Tuńczykowe kwiatki 193imprezę, do pracy. Zrobiłam tylko sześc sztuk z jednego płata ciasta i za mało.Taka mała przekąska przyjemność gwarantowana. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 160 g serka śmietankowego puszystego sól, pieprz 6 oliwek czarnych i zielonych 3 pomidorki koktajlowe kawałek papryki żółtej natka pietruszki szczypior, bratki Za pomocą foremki do wykrawania pierników kształt
wesoła kuchnia
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH 235mąkę, chwilę smażymy, dolewamy 1 łyżkę wazową gorącego wywaru i mieszamy. Przekładamy do garnka z zupą, zagotowujemy i gotujemy 10 minut. Próbujemy i ewentualnie dodajemy więcej soli lub np. sosu sojowego. Przed podaniem dekorujemy suszonym lub świeżym majeranek
cool and minty
POTRAWKA GOŁĄBKOWA 200Szybki pomysł na obiad... potrawka o smaku gołąbkowym z mięsem mielonym, białą kapustą i ryżem w sosie pomidorowym. Taka potrawka to świetna propozycja na wykorzystanie składników po wykonaniu gołąbków, np. mamy resztki kapusty, która nie nadaję się już do ich zawijania. Możemy ją także wykonać, gdy najdzie nas chętka na gołąbki, ale nie mamy ochoty lub czasu na ich zawijanie
Kuchnia MagdaLeny
Kulki jaglane z mozarellą 172kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami. Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – sól i pieprz wg smaku Kaszę wypłukać bardzo dokładnie, ugotować i wystudzić. Mozarellę zetrzeć
Smaki Armine
Dynia faszerowana kaszą i szpinakiem 176dynię wyjąć z piekarnika, łyżką wydrążyć środek.. Pokroić go na małe kawałki i również dodać do kaszy. Sok z cytryny wymieszać z 2 łyżkami zalewy z pomidorów, polać sosem kaszę i dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnić dynię i podawać
wyzwania kuchenne
Awokado burger 246Ostatnio wszędzie widzę awokado burgery. Postanowiłam zrobić moją wersję tego popularnego burgera. Jest to super wege przepis (pomijając ser Halloumi, ale możemy zastąpić go grillowanym tofu, a sos curry jakimś innym wegańskim). To co spróbujecie go? Jest sycący, lekki a za razem pyszny! Polecam gorąco przepis! Czytaj więcej
Ana Mari's world
Sałatka z makaronem z zupek chińskich 201makaron. Odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do makaronu. Do jogurtu dodajemy: 1 łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy, łyżeczkę ketchupu. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak powstały sos mieszamy z pozostałymi składnikami. Sałatkę podaję udekorowaną posiekanym szczypiorkiem. Proste, łatwe i przyjemne :) Smacznego! Sałatka z zupek chińskich
Przepis na Dzień Dobry
Drożdżowe bułeczki z oliwkami i serem feta 180więc spokojnie możecie je przygotować i spakować do pudełka na następny dzień. Dodatki do bułeczek można dowolnie modyfikować, dodać więcej warzyw, wykorzystać inny rodzaj sera, pastę paprykową zastąpić sosem pomidorowym. Moja wersja jest bezmięsna, ale nie zaszkodzi także dodać dobrą wędlinę. DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z FETĄ I WARZYWAMI Z podanych składników wyszło 12 bułeczek Ciasto 250 g mąki pszennej
HealthyCreations
Batat faszerowany ciecierzycą i pomidorami 213Bardzo aromatyczny batat podawany z delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego. Batata umyć, wysuszyć i przekroić wzdłuż na pół. W misce wymieszać batata z olejem, solą i pieprzem. Piec
Bullio
Surówka z sałatą lodową, ogórkami i koperkiem 591Sałatę i koper drobno siekamy, ogórki kroimy w półplastry, cebulę w kostkę. 2. Mieszamy ze sobą musztardę, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. 3. Powstałym sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy
Szefowa kuchni
Niedzielny obiad w stylu fine dining 200Smażyć na rozgrzanej patelni małe placki. Seler naciowy obrać i przy użyciu obieraczki pociąć w cienkie paski. Sałatę porwać na podłużne kawałki. W miseczce przy użyciu rózgi wymieszać składniki sosu. Przed samym podaniem dodać sałatę i selera do dressingu,i wymieszać i posypać prażonymi pestkami i sezamem. W garnku zagotować wodę i wstawić dorsza do garnka lub sitka do parowania
Ugotowane pozamiatane
Kaczka pieczona z jabłkami 230Celsjusza . Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 ° , a potem zmniejszamy do 170 ° i pieczemy kolejne 60 minut, pamiętając, aby często polewać kaczkę powstałym w trakcie pieczeni sosem. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy mięso przez 20 minut, aż się ładnie przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy kaczkę na 15 minut, aby mięso odpoczęło
Kulinarne przygody Gatity