ocet z płatków roży

ocet z płatków roży

ocet z płatków roży

. Składniki 100 g płatków róży 500 ml octu jabłkowego Wykonanie Umyte i osuszone płatki róż umieścić w słoju ,wlać ocet. Słoik zakryć grubo gazą i umieść w ciemnym ,ciepłym miejscu. przez około 10-14 dni,codziennie mieszając. Po tym czasie przecedzić na sitku ,zlać do butelki . Ocet traci barwę w świetle , więc najlepiej przechowywać go w ciemnym miejscu. Może być używany w sosach sałatkowych i wiele innych zastosowań, gdzie potrzebne ocet. Ocet różany na swędzenie, ugryzienia, otarcia, drobne rany i tym podobne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję