sosy - 72234 przepisów (strona:2848/4816)

Kotleciki „paluszki” drobiowe w cieście kukurydzianym 165

wymieszać i odstawić na 15 minut. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ale na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Ja do oleju dodałam odrobinę masła. Podałam z sosem śmietanowo- musztardowym z sokiem cytrynowym. Lekki i szybki obiad. Polecam Artykuł Kotleciki „paluszki” drobiowe w cieście kukurydzianym pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i selerem naciowym 287

dzisiejszy dzień. Na powitanie nowego miesiąca,mojego miesiąca,bo urodziłam się we wrześniu sałatka z ryżem. Lubicie ryżowe sałatki? Ja bardzo 😌 100 g ryżu parboiled Kupiec puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łodygi selera naciowego 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku   Ugotowany ryż połączyć z posiekanym selerem, kukurydzą,tuńczykiem i majonezem. Przyprawić do smaku

Kolorowa kuchnia Elki
Placuszki bananowo-owsiane 193

spróbować!!! Składniki: Placuszki: 1 duży dojrzały banan 2 jajka 1 łyżka masła orzechowego 1/2 szklanki płatków owsianych 2-3 łyżki dowolnej mąki  szczypta soli olej kokosowy do smażenia Sos czekoladowy: 50 g masła 1 łyżka niesłodzonego kakao 1-2 łyżki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki likieru kokosowego (można pominąć) Przygotowanie: Placuszki: Banana obrać ze skórki i zgnieść widelcem

Malinowo w kuchni
Francuskie roladki z parówką i serem 173

którym parówki z serem się schowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy   zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać,   na ciepło lub zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego   np. mozzarelli

Moniki Smakołyki
Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta) 301

smakiem przypominają austriacki przysmak, bardzo popularny w sezonie jesienno-zimowym.  Ciasteczka s ą  niezwykle chrupiące, delikatne, pokryte skarmelizowanym cukrem. Smakują najlepiej ciep ł e podanem z sosem waniliowym lub tylko posypane cukrem pudrem. Polecam Wam serdecznie :) **** L'idea per la ricetta di oggi è nata qualche mese fa, quando ho postato sul blog la mia proposta

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z wątróbką drobiową, soczystymi owocami i chrupiącym słonecznikiem 166

uprażyć na suchej patelni. 4. Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do kurczaka i usmażyć na rozgrzanym oleju. 5. Dressing: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły. 6. Na talerzu ułożyć roszponkę, wątróbkę drobiową, kiwi, pomarańcz, posypać słonecznikiem, pestkami granatu, wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotleciki brokułowe 143

bułce. Smażyć partiami  na oleju, ok 4 minut z jednej i 2 - 3 z drugiej strony. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z jogurtowym sosem. Smacznego

Stare Gary
Zrazy z karkówki 209

liść laurowy, ziele angielskie, posiekany ząbek czosnku i tymianek. Przykrywamy i dusimy około godziny, aż mięso będzie miękkie. Następnie gotujemy jeszcze 15 minut bez przykrycia, aby bulion odparował, a sos zgęstniał. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami - najlepiej smakują z ziemniakami lub kaszą.   Artykuł Zrazy z karkówki pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Kluseczki twarogowo kukurydziane z sosem borówkowym 149

Pyszne kluseczki z twarogu i mąki kukurydzianej. Obiad na słodko – rewelacja! Ciepłe polane sosem borówkowym stworzyły pyszny obiad. Możemy użyć dowolne owoce. Jest to też idealny pomysł na obiad dla najmłodszych. 125 g chudego twarogu 1 jajko 1 łyżka miodu 2 łyżki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki borówek 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego Do miski przekładamy twaróg, wbijamy jajko. Wlewamy

VioletoweKucharzenie
Jaglany torcik z jabłkami 133

Wyrównujemy i ponownie umieszczamy tortownicę w piekarniku. Zmniejszamy temperaturę do 160C i pieczemy przez 1h15min. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Dekorujemy dowolnie. Moje ciasto zostało z wierzchu delikatnie polane sosem karmelowym i ozdobione cukrowymi kuleczkami i motylkami, a także mlecznymi drażami. Smacznego! Artykuł Jaglany torcik z jabłkami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Curry z kurczaka po jamajsku 166

lekko zbrązowieje dodać kurczaka i chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki, mleko kokosowe i sól. Wszystko dokładnie wymieszać, przykryć i zagotować. Gdy sos się zagotuje, zmniejszyć gaz, uchylić pokrywkę i powoli gotować do czasu aż ziemniaki będą miękkie,   od czasu do czasu mieszać. Pod koniec gotowania ewentualnie doprawić solą i sokiem z cytryny

Codzienne Gotowanie
Deser bananowy z kajmakiem 261

posypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser z czereśniami i kardamonem → Deser z mango i mascarpone

Oryginalny smak
Naleśniki zapiekane z serem 133

zawsze jeśli to były naleśniki na słodko to zwyczajnie po usmażeniu każdy nadziewał je sobie czym chciał. Tym razem skorzystałam z rady koleżanki i zapiekłam je pod śmietanowym sosem. Oj wyszły pyszne. Już nigdy nie zrobię inaczej i wam też polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab na plackach ziemniaczanych z sosem kurkowym 164

solą. Na patelnię wlewamy oliwę i smażymy placki ziemniaczane. Wykładamy na ręcznik papierowy i odsączany z nadmiaru tłuszczu. Gdy mięso jest już miękkie-wykładamy je na palcek i polewamy sosem, dekorujemy koperkiem

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania