Prosty, szybki, sycący. Spaghetti nie zawsze musi być standardowe, pomidorowe, czy jedwabiście śmietankowe. Może być również zaskakująco skąpe w ilości sosu, a przy tym bardzo delikatne i smaczne, Spróbujcie :) Składniki: 25dag makaronu spaghetti 20dag pieczonego schabu 1 średnia cukinia 1 duża cebula pęczek koperku 3 łyżki oliwy świeżo zmielony pieprz sól Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
ChilliJemylekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Na patelni, łyżkę masła przesmażyć z łyżką mąki. Do zasmażki dodać pomidory, zagotować. Dodać odsączoną marchewkę, doprawić do smaku solą, cukrem i zagotować. Ostudzonym sosem zalać śledzie. Odstawić na co najmniej 12 godzin. W lodówce mogą stać kilka
królestwo garówfarsz był gorący i przeszedł wszystkimi smakami. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Moja propozycja to gołąbki z kremowymi pieczarkami, które roimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Doprawiamy solą, pieprzem i tuż przed samym podaniem łączymy ze słodką śmietanką
Moniki SmakołykiZamiast jedzenia typu fast food, zdecydowanie wolę oddzielnie czuć smak burgera, dodanych składników i bułki, albo frytek. W gotowym hamburgerze trudno jest też mieć kontrolę nad dodanym do niego sosem, a to on czasami bywa niezłym zbiorem konserwantów, poprawiaczy smaku i wyglądu. Dobry burger nie może być zbyt suchy, dlatego najlepszym mięsem jest to, które zawiera co najmniej 20% tłuszczu
Kuchcik gotujepierogi, delikatnie zamieszać drewnianą łyżką. Gdy wypłyną w górę, gotować jeszcze 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, osaczyć, wyłożyć na półmisek, polać tłuszczem lub śmietaną czy sosem. Wszystko zależy od rodzaju nadzienia
Kulinarne przemysleniaZwinięte krokiety zanurzyć w roztrzepanym z solą i pieprzem jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego przyrumienienia. Podawać z czystym czerwonym barszczem lub sosem grzybowym. Zobacz również: bigos z grzybami (Wigilia
Kuchcik gotujeczasu podanego na opakowaniu. Studzimy. Ananasa kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Do garnuszka dajemy około 3 łyżki majonezu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy curry, solą oraz pieprzem. Przygotowany sos mieszamy razem z pozostałymi składnikami
Smaki Na TalerzuPyszna zapiekanka z pierożkami tortellini, papryką i fasolką szparagową oprószona serem żółtym i mozzarellą w sosie beszamelowym po prostu niebo w gębie! Piekłam 30 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej
Pychotkaaaoliwek 5 niewielkich ziemniaków 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczki curry 1 łyżeczki imbiru 1,5 łyżeczki słodkiej papryki natka pietruszki pieprz, sól, sos sojowy do smaku 100g gęstej śmietanki 12 lub 18% Do garnka wlać 2l wody, dodać marchewkę, selera, pietruszkę, natkę, cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Gotować bulion przez
Słodki Zakątekmieszamy. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu kładziemy po porcji masy i smażymy na średnim ogniu z obu stron na mocno złoty kolor. Podajemy na ciepło np. z sosem czosnkowym
My simple kitchenczerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka lub naszych ulubionych pulpecików w sosie pomidorowym (przepis znajdziecie tutaj ). Polecam Wam spróbować. Szukając innych przepisów na pyszne surówki zajrzyjcie tutaj . Do przygotowania surówki użyłam szatkownicy Hebel V5 PowerLine Borner Polska . Składniki: pół główki czerwonej
Słodkie okruszkipokroić je na kawałki, posypać kruszonką i zapiec. Łyżeczki oblizywaliśmy wszyscy. Jako że hołduję prostym, nieskomplikowanym przepisom, ten przypadł mi do gustu szczególnie. Wersję elegantszą można zaserwować w towarzystwie sosu waniliowego – wtedy będzie raj! A jak przygotować takie zapiekane owoce? Składniki 2 jabłka pokrojone na cienkie plasterki 1-2 gruszki garść żurawiny garść orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu
Raj dla Podniebieniarumiano, do przekładania używałam szerokiej łopatki, łatwiej odchodziły od powierzchni patelni. Wyszło mi 7 kotlecików. Takie kotlety można świeżo podać tylko np, z zarumienioną cebulką, ewentualnie z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego
Proste Potrawypodwyższona wilgotność korzystnie wpłynie na soczystość mięsa Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C . Pieczemy z termoobiegiem do momentu aż szaszłyki pięknie się zrumienią . Serwujemy na gorąco z różnymi sosami , dipami . Na zimno, po zdjęciu z patyków , doskonale sprawdzą się jako składnik kanapek do pracy , czy szkoły Smacznego ! Artykuł Pyszne Kofty po polsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży