Pyszne Kofty po polsku 147podwyższona wilgotność korzystnie wpłynie na soczystość mięsa Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C . Pieczemy z termoobiegiem do momentu aż szaszłyki pięknie się zrumienią . Serwujemy na gorąco z różnymi sosami , dipami . Na zimno, po zdjęciu z patyków , doskonale sprawdzą się jako składnik kanapek do pracy , czy szkoły Smacznego ! Artykuł Pyszne Kofty po polsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Skrzydełka w sosie 278Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Skrzydełka z kurczaka w sosie. Podałam je z ryżem. Jak zauważyliście na moim blogu znajdziecie mnóstwo dań mięsnych przygotowanych z różnych rodzai mięs. Drób, wieprzowina, wołowina, dziczyzna, jagnięcina to wszystko w zakładce MIĘSA. Jeżeli zrobiliście Państwo danie z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach
O kuchni z uczuciem
Żółty kurczak pieczony 165piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 1,5 godziny. W międzyczasie dwa razy przewracam mięso i polewam powstałym sosem. Podaję gorące z dodatkami. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchni
Zapiekanki - przepisy 473kukurydzą 17. Makaronowa zapiekanka z łososiem, oscypkiem i suszonym pomidorem 18. Pulpeciki z indyka z sezamem zapiekane z makaronem i warzywami 19. Pulpeciki z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym zapieczone z makaronem i warzywami 20. Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem 21. Musaka 22. Faszerowana mini cukinia zapiekana z ryżem 23. Zapiekanka z tortellini i białą kiełbasą
kruche babeczki
Puree z dyni 211Królowa jesieni-dynia. Można ją wykorzystywać na różne sposoby do ciast, zup, sosów, pierogów, racuchów jednym słowem wyobraźnia kulinarna nie zna granic. Najczęściej korzystamy z niej w postaci puree. Dlatego też warto poświęcić trochę czasu, przygotować większą ilość i po prostu zamrozić. Do niedawna piekłam dynię i potem miksowałam. Jednak koleżanka podsunęła mi pomysł, żeby zrobić to w parowarze
Ala piecze i gotuje
Wiśniak 376Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietankę kremówkę podgrzać w garnuszku prawie do wrzenia, zalać nią posiekaną czekoladę, odstawić na chwilę, następnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady i otrzymania gładkiego sosu. Jeśli czekolada nie rozpuści się do końca, miseczkę z polewą umieścić nad parą i podgrzewać do rozpuszczenia lub wstawić na kilka sekund do kuchenki mikrofalowej. Polewę odstawić do przestudzenia. Gęstniejącą
Opowieści z piekarnika