Szybki Makaron Z Sosem Śmietankowo Pomidorowym 224gotowania makaronu. Całość doprawiamy, a następnie wrzucamy makaron i mieszamy całość. W trakcie mieszania makaronu na patelni, dodaje 2 łyżki startego, twardego sera. 4. Gotowy makaron z sosem wykładam na talerze, a po wierzchu posypuje resztą startego sera. Smacznego
Gotowanie...to proste !
Kurczak w ostrym sosie (szybki i pyszny) 174Kolejna mięsna odsłona, tym razem na talerzu wylądował kurczak, którego przyrządzicie zaledwie w 30 minut. Mięso jest soczyste i aromatyczne podane w ostrym cebulowo-imbirowym sosie. Dla zwolenników ostrych smaków to świetna propozycja, natomiast jeśli wolicie łagodniejsze klimaty można zrezygnować z dodatku chili. Zapraszam do próbowania i testowania
Z Hrabiną w kuchni
Ruloniki z szynki z pastą jajeczną 241konserwowe mały pęczek szczypiorku sól, pieprz, majonez, musztarda Ugotowane jaja obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce jarzynówce. Ogórki również zetrzeć na jarzynówce. Szczypiorek drobno posiekać. Całość wymieszać. Zrobić sos. Wymieszać 2 łyżki majonezu, 1/2 łyżeczki musztardy oraz szczyptę pieprzu. Dodać do jaj i wymieszać całość. Można ewentualnie dosolić jeśli całość będzie nazbyt mdła ale ostrożnie ponieważ majonez jest już
Ze smakiem bez glutenu
Krokiety z kaszy gryczanej z kapustą i grzybami 197jednolite ciasto. Formować niewielkie krokiety - z masy powinno wyjść ok 10 sztuk. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoto ze wszystkich stron. Podawać z barszczykiem, sosem lub z leczo. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Jajka w skorupce ( po szkocku ) 233szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte farszem z mięsa mielonego. Są w musztardowej, złocistej i aromatycznej skorupce. Idealne na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem. PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 6 szt. ( rozm. S ) 🌿 mięso mielone 500 g. 🌿 żółtko + 4 łyżki mleka 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki 🌿 sól 1 łyżeczka 🌿 pieprz 1/2 łyżeczki
Kuchnia Paulettes
JAK WYKORZYSTAĆ SUCHE SKÓRKI Z CHLEBA? Pieczone chrupki ze skórki chleba 240SKÓRKI Z CHLEBA? Sesja (depresja) mnie nie pokonała i jest... Grzanki - to standard na wykorzystanie skórki chleba... Ale miałam inny pomysł... CHRUPKI CHLEBOWE 😃 Mega ziołowe, maczane w sosie czosnkowym... Yummy 😃 Jeżeli zostanie Ci suchy chleb - nie wyrzucaj go, wykorzystaj! Składniki : Suche skórki z chleba 1/3 szkl./kubka mleka Ulubione zioła, przyprawy i sól
Czarnawisienka
Ozorki w sosie chrzanowym 176chcecie zachwycić swoją rodzinę? Jeśli tak, to polecam na obiad ozorki w sosie chrzanowym. Pyszne danie podane z ziemniakami lub kaszą gryczaną będzie znakomitą odskocznią od naszych schabowych i mielonych. Potrzebujemy
Tylko pysznie
Wegańska sałatka z pieczonego kalafiora 229możemy wykorzystać. Widzicie sami zatem, iż weganie zwłaszcza ci początkujący nie mają łatwego zadania. Moja dzisiejsza propozycja dla Was to sałatka wegańska z kalafiora. Nie dodałam do niej żadnego sosu, smak podkreśliłam miętą. Dodatkowo orzeszki nerkowca i cebula skomplementowały fajnie smak pieczonego kalafiora. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam
mecooks
z awokado i kurczakiem czarny ryz 147odstawić. P osiekany czosnek, sól,pieprz,sok z cytryny i cukier dokładnie wymieszać .Obrane awokado pokroić w kostkę. Na ugotowany ryż ,wyłożyć kostki awokado i wszystko polać powstałym sosem. Posypać ziarnami . W drugiej wersji z z pieczonymi kawałkami kurczaka
mojej kuchni
żeberka z czarnym ryżem 160miękkości(około 30-40 minut w szczelnie przykrytym rondlu) .:)) ps...pod koniec gotowania dodaje 2 kromki razowego chleba ,lub jedną bułkę małą razową i w ten sposób zagęszczam powstały sos ,nie używam mąki
mojej kuchni
suflet z pieczarek i piersi kurczaka 160wierz wyłożyć ubita pianę z majonezem i mąkami. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 ° C . Po upieczeniu pokroić na kwadraty,podawać z surówka ,keczupem,sosem śmietanowym. Smakowite na ciepło i zimno.. Można jako drugie śniadanie do pracy,do szkoły,co kto woli,obiad ,śniadanie ,kolacja.:)) foto z tel. przyprawa do kurczaka Zmielić w młynku
mojej kuchni
zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym 135kurczaka wyjąć ,całość przecedzić i ostudzić .Można przechowywać gęstą galaretkę bulionową z dużą ilością kolagenu w woreczkach,pojemniczkach .Taka galaretka potem gdy nie mamy czasu przydaje się do sosu ,lub do ugotowania zupy jak dzisiaj u mnie .Do gotowego bulionu dodać włoszczyznę i zagotować do miękkich warzyw. Do części takiego wywaru dolać gotowy zakwas buraczany i zupa gotowa. reszta wywaru
mojej kuchni
Kim chi z bialej rzepy 236białej rzepy 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 70ml wody 1 łyżka mąki z ryżu szczypta soli 4 cm imbiru,pół pęczka szczypiorku 2 łyżki gochugaru 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku Wykonanie tutaj Rzepę pokroić w gruba kostkę ,przełożyć do miski ,zasypać sola i cukrem,wymieszać ,odstawić na około 45 - 60 minut. W rondelku zagotować mąkę
mojej kuchni
kim chi koreanska klasyczna 225łyżeczki startego imbiru-obranego 3-4 cebule obrane pokrojone w grubą kostkę 1 szkl. kleiku ryżowego ,lub rozgotowany ryż,lub zamiennie użyć jabłko,lub gruszkę 1/4-1/2 szklanki sosu sojowego opcjonalnie 1/4 szkl.soli na 1 kg kapusty rozrobiona z wodą do zalania kapusty warsztaty kulinarne Wykonanie Kapustę przekroić wzdłuż na cztery części, następnie każdą ćwiartkę pokroić
mojej kuchni