przez to też omlet nie jest kompletnie suchy, także śmiało można go jeść bez "wierzchnich" dodatków, choć w tym przypadku ja pokusiłam się i dodałam mój ostatnio ulubiony sos na bazie masła z orzechowy nerkowca. Taki omlet wpisuje się idealnie na jesienne śniadanie. Składniki: 30 g płatków owsianych (Big Nature) 30 g płatków jaglanych (Big Nature) 20 g daktyli
Zdrowie na języku :PZapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i sosem chrzanowym to pyszny pomysł na domowy obiad dla całej rodziny. Jest niezwykle smaczna, sycąca i aromatyczna. Robi się ją błyskawicznie i równie szybko znika z talerzy. Zapiekankę podajemy na ciepło z ulubioną surówką - taka z buraczków będzie pasować idealnie. W Polsce przyjęło się, że białą kiełbasę spożywamy jedynie w okolicach Wielkanocy i zapominamy
e-PrzepisyKulinarnejesienną ucztę Agata dostała od naszego dziadka ostatnie pewnie w tym roku cukinie i postanowiła wykorzystać je w swojej kuchni. Przygotowała delikatne placuszki cukiniowe, do których podaje rozmaite sosy (czosnkowy, jogurtowy, koperkowy). Danie jest przepyszne i znika błyskawicznie z talerzy, więc lepiej do razu zrobić je z podwójnej porcji. Do placków Agata podała własną herbatkę rumiankową. Smacznie i zdrowo. Delikatne
KulinarneImpresje.plMagda Pyszne i soczyste mięso duszone w kremowym, słodkawym sosie z jabłkami i nutą cynamonu to idealny jesienny przepis. Z takim przepisem podbijecie serca domowników albo gości – jest to zarazem prosty przepis na niecodzienny obiad lub propozycja na wyrafinowaną kolacje we dwojga lub w większym gronie. Składniki (na 2 porcje): 500g polędwicy wołowej 2 duże jabłka 3 cebulki szalotki
Smaczna StronaBardzo uniwersalny przepis na polędwiczkę lub filet z mintaja smażony i duszony chwilę w kremowym, słodko kwaśnym sosie maślanym z mleczkiem kokosowym. Filet z mintaja polecam podawać z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ryby, to zapraszam też po kilka innych sprawdzonych przepisów. Łosoś smażony lub ryba po grecku to jedne z popularniejszych dań rybnych
AniaGotuje.plsię gotował. 6. Dodać wytopiony boczek z czosnkiem i tłuszczem (lub jego częścią, jeśli wytopiło się go dużo). Wymieszać. 7. Szybko wlać mieszaninę jajek i śmietanki, energicznie wymieszać. Jeśli sos będzie za rzadki, postawić garnek na małym ogniu i podgrzewać do zgęstnienia cały czas mieszając. 8. Podawać od razu, posypując porcje pozostałym startym parmezanem. Smacznego
W mojej kuchniaromatyczny i ładny. Znalazłam kluski u Mirabelki i zauroczyły mnie a ponieważ uwielbiam szpinak, musiałam je wypróbować. Włoskie przepisy zawsze próbuję i jeszcze się nie zawiodłam. Kluski szpinakowe i sos pomidorowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestron na złoty kolor. Na smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypieczarek 1/2 pora 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej przyprawa do ryb … Czytaj dalej Ryba w lekkim sosie koperkowym
czarrna od kuchnisię podroby i dusimy jeszcze kilka minut. W szklance rozrabiamy skrobię z tapioki lub jej zamiennik z zimną wodą tak by powstała zawiesina, którą wlewamy na patelnie. Mieszamy aż sos zgęstnieje. Gulasz serwujemy natychmiast z ulubionymi dodatkami (u mnie tym razem niepalona kasza gryczana i domowa kapusta kiszona). The post Gulasz z podrobów appeared first on Oslov
Oslov.nuggetsy z batatów i mielonego mięsa to ciekawa propozycja na imprezę jako tzw. finger food. Wystarczy zrobić je trochę mniejsze i wbić w nie wykałaczki i podać z ulubionymi sosami. Dodatkowo dobrze się mrożą. Alternatywa dla tradycyjnych mielonych. 250 g Mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 Średni batat 1 Mała czerwona cebula Natka kolendry 2 Ząbki czosnku 1 łyżeczka
Oslov.food, który pokocha cała rodzina. 500 g Mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe, jeszcze lepiej nada się jagnięcina) 1,5 Główki czosnku (1 cała plus 6 ząbków) 1 tbsp Sosu Worcestershire (pomiń jeśli stricte Paleo) 1 Mała cebula 1 tbsp Mąki z migdałów lub migdałów ziemnych (lub bułki tartej jeśli spożywasz gluten) 1 Jajko Gałązki świeżego rozmarynu Sól i pieprz
Oslov.stojącego w piwnicy lub na balkonie. Ale nie martwcie się, danie to z powodzeniem przygotujecie też w piekarniku czy na patelni grillowej. 1 kg Schabu z kością 1/4 szklanki Sosu sojowego lub aminokwasów kokosowych (jeśli Paleo) 1/4 szklanki Soku z limonki 3 łyżki Oliwy z oliwek 1 łyżeczka Mielonego kuminu 1 łyżeczka Suszonego oregano 1 Mała cebula 1 łyżeczka Koncentratu
Oslov.smażonych mięs, szczególnie drobiu. Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego majonezu. Wspaniała do obiadu lub dań z grilla. Podałam ją do smażonego kurczaka w sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO Składniki: 2 spore pory, tylko jasna część 3 duże jabłka 4 większe łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz oraz
Zasmakuj Kuchnifilet z kurczaka 100 g szpinaku 1/2 czerwonej papryki 200 g pieczarek 2 cebule 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól, pieprz przyprawa do … Czytaj dalej Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem
czarrna od kuchni