przyprawą uniwersalną. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem ze słoika z pomidorów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok godzinę czasu, w międzyczasie podlewając olejem z naczynia. Podajemy z ziemniakami, sosem i ulubioną surówką ( w moim przypadku były to buraczki
Moje Wyrobywarstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2 minuty z każdej z czterech stron. Uważamy, aby nie przypalić. W razie potrzeby redukujemy płomień. Podajemy z czerwonym barszczem lub sosem, np. pieczarkowym
cool and mintyMagda Subtelnie słodkie, pikantne, ale przede wszystkim mega chrupiące, tak można zareklamować te placki. Szybsze niż ziemniaczane, ale tak samo smaczne i uniwersalne – do sosu, do pochrupania solo lub jak u mnie, z kleksem jogurtu dla złagodzenia pikantności na języku. Składniki (na 10-12 placków): 500g dyni piżmowej 3 łyżki mąki 1 duże jajko szczypta pieprzu cayenne
Smaczna Stronaprzestudzoną dynię kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy szpinak i pokruszony ser feta. Polewamy dressingiem, nie cały od razu, należy ocenić ile potrzeba. Posypujemy siemieniem lnianym. Resztę sosu sałatkowego można przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych sałatek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinebulionu. Gotujemy do momentu aż kasza wchłonie prawie cały płyn, następnie dodajemy kolejna porcję bulionu i tak aż do momentu aż kasza będzie ugotowana i z płynu utworzy się sos. Za drugim razem gdy dolewamy bulion dodajemy ser gorgonzola. Pamiętajmy o tym, że kaszę należy od czasu do czasu przemieszać i płyn powinien być prawie całkowicie wchłonięty przez kaszę
Delusional Trinepaseczki suszone pomidory i jeszcze chwilę podsmażamy. W międzyczasie gotujemy makaron Do kurczaka dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut na wolnym ogniu. Tak przygotowany sos łączymy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy i gotowe!! :). Smacznego
Studencka MichaJeżeli lubicie makaron tak jak ja, to ten przepis jest właśnie dla Was. Makaron z cukinią z pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to moja propozycja na pyszny i szybki obiad . Składniki: 350 g makaronu 2 cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 300 ml śmietany 18% zioła prowansalskie sól
magiczna kuchnia Kasidodatek ziół prowansalskich, bardzo poprawia smak całości. No i czosnek. Jabłka w takiej formie są świetnym dodatkiem zamiast przesłodzonej żurawiny do wszelkiego rodzaju pieczeni czy nawet mięs w sosie. Mają wyrazisty smak. Jabłka możecie pakować do słoików w zasadzie nawet po 30 minutach duszenia, wszystko zależy od tego, jakie jabłka macie. Ja lubię jednak jabłka trochę dłużej podusić z czosnkiem
Mieszam w Garnkumniej smacznymi odpowiednikami. Na świątecznym stole królują jajka, które solo, w odpowiednich ilościach są nawet wskazane, ale to co na nie nakładamy już nie zawsze. Dlatego wysoko przetworzone, kaloryczne sosy zastąp domowymi na bazie jogurtu lub chudego twarożku z dodatkiem czosnku, chrzanu czy musztardy. Podobnie ciężkie sałatki z majonezem warto zamienić na świeże kompozycje z oliwą lub bogatym w kwasy
Fitsweet.medziało bakteriobójczo, grzybobójczo, przeciwwirusowo, antyoksydacyjne i antymutagenne. Żal marnować taki potencjał. Koniecznie zróbcie i napiszcie mi o swoich wrażeniach. Jeżeli podobnie jak ja jesteście miłośnikami chrzanu, koniecznie zajrzyjcie tutaj sos chrzanowy. Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 nieduże buraczki czerwone 3 czubate łyżki pasty tahini 1-2 łyżki tartego świeżego chrzanu 1 łyżka miodu 1-2 ząbki czosnku
Fitsweet.mepoukładaj w nim ćwiartki jabłek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 25-30 minut do suchego patyczka. Clafoutis możesz podawać na ciepło z lodami i sosem waniliowym albo w temperaturze pokojowej. Obie wersje są pyszne
Food Squarekażdej podzielonej. Na wierzch układamy kotlet, następnie układamy pozostałą. Smażymy przez kilkanaście minut, część spodnia musi się zezłościć, następnie przekładamy i smażymy do chrupkości placka. Podajemy z ulubionym sosem
R'n'G Kitchenimprezę, do pracy. Zrobiłam tylko sześc sztuk z jednego płata ciasta i za mało.Taka mała przekąska przyjemność gwarantowana. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 160 g serka śmietankowego puszystego sól, pieprz 6 oliwek czarnych i zielonych 3 pomidorki koktajlowe kawałek papryki żółtej natka pietruszki szczypior, bratki Za pomocą foremki do wykrawania pierników kształt
wesoła kuchniamąkę, chwilę smażymy, dolewamy 1 łyżkę wazową gorącego wywaru i mieszamy. Przekładamy do garnka z zupą, zagotowujemy i gotujemy 10 minut. Próbujemy i ewentualnie dodajemy więcej soli lub np. sosu sojowego. Przed podaniem dekorujemy suszonym lub świeżym majeranek
cool and mintySzybki pomysł na obiad... potrawka o smaku gołąbkowym z mięsem mielonym, białą kapustą i ryżem w sosie pomidorowym. Taka potrawka to świetna propozycja na wykorzystanie składników po wykonaniu gołąbków, np. mamy resztki kapusty, która nie nadaję się już do ich zawijania. Możemy ją także wykonać, gdy najdzie nas chętka na gołąbki, ale nie mamy ochoty lub czasu na ich zawijanie
Kuchnia MagdaLeny