sosy - 72734 przepisów (strona:2879/4849)

makaron domowy 196

odstawić na kolejne 30 minut. Teraz walkowac ciasto na potrzebna grubość i szerokość. Gotowa ć, w osolonej wodzie przez zaledwie kilka minut, w zależności od grubości. . Podawać z ulubionym sosem. Cieszyć się!! Z tego przepisu mo żna zrobic tagliatelle , szerokie Pappardelle , lasagne lub makaron tortellini czy ravioli. Gramatura podstawowa to o 100 gr (oko ło 2/3 filiżanki) z mąki

w mojej kuchni
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 147

świeżymi warzywami i chrupiącym Złotymi paluszkami rybnymi FRoSTY. Złote paluszki rybne FRoSTY idealnie komponują się z sałatką z czerwonej kapusty z dodatkiem chili oraz świeżą, zieloną sałatą. Całość dopełnia sos jogurtowy, który idealnie „skleja” i sprawia, że burrito się nie rozpada i jest idealnym pomysłem nie tylko do zjedzenia w domu, le też do zabrania do szkoły, pracy

Ostra na Słodko
Focaccia z rozmarynem, pomidorkami i oliwkami 172

Focaccia, czyli ciasto na pizzę bez sosu pomidorowego i sera. Jest fantastyczna jako przekąska lub dodatek do obiadu. Dla mnie niezaprzeczalnie focaccia z rozmarynem, pomidorkami i oliwkami jest najsmaczniejsza Polecam, zwłaszcza fanom pizzy. Focaccia z rozmarynem, pomidorkami i oliwkami Składniki: 3 szklanki mąki 20 g świeżych drożdży 3 łyżko oliwy z oliwek około 250 ml wody łyżka cukru sól Dodatkowo

PatiGotuje
Fasolka z warzywami, idealna do kaszy... 159

cukru. Posól do smaku. Zagotuj, przykryj, przykręć gaz i duś około 20 minut. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i odcedzona fasolkę. Zagotuj. Kaszę kuskus nakładaj na talerze i polewaj sosem

Lejdi of the house
Wtorek: BŁYSKAWICZNY MAKARON JAMIEGO OLIVERA 132

Rozgrzej w rondlu oliwę. Posiekaj drobno szalotkę, a chorizo w półplasterki. Podsmaż w rondlu na złoto. Dodaj makaron, podlej wodą z gotowania, podkręć temperaturę i chwilę smaż, aż sos zgęstnieje. Dodaj groszek, pietruszkę, miętę i wymieszaj. Podawaj pastę posypaną parmezanem. Smacznego! Artykuł Wtorek: BŁYSKAWICZNY MAKARON JAMIEGO OLIVERA pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Udka z kurczaka w pikantnej marynacie 163

lubicie potrawy pieczone w rękawie? Składniki na 2 porcje: – 5-6 udek z kurczaka bez skórek – 5 średnich ziemniaków – 1 łyżka cukru trzcinowego – 2 łyżki sosu worcester – 2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka kremu balsamicznego – 1/2 łyżeczki papryki cayenne – 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego – 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej

Smaki Armine
Żeberka w marynacie miodowej pieczone w rękawie 137

subtelną nutą słodyczy, że naprawdę ciężko zrezygnować z dokładki. W moim domu poniższa porcja wystarcza na dwie osoby. Polecam! 500g żeberek wieprzowych Marynata: 1 łyżka miodu (płaska) 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Dodatkowo: 2 l istki laurowe Umyte i osuszone żeberka porozcinać na mniejsze

Di gotuje
BURGERY Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ, PESTO I WARZYWAMI 146

pokrój w drobną kostkę, pomidorki koktajlowe umyj, osusz i przekrój na pół, cykorię umyj, osusz, usuń twardy rdzeń, pokrój w drobne paski, wszystkie warzywa wymieszaj w misce, dopraw sosem z cytryny, oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Odstaw. Przygotuj pesto: zmiksuj czosnek, orzeszki piniowe (lub zmielone migdały) i starty parmezan, dodaj oliwę z oliwek. Dodaj drobno posiekaną bazylię, dopraw solą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
tortilla z kurczakiem 170

garach też, ale pierś z kurczaka bardzo szybko się smaży więc danie mamy w niecałe 20 min.  Składniki: tortilla - 2 szt pierś z kurczaka ulubione przyprawy do kurczaka + sos sojowy sałata  pomidor kukurydza majonez Przygotowanie: kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy  podsmażamy na patelni na złoty kolor ze wszystkich stron  na patelni podsmażamy delikatnie tortillę

Gotowanie z pasją
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 248

hamburgerów w przeciwieństwie do chleba czy pizzy wyrastają tylko raz, w lekko rozgrzanym piekarniku – są gotowe do zjedzenia w godzinę! Miękkie, lekkie i sprężyste – świetnie znoszą napakowanie mnóstwem sosów, dodatków i ciężar dużego burgera . Kulinarna pozycja obowiązkowa – przeczytajcie wszystkie wskazówki, zakasajcie rękawy i do dzieła! PRZYGOTOWANIE CIASTA Bardzo lekko podgrzewamy piekarnik w który włożymy bułki do podrośnięcia – temperaturę wewnątrz piekarnika

Karo in the Kitchen
Sałatka z pieczonego bakłażana i papryki 198

oraz posiekaną natkę pietruszki. Dodać ulubione oliwki. Składniki do dressingu umieścić w miseczce i energicznie wymieszać do powstania aksamitnej emulsji, na koniec dodać posiekany czosnek, wymieszać. Przygotowane warzywa polać sosem i delikatnie przemieszać. Sałatkę przed podaniem powinno się schłodzić, wtedy smakuje najlepiej. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pieczona dynia Hokkaido 132

bardzo popularna i prosta w przygotowaniu dynia. Ma piękny kolor, super smakuje i nie trzeba jej obierać ze skóry. Pieczona dynia Hokkaido z mojego przepisu jest świetną bazą pod sosy i zupy. - idealna jako samodzielna przekąska - po zmiksowaniu powstaje pyszna pasta - pasta jest też bazą pod zupę krem z dyni

AniaGotuje.pl
Hummus 191

właśnie, połączone z czosnkiem, tahini (pastą sezamową), oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i przyprawami. Całość jest następnie miksowana na jednolitą masę. Hummus serwowany jest jako dip, smarowidło lub sos. Zazwyczaj towarzyszą mu świeże warzywa, pieczywo pita czy pieczywo tostowe. Przygotowany tylko z warzyw jest więc doskonałą potrawą dla wegetarianów. Jeśli zatem w najbliższym czasie szykuje się Wam jakaś impreza

mecooks
Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień 167

zamiennie jajko sadzone na pomidorach lub szpinaku+kromka chleba orkiszowego+śliwki duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe+marchewka obiad filet z indyka lub schabu w sosie pomidorowo-kokosowym (porcja 120 g) +bataty pieczone z olejem sezamowym+fasolka szparagowa+grapefruit podwieczorek mus migdałowy (1 porcja 2 łyżki) + 2 selery naciowe kolacja kromka chleba orkiszowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie 118

buraków 2 jajka 2 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej 1 czerwona cebula 1 pęczek natki pietruszki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 80 g tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz Przygotowanie Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C . (Długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy

R'n'G Kitchen