sosy - 72734 przepisów (strona:2882/4849)

Potrawka z kurczaka i chorizo z wolnowara 276

oregano i zioła prowansalskie. Wszystko dokładnie wymieszać. Przykryć i gotować 3-4 godziny na HIGH lub 6-8 na LOW. Gdy potrawka będzie ugotowana, ewentualnie doprawić do smaku. Jeżeli sos będzie za rzadki, można go nieco odparować pozostawiając włączony wolnowar, ale ze zdjętą pokrywką, lub zagęścić go tradycyjnie mąką ziemniaczaną.  Potrawkę z kurczaka podawać z ulubionym pieczywem, ryżem

Codzienne Gotowanie
Szakszuka z kurczakiem 229

patelnię. Dusimy kilka minut i dodajemy pokrojone pomidory i przyprawy. Dusimy pod przykryciem aż papryka zmięknie. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, kroimy drobno i dodajemy do duszącego się sosu. Na koniec wybijamy jajka i przykrywamy - dusimy do momentu, aż białka się zetną

Gotowanie jest łatwe
Śledzie z porem w śmietanie 223

paski, z pora odciskamy sok a jajka i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę. Śmietanę mieszamy z majonezem i sokiem z cytryny.  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, polewamy sosem śmietanowym i doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka godzin do lodówki aby składniki przeszły swoimi smakami

Qchnia po prostu
Daktylowy omlet z gruszką :) 296

przez to też omlet nie jest kompletnie suchy, także śmiało można go jeść bez "wierzchnich" dodatków, choć w tym przypadku ja pokusiłam się i dodałam mój ostatnio ulubiony sos na bazie masła z orzechowy nerkowca. Taki omlet wpisuje się idealnie na jesienne śniadanie.  Składniki: 30 g płatków owsianych (Big Nature) 30 g płatków jaglanych (Big Nature) 20 g daktyli

Zdrowie na języku :P
Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą 207

Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i sosem chrzanowym to pyszny pomysł na domowy obiad dla całej rodziny. Jest niezwykle smaczna, sycąca i aromatyczna. Robi się ją błyskawicznie i równie szybko znika z talerzy. Zapiekankę podajemy na ciepło z ulubioną surówką - taka z buraczków będzie pasować idealnie. W Polsce przyjęło się, że białą kiełbasę spożywamy jedynie w okolicach Wielkanocy i zapominamy

e-PrzepisyKulinarne
Jesiennie, zdrowo i cukiniowo, czyli delikatne placki z cukinii 198

jesienną ucztę Agata dostała od naszego dziadka ostatnie pewnie w tym roku cukinie i postanowiła wykorzystać je w swojej kuchni. Przygotowała delikatne placuszki cukiniowe, do których podaje rozmaite sosy (czosnkowy, jogurtowy, koperkowy). Danie jest przepyszne i znika błyskawicznie z talerzy, więc lepiej do razu zrobić je z podwójnej porcji. Do placków Agata podała własną herbatkę rumiankową. Smacznie i zdrowo. Delikatne

KulinarneImpresje.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie z jabłkami i cynamonem 237

Magda Pyszne i soczyste mięso duszone w kremowym, słodkawym sosie z jabłkami i nutą cynamonu to idealny jesienny przepis. Z takim przepisem podbijecie serca domowników albo gości – jest to zarazem prosty przepis na niecodzienny obiad lub propozycja na wyrafinowaną kolacje we dwojga lub w większym gronie. Składniki (na 2 porcje): 500g polędwicy wołowej 2 duże jabłka 3 cebulki szalotki

Smaczna Strona
Filet z mintaja 315

Bardzo uniwersalny przepis na polędwiczkę lub filet z mintaja smażony i duszony chwilę w kremowym, słodko kwaśnym sosie maślanym z mleczkiem kokosowym. Filet z mintaja polecam podawać z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ryby, to zapraszam też po kilka innych sprawdzonych przepisów. Łosoś smażony lub  ryba po grecku  to jedne z popularniejszych dań rybnych

AniaGotuje.pl
Domowa carbonara wg Aleex 179

się gotował. 6. Dodać wytopiony boczek z czosnkiem i tłuszczem (lub jego częścią, jeśli wytopiło się go dużo). Wymieszać. 7. Szybko wlać mieszaninę jajek i śmietanki, energicznie wymieszać. Jeśli sos będzie za rzadki, postawić garnek na małym ogniu i podgrzewać do zgęstnienia cały czas mieszając. 8. Podawać od razu, posypując porcje pozostałym startym parmezanem. Smacznego

W mojej kuchni
Florenckie kluski szpinakowe z pomidorowym sosem 200

aromatyczny i ładny. Znalazłam kluski u Mirabelki i zauroczyły mnie a ponieważ uwielbiam szpinak, musiałam je wypróbować. Włoskie przepisy zawsze próbuję i jeszcze się nie zawiodłam. Kluski szpinakowe i sos pomidorowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety z udźca indyka 215

stron na złoty kolor. Na smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ryba w lekkim sosie koperkowym 269

pieczarek 1/2 pora 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej przyprawa do ryb … Czytaj dalej Ryba w lekkim sosie koperkowym

czarrna od kuchni
Gulasz z podrobów 202

się podroby i dusimy jeszcze kilka minut. W szklance rozrabiamy skrobię z tapioki lub jej zamiennik z zimną wodą tak by powstała zawiesina, którą wlewamy na patelnie. Mieszamy aż sos zgęstnieje. Gulasz serwujemy natychmiast z ulubionymi dodatkami (u mnie tym razem niepalona kasza gryczana i domowa kapusta kiszona). The post Gulasz z podrobów appeared first on Oslov

Oslov.
Meksykańskie nuggetsy 261

nuggetsy z batatów i mielonego mięsa to ciekawa propozycja na imprezę jako tzw. finger food. Wystarczy zrobić je trochę mniejsze i wbić w nie wykałaczki i podać z ulubionymi sosami. Dodatkowo dobrze się mrożą. Alternatywa dla tradycyjnych mielonych. 250 g Mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 Średni batat 1 Mała czerwona cebula Natka kolendry 2 Ząbki czosnku 1 łyżeczka

Oslov.
Pulpeciki z czosnkiem i rozmarynem 191

food, który pokocha cała rodzina. 500 g Mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe, jeszcze lepiej nada się jagnięcina) 1,5 Główki czosnku (1 cała plus 6 ząbków) 1 tbsp Sosu Worcestershire (pomiń jeśli stricte Paleo) 1 Mała cebula 1 tbsp Mąki z migdałów lub migdałów ziemnych (lub bułki tartej jeśli spożywasz gluten) 1 Jajko Gałązki świeżego rozmarynu Sól i pieprz

Oslov.

Proponowane wyszukiwania