podczas smażenia. W miseczce rozbełtać jajko, na talerzyk wysypać bułkę tartą. Na patelni rozgrzać sporo oliwy. Cukinię obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać z sosem, pomidorami lub ulubioną surówką. Tymi kotletami uraczyła nas właścicielka hotelu w Brennej. Po całym dniu chodzenia po okolicznych górach były niebem w gębie 😋 Widok z przełęczy Karkoszczonki W drodze
Weekendy w domu i ogrodzieoczywiście doskonale smakuje!! Składniki: 4 jaja paczka mrożonego szpinaku (najlepszy brykiecik); olej - 3/4 szklanki Nadzienie: 6 jaj ugotowanych; musztarda; serek topiony (2 trójkąciki); puszka tuńczyka we własnym sosie; sól, pieprz, koperek Wykonanie: Ubić białka z odrobiną soli. do rozmrożonego, wyciśniętego szpinaku dodać żółtka, wymieszać szpinak z żółtkami, dołożyć pianę z białek, delikatnie ją wmieszać w szpinak, połączyć olejem. Papierem
kgwjanczewopatelni obsmaż na złoto z ząbkiem czosnku. Kiedy kasza się ugotuje, wsyp orzechy i pestki słonecznika. Dodaj łyżkę masła i wymieszaj. Danie wyłóż na talerze posypując natką i polewając sosem spod duszonych zrazów
AZgotuj!PIECZONĄ DYNIĄ! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI
SMYKWKUCHNINadziewane mięso mielone jest doskonale jako drugie danie. Jeszcze do tego sos pomidorowy i mamy hit obiadowy. No i robimy je szybko. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniewidth="1024"] Sałatka Królewska z ananasem i kurczakiem[/caption] Zobacz inne przepisy na sałatkę z kurczakiem: Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem Sałatka Z Kurczakiem I Sałatą Lodową W Sosie Czosnkowym Sałatka Meksykańska Pyszna Sałatka Z Wędzonym Kurczakiem I Groszkiem Sałatka Z Kapustą Pekińską I Kurczakiem Sałatka Z Makaronem I Kurczakiem Kolorowa Sałatka Z Kurczaka, Kapusty Pekińskiej I Kukurydzy
e-PrzepisyKulinarnekażdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem przez 100 min. w temperaturze 180°C . Podajemy z ulubionym sosem. U nas była to śmietana
R'n'G Kitchenczas 30 s/obr 5 smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron Podawać z cukrem pudrem, chociaż Misia oczywiście wybrała wersję z nutellą i sosem czekoladowym. Smacznego
Gotowanie z pasjąSałatka z jabłkiem, boczkiem, kozim serem, orzechami i sosem winegret…Chrupiąca, słodko kwaśna i nie mniej bardzo smaczna. Jadam tego typu sałatki na lunch lub na kolację. Czuję się lekka jak piórko, choć sama sałatka jest kaloryczna i pożywna. Właśnie takie sałatki lubię, kolorowe i wypasione. Jak widzicie nadmiar jabłek można wykorzystać nie tylko do wypieków ale również
codojedzeniaporcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g W:46 g T:9 g) Składniki: (na 2 porcje) - tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (100 g) - twarożek naturalny grani (200 g) -papryka czerwona – 1 szt. (145 g) - cebula czerwona – 1 szt. (64 g) - przyprawy (pieprz cytrynowy/ papryka słodka, ostra, sól himalajska) Wykonanie: Paprykę i cebulę pokroić
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: - tuńczyk w sosie własnym (kawałki) – 1 puszka po odsączeniu (100 g) - pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g) - kasza gryczana – ¼ woreczka (- sucha 25 g)/ (50 g ugotowana- 3 łyżki) - cebula czerwona – ½ szt. (50 g) - olej lniany – 1 łyżka (10 g) - mix sałat- 2 garście (60 g) - pestki z dyni – 1 łyżka (10 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy/ cytrynowy, oregano
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ GROSZKIEM Składniki: (na 2 porcje) - puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) (110g) - ryż basmatii (100g) - kukurydza konserwowa (100g) - groszek zielony (70g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Ryż ugotować. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić wedle uznania. Podzielić na 2 porcje Całość: 588 Kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: - jaja - 2 szt. - mąka kukurydziana -20 g - tuńczyk w sosie własnym - 30 g - fasola czerwona - 30 g - masło klarowane - 1/2 łyżeczki - serek wiejski - 50 g - sól himalajska, pieprz cytrynowy Wykonanie: Jaja roztrzepać z mąką I przyprawami, dodać tuńczyka I fasolę, wymieszać. Smażyć na maśle klarowanym, pod przykryciem z obu stron. Podawać z serkiem wiejskim. 350,2 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaswspomaga układ odpornościowy - zapobiega chorobom oczu - zwiększa produkcję czerwonych krwinek - jest dobrym źródłem witaminy A Składniki: - jajo 2 szt. - mąka kukurydziana (15 g) - otręby pszenne (10 g) - tuńczyk w sosie własnym (30g) - cebula czerwona (30 g) - pomidorki koktajlowe (30 g) - ser camembert (20 g) - serek wiejski (60 g) - przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy, oregano, bazylia Wykonanie: Jaja ubić, wymieszać
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas