Kolejna wersja faszerowanych pomidorów. Tym razem do środka trafiła sałatka z kuskusem i tuńczykiem. Takie pomidorki świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego. Można także do sałatki dodać majonez wtedy całośc jest bardzeij wyrazista w smaku. składniki: 8-9 pomidorów po ok 130-150 g 1/2 szklanki kuskusu 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 1 mała cebulka pół małej papryki
Monia miesza i gotujeczasu aż kapusta będzie bardzo miękka, ok. 30 min. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Rada: jeśli przygotujecie podwójną porcję gołąbków, można je po podsmażeniu przełożyć do brytfanki i piec w piekarniku
Moniki Smakołykizarazem smaczna. Delikatna nuta piernika i cytrusów czyni mięso bardziej wykwintnym, a podane z rukolą ma nieco ostrzejszy smak. Składniki: 500g polędwicy wieprzowej 1 pomarańcza 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju Sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego tymianku 4 lukrowane pierniczki Do podania: Rukola Plastry pomarańczy Pierniczki … i koniecznie dobre, czerwone, wytrawne wino! Sposób przygotowania: Polędwiczkę
Kuchnia w czekoladzieSolony koperek w słoiku Solony koperek w słoiku jest idealnym składnikiem na zupę koperkową lub sos. Oczywiście można kupić taki koperek w sklepie jednak wystarczy dosłownie 10 minut, aby przygotować własny słoiczek z dwóch pęczków świeżego kopru
KorniszonkiLekkie i zdrowe pulpety z indyka a do tego pyszny sos koperkowy - to to co lubię zwłaszcza na obiad:) Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI: Pulpety 400 g mięsa mielonego np. z indyka
Gotowanie PatkiKapustę drobno szatkujemy, oprószamy solą i zagniatamy rękoma, by była bardzo krucha. Odstawiamy na 30 min, płuczemy, odcedzamy. Marchewki obieramy, ścieramy na wiórki. Natkę siekamy. Wszystkie składniki, razem z sosem dokładnie łączymy. Przed podaniem schładzamy
R'n'G Kitchencoraz bardziej podbijać jesień w polskich kuchniach. Osobiście polecam sprawdzony przepis na pyszną zupę smażoną i gotowaną na woku ! Ale z dyni robi się też przecież placki, drożdżówki czy sosy. Smażona dynia to także świetny dodatek do ryb, takich jak łosoś czy na przykład dań z makaronem. Dla mnie, nie tylko jesienią, dynia kojarzy się z najlepszym dżemem jaki kiedykolwiek
Fleksitarianizm.plDrukuj Prep time 20 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 10 min Zapiekanka ziemniaczana z cukinią, pomidorami, białym serem i boczkiem - lekka, bez dodatku sosu, z tego co latem najlepsze Author: Cooking for Emily Serves: 6 Ingredients ok 800 g ziemniaków 2 nieduże cukinie 2 ząbki czosnku 200 g wędzonego boczku 100 g białego sera
Cooking for Emilysolą i cukrem więc doprawiłam tylko niewielką ilością oregano. Doprawiony przecier wlać do naczynia żaroodpornego. Paprykę dokładnie umyć. Wyciąć ogonek i wydrążyć pestki. Wypełnić przygotowanym farszem. Ułożyć bokiem w sosie pomidorowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego 180 C, naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Zapiekać aż papryka będzie miękka, ok 40-45 minut. Po 20 minutach pieczenia paprykę przekręcić na drugi
Monia miesza i gotujekostkę. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek drobno siekamy. Tortellini mieszamy z papryką, cebulą, kukurydzą i papryką. Jogurt łączymy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos do sałatki, mieszamy. Na koniec dodajemy liście świeżego szpinaku i delikatnie jeszcze raz wszystko mieszamy
Qchnia po prostuoccie. Nie różnią się sposobem wykonania, tylko składnikami. Podaję oba przepisy, ja skorzystałam z drugiego, ponieważ autorka zasugerowała, że... Cyt. „Drugi sposób, daje śliwki daleko milszego smaku, a sos nie jest tak ostry” Wybierzcie taki, jaki Wam odpowiada:) Śliwki w zalewie octowej 900g śliwek węgierek, 450g cukru, 380ml octu, autorka informuje, że ma być ocet niezbyt mocny, ale dobry. Możemy
Leśny Zakątekszaleństwa. I najbardziej smakuje mi prosto z drzewa, w banalnej formie, bez większego towarzystwa. Składniki; 4 figi kawałek sera feta 2-3 kromki pieczywa żytniego sos balsamico miód pieprz świeży świeże zioła np. tymianek masło Na maśle grilluję figi i pieczywo. Doprawiam pieprzem i tymiankiem. Kroję figi i układam na talerzu, posypuję pokruszonym
Mango Papajatyle gorąca, aby bez problemu rozpuściła się w niej czekolada. Gdy temperatura śmietanki będzie odpowiednia zdejmujemy rondelek z palnika i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy całość, aż otrzymamy gładki sos czekoladowy. Odstawiamy do wystudzenia. Rondelek przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min. 8 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce schłodzony krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera
Słodki Pomysłcienkie placki. Smażyć z obu stron do momentu aż będą rumiane (ok 2-3 minut). Placki z kapusty kiszonej polecam podawać zarówno na ciepło np z rybą, mięsem czy sosami, jak i na zimno z różnego rodzaju dipami (np. czosnkowym, tzatziki itd.) czy po prostu tylko z kwaśną śmietaną. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 640 g, 970 kcal
Ola la LCHFpizza z gruszkami, dynią, cukinią czy serem kozim. Jednak chyba jednymi z najlepszych są Magic mushrooms oraz Chorizo. Osobiście byłem sceptycznie nastawiony do tej pierwszej ze względu na brak sosu pomidorowego, jednak swój wyjątkowy smak zawdzięcza grzybom i oliwie truflowej. Ciasto obu pizzy było idealnie wypieczone, jednak musicie pamiętać, że nie jest to typowa włoska pizza – nie będzie miała
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!