca 2013 11:36:01

Mniam! Wygląda pycha:)

kabamaiga, 4 marca 2013 19:46:41

Berniko oj posmakuje. Skąd Ty masz kurki o tej porze?

Bernadeta, 4 marca 2013 21:56:59

zamroziłam jesienią trochę;)

Bernadeta, 4 marca 2013 22:21:40

dziękuję.

Bernadeta, 4 marca 2013 22:22:04

dziekuje. pozdrawiam.

Izaa, 5 marca 2013 00:23:02

bardzo apetycznie wygląda; nawet o tej porze bym zjadła sobie ;)