sosy - 72734 przepisów (strona:2856/4849)

Koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą 163

pomidorka koktajlowego, następnie listek bazylii, a na koniec klopsiki z mozzarellą w środku. Z powyższych składników wychodzi 8 mięsnych koreczków. Można je jeść od razu lub serwować z ulubionym sosem, np. czosnkowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   The post Koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pikantne burgery wołowe 124

Pikantne burgery wołowe to bardziej charakterna i zdecydowanie ostrzejsza wersja klasycznych burgerów, które znajdziecie już na blogu. Domowa bułka, soczysta wołowina i pikantny sos majonezowy. Doskonały domowy fast-food w wersji slow-food :) Artykuł Pikantne burgery wołowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Sałatka z kasza bulgur, cukinią i ciecierzycą 138

dodatek do niego, który przygotujecie błyskawicznie. Sałatka ta jest doskonałą propozycją na zakończenie lata. Kasza bulgur, grillowana cukinia i doskonałe, dojrzałe pomidory w towarzystwie gotowanej ciecierzycy i bardzo prostego sosu winegret. Wbrew pozorom, sałatka ta jest naprawdę treściwa [...] Artykuł Sałatka z kasza bulgur, cukinią i ciecierzycą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym 212

Szpinak w gastronomii ma wiele zastosowań, używany jest jako element sałatki, soku lub  w przetworzonej formie do sosów, farszów czy ciast. Na słodko robiłam już babkę szpinakową , placuszki, naleśniki a na słono dotychczas używałam do farszu. Tutaj możecie zajrzeć do moich propozycji (klik) Moja dzisiejsza wariacja to rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i twarożkiem chrzanowym. Najlepiej smakuje po schłodzeniu

Życie zaczyna się w kuchni
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 296

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Konfitura żurawinowa - do mięsa, sosów 167

Konfitura żurawinowa to dodatek idealny do mięsa, sosów czy też duszonej kapusty. Poniższa konfitura jest prosta do przygotowania i spokojnie możecie ją przygotować z mrożonej żurawiny.   Składniki na 1 mały słoik: 300 g mrożonej żurawiny 1/3 szklanki wody 8-9 łyżek zwykłego cukru Etapy gotowania konfitury z żurawiny Zamrożoną żurawinę przesypać do garnka, wsypać do niej cukier

Ugotować
Zupa grzybowa 149

grzybowa 400 g suszonych grzybów 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka śmietanki kremówki 1,5 łyżki mąki pszennej 1 cebula 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) 100 g makaronu łazanek Wykonanie Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry wody – w czasie gotowania się bulionu i tak część się wygotuje. Jarzyny obieramy, kroimy

Raj dla Podniebienia
Fit makaron z kurczakiem brokułami i cukinią bez śmietany 223

Uwielbiam makaron z kurczakiem i brokułami. Zazwyczaj przyrządzałam go w sosie śmietanowym, tym razem zastąpiłam go jogurtem naturalnym. Dodatkowo smak wzbogaciłam cukinią. Wyszło pysznie i zdrowo! Składniki: 2 piersi z kurczaka Pół brokułu Pól cukinii Mała cebulka 200 ml jogurtu greckiego 1 szklanka rosołu Łyżeczka mąki ziemniaczanej Przyprawy: sól, pieprz, czosnek Olej kokosowy makaron pełnoziarnisty Wykonanie: Mięso oczyścić i pokroić

Tradycyjna Kuchnia
Fit sałatka z jajkiem i łososiem (250 kalorii) 13455

układamy pokrojone jajka *** *** Pomiędzy jajkami oraz na środku talerza układamy pokrojone pomidorki *** *** Jogurt naturalny oraz przeciśnięty czosnek mieszamy w małej miseczce. Całość doprawiamy solą i pieprzem *** *** Sałatkę polewamy równomiernie sosem jogurtowo-czosnkowym *** *** Całość posypujemy z wierzchu posiekaną zieloną pietruszką. Możemy też dodatkowo oprószyć mielonym pieprzem. Z podanych składników otrzymamy dwie porcje sałatki po około 250 kalorii każda *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Najprostszy makaron na świecie: Cacio e pepe 249

masło, dodaj pieprz, wymieszaj, wlej wodę z makaronu i wsyp prawie cały ser, wymieszaj, dodaj makaron i gotuj około 2 minut cały czas mieszając aż ser się rozpuści, a sos nabierze aksamitnej konsystencji. Przełóż na talerz, posyp resztą sera i oprósz pieprzem. Nic więcej. Podawaj i jedz od razu. Artykuł Najprostszy makaron na świecie: Cacio e pepe pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Dietetyczne nuggetsy z kurczaka. Bez tłuszczu i glutenu. PRZEPIS 1598

płatkach i układaj na blaszce. Piecz około 30 min. w temperaturze 180 stopni. Pod koniec można włączyć termoobieg. Rada: nuggetsy fajnie smakują z dipami. My podaliśmy je z domowym sosem czosnkowym (dwa ząbki czosnku roztarte z solą połączone z 200 ml jogurtu naturalnego i łyżką majonezu, doprawione oregano, solą i pieprzem) oraz ketchupem, który lubią dzieci. A jeśli nie liczycie

Kulinarna Polska
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z MUSZTARDĄ I MIODEM 144

ogórki konserwowe bardzo drobno pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie pokrojone składniki sałatki umieścić w misce. W miseczce wymieszać ze sobą majonez, musztardę i miód. Tak przygotowany sos dodać do sałatki, wszystko dobrze wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na około 2 godziny

Zrób to smacznie
Placuszki prawie jak pizza 181

Pyszne i proste placuszki, idealne na kolacje ale też świetnie sprawdzą się jako obiad np z dodatkiem surówki i sosów. Polecam je nie tylko na ciepło, ale też jako zimną przekąskę. Smacznego!  Składniki : * 10 łyżek mąki pszennej  * 3 łyżki mąki ziemniaczanej  * szklanka wody mineralnej lekko gazowanej  * 2 jajka * sól, pieprz, oregano * ulubione dodatki : papryka, pomidor, pieczarki

Magiczne Życie Marty
Kacze udka duszone w sosie własnym 285

Aromatyczne kacze udka duszone w sosie  własnym to moja propozycja na pyszny obiad. Moje udka podałam z kaszą gryczaną  i buraczkami z chrzanem . Składniki: 4 kacze udka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia majeranek sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć majerankiem, posolić i popieprzyć. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z cukinii i rzodkiewek z sosem bazyliowo-czosnkowym 245

naczynia miksującego wkładamy ząbek czosnku, listki bazylii, oliwę ( ze 2 łyżki ), sok z kawałka cytryny, niewielką ilość wody. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Ponownie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. I gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy