kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami. Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – sól i pieprz wg smaku Kaszę wypłukać bardzo dokładnie, ugotować i wystudzić. Mozarellę zetrzeć
Smaki Arminedynię wyjąć z piekarnika, łyżką wydrążyć środek.. Pokroić go na małe kawałki i również dodać do kaszy. Sok z cytryny wymieszać z 2 łyżkami zalewy z pomidorów, polać sosem kaszę i dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnić dynię i podawać
wyzwania kuchenneOstatnio wszędzie widzę awokado burgery. Postanowiłam zrobić moją wersję tego popularnego burgera. Jest to super wege przepis (pomijając ser Halloumi, ale możemy zastąpić go grillowanym tofu, a sos curry jakimś innym wegańskim). To co spróbujecie go? Jest sycący, lekki a za razem pyszny! Polecam gorąco przepis! Czytaj więcej
Ana Mari's worldmakaron. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do makaronu. Do jogurtu dodajemy: 1 łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy, łyżeczkę ketchupu. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak powstały sos mieszamy z pozostałymi składnikami. Sałatkę podaję udekorowaną posiekanym szczypiorkiem. Proste, łatwe i przyjemne :) Smacznego! Sałatka z zupek chińskich
Przepis na Dzień Dobrywięc spokojnie możecie je przygotować i spakować do pudełka na następny dzień. Dodatki do bułeczek można dowolnie modyfikować, dodać więcej warzyw, wykorzystać inny rodzaj sera, pastę paprykową zastąpić sosem pomidorowym. Moja wersja jest bezmięsna, ale nie zaszkodzi także dodać dobrą wędlinę. DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z FETĄ I WARZYWAMI Z podanych składników wyszło 12 bułeczek Ciasto 250 g mąki pszennej
HealthyCreationsBardzo aromatyczny batat podawany z delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego. Batata umyć, wysuszyć i przekroić wzdłuż na pół. W misce wymieszać batata z olejem, solą i pieprzem. Piec
BullioSałatę i koper drobno siekamy, ogórki kroimy w półplastry, cebulę w kostkę. 2. Mieszamy ze sobą musztardę, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. 3. Powstałym sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy
Szefowa kuchniSmażyć na rozgrzanej patelni małe placki. Seler naciowy obrać i przy użyciu obieraczki pociąć w cienkie paski. Sałatę porwać na podłużne kawałki. W miseczce przy użyciu rózgi wymieszać składniki sosu. Przed samym podaniem dodać sałatę i selera do dressingu,i wymieszać i posypać prażonymi pestkami i sezamem. W garnku zagotować wodę i wstawić dorsza do garnka lub sitka do parowania
Ugotowane pozamiataneCelsjusza . Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 ° , a potem zmniejszamy do 170 ° i pieczemy kolejne 60 minut, pamiętając, aby często polewać kaczkę powstałym w trakcie pieczeni sosem. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy mięso przez 20 minut, aż się ładnie przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy kaczkę na 15 minut, aby mięso odpoczęło
Kulinarne przygody Gatitybulionu. Gotujemy do momentu aż kasza wchłonie prawie cały płyn, następnie dodajemy kolejna porcję bulionu i tak aż do momentu aż kasza będzie ugotowana i z płynu utworzy się sos. Pamiętajmy o tym, że kaszę należy od czasu do czasu przemieszać i płyn powinien być prawie całkowicie wchłonięty przez kaszę, a ona dobrze ugotowana. Dodajemy kurczaka i warzywa i mieszamy
Delusional TrineSurówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka Surówka z dyni z bakaliami kojarzy się z kuchnią kresową. Lekko słony, pikantny sos majonezowo-musztardowy i lekko słodka surowa dynia oraz rodzynki i orzechy to połączenie, które przypadnie do gustu wielbicielom wschodniej kuchnia. Przepis pochodzi z północy Podkarpacia, z okolic Kolbuszowej. Na łamach Korso Kolbuszowskiego (nr 40/2018) udostępniły go panie
Trzeci talerzmarynat, może być jednak traktowana jako zamiennik czerwonej ostrej papryki papryki. Pieprz Aleppo można stosować do aromatyzowania oleju lub oliwy, jako dodatek do wszelkiego rodzaju dipów i sosów sałatkowych, a także grillowanych mięs (zwłaszcza steków i filetów drobiowych), warzyw, ryb i kebabów. Paryka Aleppo jest także składnikiem wielu mieszanek przeprawowych m.in. takich jak pasta paprykowa muhammara i za'atar
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata