sosy - 72234 przepisów (strona:2849/4816)

Kurczak z dynią 311

Zapraszam po fantastyczny pomysł na obiad.  Kurczak z dynią..  Pierś lub polędwiczka smażona z porem i szczyptą cynamonu oraz pyszna dynia w sosie śmietanowym. Tak bogaty smak zamknięty tylko w kilku składnikach! Kurczak z dynią smakuje świetnie podany z makaronem, ryżem lub tak jak u mnie, z kaszą pęczak. Jeśli lubisz dynię w przepisach na słono, to polecam

AniaGotuje.pl
Aromatyczny boczek pieczony w rękawie z płatkami czosnku 130

pieczeniu w rękawie - bardzo mięciutkie. Naprawdę ciężko mu się oprzeć, tym bardziej, jeśli lubicie takie wysokokaloryczne, mięsne przysmaki. Polecam!   1-1,2 kg boczku wieprzowego Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 2 łyżki majeranku (płaskie) 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka soli  Dodatkowo: czosnek suszony w płatkach (czym więcej tym lepiej

Di gotuje
Strogonow 187

pochodzi od dania Boeuf Stroganow. Pierwsza część nazwy po francusku oznacza wołowinę natomiast część druga pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała. Strogonow Oryginalnie strogonow to polędwica smażona i podawana z sosem. Jako dodatki używane są do niej pieczarki, cebula czy ogórki kiszone. Całość podbita jest mąka oraz przecierem pomidorowym. Mój przepis na strogonowa jest nieco bardziej rozbudowany, gdyż poza podstawowymi składnikami

mecooks
Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z chrupkami z kaszy gryczanej 155

dynie. Będzie równie pysznie! W tej sałatce zdecydowanie najlepszy jest dodatek prażonej kaszy gryczanej, która rewelacyjnie chrupie. Sałatkę podaję tym razem z odrobiną octu balsamicznego, ale równie mocno polecam sos sezamowy z tego przepisu . * SKŁADNIKI na 4 porcje 2 duże buraki 2 duże bataty 300 g jarmużu 100 g migdałów 200 g kaszy gryczanej ocet balsamiczny olej kokosowy sól morska

Food Square
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 401

makaronowe, żółtawe i podłużne, które po upieczeniu można podzielić widelcem na żółte, piękne makaroniki. Po prostu czary:) Prawdziwa magia zaczyna się w momencie, kiedy dyniowy makaron zostaje zapieczony z sosem bolognese! Wtorek: Krem z pieczonej cieciorki i kalafiora Kalafior jest krewnym kapusty i rzeczywiście pokrewieństwo można łatwo wyczuć podczas gotowania:) Upieczony kalafior pachnie znacznie subtelniej, a smakuje… orzechami. Orzechowy

Niedzielny kucharz
Domowa zupa grzybowa ze świeżymi podgrzybkami 244

Polsce, masowo wyrosły piękne podgrzybki. Warto jeszcze wybrać się na grzybobranie i ich poszukać. Polecam lasy sosnowe, z mszystym poszyciem, bo tam najchętniej rosną. Z podgrzybków można zrobić pyszny sos grzybowy - zobacz przepis! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z pomidorami i chlebem według mistrzyni z Izraela 195

Znalazłam przepis na to cudo u Gosi z Akacjowego Bloga . Do złudzenia przypominała mi ta sałatka panzanellę ale nie do końca, dodatek sosu z tahini robi tutaj największą robotę. Dopóki jeszcze znajdziecie dobre pomidory zróbcie ją koniecznie, jest obłędna smakowo, cały bukiet aromatów. Sałatkę przyrządziła dziewczyna która wygrała MasterChef Israel 2014. Pomidorowa sałatka z chlebem po izraelsku. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
boeuf stroganow 254

czerwonego wina. Zredukować. Dodać wodę, przynajmniej dwie solidne łyżki musztardy i słoik 200g przecieru pomidorowego. Dobrze rozmieszać. Dusić pod przykryciem. Po jakimś czasie dodać kubek śmietany, rozmieszać. Dusić, aż sos się zredukuje. Podawać

stajnia gołębie od kuchni
Domowy makaron z mąki z ciecierzycy (bezglutenowy) 232

bazie mąki z ciecierzycy to ciekawa alternatywa dla tego pszennego, a także ratunek dla osób z alergiami. Jest bogaty w białko, dlatego w połączeniu z pesto lub dowolnym sosem może stanowić pełnowartościowy posiłek. W strukturze jest trochę inny niż makaron zawierający gluten, nam jednak bardzo smakował, szczególnie z pastą z pieczonej papryki, posypany natką pietruszki. Składniki na 4 porcje

Fabryka pomysłów
Domowy przecier pomidorowy z czosnkiem i ziołami 136

zapasteryzować. W tym celu, w większym garnku umieszczamy nasze butelki lub słoiki, wypełniamy go wodą do 2/3 ich wysokości i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 10 minut. Domowy sos pomidorowy z czosnkiem i ziołami - czyli moja propozycja na zamknięcie odrobiny lata na dłużej. [foodiepress] [hide]   [/hide] Artykuł Domowy przecier pomidorowy z czosnkiem i ziołami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
ROLKI ZAPIEKANE Z TUŃCZYKIEM 183

idzie " brak nagłych pomysłów na poczęstunek". Super pomysłem są moje rolki :) Robi się je bardzo szybko , wystarczy tortilla , tuńczyk , ser i mamy pyszną przekąskę . Idealnie pasuje z sosem majonezowym lub pomidorowym. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
Awokado zapiekane w boczku - pyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut 160

posmaruj lekko oliwą lub olejem. Aby boczek nie rozwijał się w trakcie pieczenia, należy cząstki awokado układać końcówką boczku do spodu. Podawaj z chrupiącym pieczywem i pikantnym ketchupem lub sosem jogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem 373

push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona marchewka z rozmarynem → Pieczona brukselka → Pieczona kapusta → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Sałatka z pieczonym kalafiorem, daktylami, miętą i sosem jogurtowo-szafranowym

Oryginalny smak
Kluski z kaszy jaglanej, sera i ziemniaków z masłem rozmarynowym 135

mąki tyle, aby ciasto było zwięzłe, miało konsystencję ciasta na kopytka. Jeśli decydujecie się na wariant na słodko, dodajcie do ciasta odrobinę cukru waniliowego. Możecie polać je potem śmietaną, sosem owocowym czy też zrumienioną bułką tartą. A u mnie kluski polane zostały masłem wymieszanym z oliwą i podgrzewanym z rozmarynem – kilka jego gałązek przywiozłam ostatnio z działki i lekko

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania