sosy - 72234 przepisów (strona:2843/4816)

Sony Xperia XZ3 – recenzja 175

czytnika linii papilarnych dotykałam obiektywu aparatu, który ma podobny kształt. Ważne dla mnie jest, żeby telefon był względnie wodoszczelny i łatwo się czyścił, bo i tak będzie cały w sosie. 2. w fotografii kulinarnej ważne jest, żeby telefon oddawał rzeczywiste barwy a nawet lekko je podkręcał. Barwy jedzenia na zdjęciach zrobionych nową Xperią są apetyczne i rzeczywiste. Aparat dobrze pokazuje

Ugotowane pozamiatane
Hummus czekoladowy z olejem makadamia 155

orzechów, więc nie używamy ich zbyt dużo w naszych przepisach. Za to dobrze pasują wszędzie tam, gdzie użyliśmy oleju tłoczonego na zimno, czyli do dekoracji deseru i jako element sosu w sałatce. Olej makademia jest źródłem wartościowych składników odżywczych np. wit E i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Mnie interesuje przede wszystkim to, że jest bardzo smaczny i ma lekko orzechowy smak

Ugotowane pozamiatane
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i mozarellą 344

przyprawą uniwersalną. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem ze słoika z pomidorów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok godzinę czasu, w międzyczasie podlewając olejem z naczynia. Podajemy z ziemniakami, sosem i ulubioną surówką ( w moim przypadku były to buraczki

Moje Wyroby
KROKIETY Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 314

warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2 minuty z każdej z czterech stron. Uważamy, aby nie przypalić. W razie potrzeby redukujemy płomień. Podajemy z czerwonym barszczem lub sosem, np. pieczarkowym

cool and minty
Pikantne placki z dyni 146

Magda Subtelnie słodkie, pikantne, ale przede wszystkim mega chrupiące, tak można zareklamować te placki. Szybsze niż ziemniaczane, ale tak samo smaczne i uniwersalne – do sosu, do pochrupania solo lub jak u mnie, z kleksem jogurtu dla złagodzenia pikantności na języku.   Składniki (na 10-12 placków): 500g dyni piżmowej 3 łyżki mąki 1 duże jajko szczypta pieprzu cayenne

Smaczna Strona
Sałatka ze szpinakiem i pieczoną dynią 162

przestudzoną dynię kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy szpinak i pokruszony ser feta. Polewamy dressingiem, nie cały od razu, należy ocenić ile potrzeba. Posypujemy siemieniem lnianym. Resztę sosu sałatkowego można przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych sałatek.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Kaszotto z krewetkami i serem gorgonzola 170

bulionu. Gotujemy do momentu aż kasza wchłonie prawie cały płyn, następnie dodajemy kolejna porcję bulionu i tak aż do momentu aż kasza będzie ugotowana i z płynu utworzy się sos. Za drugim razem gdy dolewamy bulion dodajemy ser gorgonzola. Pamiętajmy o tym, że kaszę należy od czasu do czasu przemieszać i płyn powinien być prawie całkowicie wchłonięty przez kaszę

Delusional Trine
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami 169

paseczki suszone pomidory i jeszcze chwilę podsmażamy. W międzyczasie gotujemy makaron Do kurczaka dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut na wolnym ogniu. Tak przygotowany sos łączymy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy i gotowe!! :). Smacznego

Studencka Micha
Makaron z cukinią i pulpetami 153

Jeżeli lubicie makaron tak jak ja, to ten przepis  jest właśnie dla Was. Makaron z cukinią z  pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to  moja propozycja na pyszny i szybki obiad . Składniki: 350 g makaronu 2 cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 300 ml śmietany 18% zioła prowansalskie sól

magiczna kuchnia Kasi
Jabłka na ostro do mięs z czosnkiem i cebulą 169

dodatek ziół prowansalskich, bardzo poprawia smak całości. No i czosnek. Jabłka w takiej formie są świetnym dodatkiem zamiast przesłodzonej żurawiny do wszelkiego rodzaju pieczeni czy nawet mięs w sosie. Mają wyrazisty smak. Jabłka możecie pakować do słoików w zasadzie nawet po 30 minutach duszenia, wszystko zależy od tego, jakie jabłka macie. Ja lubię jednak jabłka trochę dłużej podusić z czosnkiem

Mieszam w Garnku
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 128

mniej smacznymi odpowiednikami. Na świątecznym stole królują jajka, które solo, w odpowiednich ilościach są nawet wskazane, ale to co na nie nakładamy już nie zawsze. Dlatego wysoko przetworzone, kaloryczne sosy zastąp domowymi na bazie jogurtu lub chudego twarożku z dodatkiem czosnku, chrzanu czy musztardy. Podobnie ciężkie sałatki z majonezem warto zamienić na świeże kompozycje z oliwą lub bogatym w kwasy

Fitsweet.me
Hummus z burakiem czerwonym. Arabska pasta po polsku. 191

działo bakteriobójczo, grzybobójczo, przeciwwirusowo, antyoksydacyjne i antymutagenne. Żal marnować taki potencjał. Koniecznie zróbcie i napiszcie mi o swoich wrażeniach. Jeżeli podobnie jak ja jesteście miłośnikami chrzanu, koniecznie zajrzyjcie tutaj sos chrzanowy. Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 nieduże buraczki czerwone 3 czubate łyżki pasty tahini 1-2 łyżki tartego świeżego chrzanu 1 łyżka miodu 1-2 ząbki czosnku

Fitsweet.me
Clafoutis z jabłkami i cynamonem 146

poukładaj w nim ćwiartki jabłek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 25-30 minut do suchego patyczka. Clafoutis możesz podawać na ciepło z lodami i sosem waniliowym albo w temperaturze pokojowej. Obie wersje są pyszne

Food Square
Kotlety schabowe w placku ziemniaczanym 538

każdej podzielonej. Na wierzch układamy kotlet, następnie układamy pozostałą. Smażymy przez kilkanaście minut, część spodnia musi się zezłościć, następnie przekładamy i smażymy do chrupkości placka. Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Tuńczykowe kwiatki 181

imprezę, do pracy. Zrobiłam tylko sześc sztuk z jednego płata ciasta i za mało.Taka mała przekąska przyjemność gwarantowana. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 160 g serka śmietankowego puszystego sól, pieprz 6 oliwek czarnych i zielonych 3 pomidorki koktajlowe kawałek papryki żółtej natka pietruszki szczypior, bratki Za pomocą foremki do wykrawania pierników kształt

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania