myjemy. Kroimy w grubsze plastry, a następnie kroimy na trójkąty. Na każdy nakładamy po trochę ubitej śmietany z cukrem pudrem. Układamy dowolne owoce. Całość posypujemy startą czekoladą lub polewamy sosem czekoladowym, lub owocowym. Podajemy od razu
Domowy Smak Jedzeniapieprzem. Mieszamy i formujemy pulpety. Pulpety wkładamy do gotującego się bulionu. Paprykę kroimy w krążki i umieszczamy w gotujących się pulpetach. Gotujemy kilkanaście minut, pod koniec gotowania w sosie rozprowadzamy 1 łyżkę almette. Tuż przez zakończeniem dodajemy posiekaną dymkę i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwySzybka przekąska, wspaniale smakują z sosem czosnkowym. Składniki: ciasto francuskie mozzarella tarta szynka drobiowa – cieniutkie plastry świeży pomidor listki bazylii (opcjonalnie) sezam roztrzepane jajko sól Z ciasta francuskiego kroję paski. W szynkę zawijam pomidor, bazylię. Na połowę paska układam mozzarellę, zawiniątko z szynki, posypuję mozzarellą. Zawijam pasek, sklejam. Widelcem przyciskam brzegi. Smaruję kwadraciki roztrzepanym jajkiem, odrobinę solę, posypuję sezamem
MojaQchnia.plodrobinę do dekoracji) szklanka zimnej wody z lodówki korzeń imbiru (ok. 3 cm) – straty na tarce skórka otarta i sok wyciśnięty z całej limonki po 2 łyżki oliwy, sosu tabasco i sojowego świeżo zmielony pieprz czerwona papryka – oczyszczona i pokrojona w drobną kostkę ogórek szklarniowy- drobno pokrojony pęczek rzodkiewki startej na tarce małe opakowanie borówek – umytych szczypta
Ugotowane pozamiataneBurgery inspirowane kuchnią włoską ze smakami lata - dojrzałymi, pachnącymi słońcem pomidorami i sosem czosnkowym
Przepisy Kulinarnepowoduje, że smakuja bardziej słodko. Powinno to zajać kolejnych 5-10 minut. Uważaj, bo lubia się przypalić! Mieszaj często. Dodaj keczup i ciecierzycę i tyle wody, by powstały sos był tak gęsty, jak lubisz. Posól do smaku. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj kolejnych 15-20 minut. Umyj i posiekaj kolendrę, dodaj do curry, dobrze wymieszaj i podawaj. Kalorie: 550/porcj
Lejdi of the houseObrodziła mi w tym roku fasolka szparagowa więc część zamknęłam w słoiczkach. Natknęłam się na nowy przepis więc musiałam go wypróbować. Fasolka połączona z marchewką i cebulą w czerownym sosie czyli taka pyszna jarzynka. Świetnie smakowała jak pakowałam ją do słoiczków więc zimą na pewno będzie pysznym dodatkiem do obiadu. składniki: 1 kg fasolki szparagowej żółtej 1 kg marchewki
Monia miesza i gotujeSałatka z zieloną fasolką szparagową i jajkami to nic wyszukanego, ale jest świetnym pomysłem na lekką i jednocześnie sytą letnią kolację. Kilka warzyw, jajka, sos i gotowe. Szybko i smacznie :) Składniki na 2 porcje: 4 garście zielonej fasolki szparagowej 4 ogórki konserwowe 2 dojrzałe pomidory 4 jajka ugotowane na twardo 0,5 niedużej cebuli 1 kopiasta łyżeczka musztardy 1 płaska
Simply Foodpoezja , nie ma nic lepszego , a na pewno trudno o ciekawsze odsłony ziemniaka. Moja rodzinka zakochała się od pierwszego kęsa . Doskonale smakują na gorąco , jeszcze lepiej na zimno z sosem czosnkowym . Można je serwować jako przekąskę do piwa lub przystawkę do obiadu . Co tu wiele pisać są genialne i nie trudne do zrobienia . Polecam , ubierzcie pyry w gajerek i włóżcie
Ogrodnik w podróżytwór . Bardzo proste i jednocześnie wypasione danie , które dobrze wygląda i tak samo dobrze smakuje . Spora ilość warzyw , troszkę boczku i kawałki łopatki , a wszystko zapieczone razem w pysznym sosie z dodatkiem przypraw , jak na carskiej uczcie . Lubię takie jednogarnkowce , są proste i nie wymagają angażowania uwagi . Po prostu wsuwa się je do piekarnika i wyciąga po godzince , czy dwóch
Ogrodnik w podróżyszklanki wody, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie schab dobrze wystudzić (wywar można zamrozić i wykorzystać do bigosu, sosu) - schab z szybkowara jest bardzo smaczną do pieczywa wędliną, jest bardzo kruchy, aromatyczny i smakuje wybornie.........Smacznego
W Mojej Kuchni LubięDrukuj Prep time 20 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 10 min Zapiekanka ziemniaczana z cukinią, pomidorami, białym serem i boczkiem - lekka, bez dodatku sosu, z tego co latem najlepsze Author: Cooking for Emily Serves: 6 Ingredients ok 800 g ziemniaków 2 nieduże cukinie 2 ząbki czosnku 200 g wędzonego boczku 100 g białego sera
Cooking for Emilyziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 3 ziemniak 2 litry wody 2 udka z kurczaka lub korpus 100g gęstej śmietanki 12 lub 18% 3 łyżki mąki pszennej pieprz, sól, sos sojowy do smaku Prażona cebukla: 1 duża cebula 1/2 łyżeczki soli mąka oliwa z oliwek do smażenia Masło roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Podsmażyć
Słodki Zakątekjabłko i marchewkę. Odpowiedno pikantnego kopa nadaje całości dodatek ostrej pasty harrisa. Pasta jest świetna zarówno jako dodatek do kanapek, placków, naleśników czy warzyw. Sprawdzi się także jako sos do makaronu. PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI 8-10 czerwonych papryk Marchewka Pół słodkiego jabłka 4-5 suszonych pomidorów Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku Pół łyżeczki harrisy (można zastąpić chili) Łyżeczka
HealthyCreationsdania były ciekawe. Nie ma tutaj szaleństwa kulinarnego, ale nie zaliczyli też żadnej wtopy, więc generalnie wychodzi na plus. Danie moje i mojego męża. Mięso było mięciutkie, a sos aksamitny. Ziemniaki trochę mnie zaskoczyły, bo były takie jak odpiekane kolejnego dnia. Duże wrażenie zrobiło na mnie zastosowanie cukinii. Mam ochotę wprowadzić ją w taki sposób do mojego domu. Wydaje
Karola gotuje