wymieszać i odstawić na 15 minut. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ale na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Ja do oleju dodałam odrobinę masła. Podałam z sosem śmietanowo- musztardowym z sokiem cytrynowym. Lekki i szybki obiad. Polecam Artykuł Kotleciki „paluszki” drobiowe w cieście kukurydzianym pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Arminedzisiejszy dzień. Na powitanie nowego miesiąca,mojego miesiąca,bo urodziłam się we wrześniu sałatka z ryżem. Lubicie ryżowe sałatki? Ja bardzo 😌 100 g ryżu parboiled Kupiec puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łodygi selera naciowego 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Ugotowany ryż połączyć z posiekanym selerem, kukurydzą,tuńczykiem i majonezem. Przyprawić do smaku
Kolorowa kuchnia Elkispróbować!!! Składniki: Placuszki: 1 duży dojrzały banan 2 jajka 1 łyżka masła orzechowego 1/2 szklanki płatków owsianych 2-3 łyżki dowolnej mąki szczypta soli olej kokosowy do smażenia Sos czekoladowy: 50 g masła 1 łyżka niesłodzonego kakao 1-2 łyżki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki likieru kokosowego (można pominąć) Przygotowanie: Placuszki: Banana obrać ze skórki i zgnieść widelcem
Malinowo w kuchniktórym parówki z serem się schowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać, na ciepło lub zimno zjadać. Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego np. mozzarelli
Moniki Smakołykismakiem przypominają austriacki przysmak, bardzo popularny w sezonie jesienno-zimowym. Ciasteczka s ą niezwykle chrupiące, delikatne, pokryte skarmelizowanym cukrem. Smakują najlepiej ciep ł e podanem z sosem waniliowym lub tylko posypane cukrem pudrem. Polecam Wam serdecznie :) **** L'idea per la ricetta di oggi è nata qualche mese fa, quando ho postato sul blog la mia proposta
La grande e la piccola cuocauprażyć na suchej patelni. 4. Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do kurczaka i usmażyć na rozgrzanym oleju. 5. Dressing: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły. 6. Na talerzu ułożyć roszponkę, wątróbkę drobiową, kiwi, pomarańcz, posypać słonecznikiem, pestkami granatu, wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinybułce. Smażyć partiami na oleju, ok 4 minut z jednej i 2 - 3 z drugiej strony. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z jogurtowym sosem. Smacznego
Stare Garyliść laurowy, ziele angielskie, posiekany ząbek czosnku i tymianek. Przykrywamy i dusimy około godziny, aż mięso będzie miękkie. Następnie gotujemy jeszcze 15 minut bez przykrycia, aby bulion odparował, a sos zgęstniał. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami - najlepiej smakują z ziemniakami lub kaszą. Artykuł Zrazy z karkówki pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiPyszne kluseczki z twarogu i mąki kukurydzianej. Obiad na słodko – rewelacja! Ciepłe polane sosem borówkowym stworzyły pyszny obiad. Możemy użyć dowolne owoce. Jest to też idealny pomysł na obiad dla najmłodszych. 125 g chudego twarogu 1 jajko 1 łyżka miodu 2 łyżki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki borówek 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego Do miski przekładamy twaróg, wbijamy jajko. Wlewamy
VioletoweKucharzenieWyrównujemy i ponownie umieszczamy tortownicę w piekarniku. Zmniejszamy temperaturę do 160C i pieczemy przez 1h15min. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Dekorujemy dowolnie. Moje ciasto zostało z wierzchu delikatnie polane sosem karmelowym i ozdobione cukrowymi kuleczkami i motylkami, a także mlecznymi drażami. Smacznego! Artykuł Jaglany torcik z jabłkami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienialekko zbrązowieje dodać kurczaka i chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki, mleko kokosowe i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, przykryć i zagotować. Gdy sos się zagotuje, zmniejszyć gaz, uchylić pokrywkę i powoli gotować do czasu aż ziemniaki będą miękkie, od czasu do czasu mieszać. Pod koniec gotowania ewentualnie doprawić solą i sokiem z cytryny
Codzienne Gotowanieposypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser z czereśniami i kardamonem → Deser z mango i mascarpone
Oryginalny smakzawsze jeśli to były naleśniki na słodko to zwyczajnie po usmażeniu każdy nadziewał je sobie czym chciał. Tym razem skorzystałam z rady koleżanki i zapiekłam je pod śmietanowym sosem. Oj wyszły pyszne. Już nigdy nie zrobię inaczej i wam też polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksolą. Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy placki ziemniaczane. Wykładamy na ręcznik papierowy i odsączany z nadmiaru tłuszczu. Gdy mięso jest już miękkie-wykładamy je na palcek i polewamy sosem, dekorujemy koperkiem
Kopystką po garach