sosy - 72734 przepisów (strona:2857/4849)

Pulpety drobiowe z mięsa z rosołu w sosie pomidorowym 281

bułki tartej). Obtoczyć w mące. Smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym. Zalać rosołem, dodać passatę pomidorową (z kartoniku). Gotować około 10 minut na małym ogniu. Jeżeli sos jest zbyt rzadki to dodać jeszcze odrobinę mąki

Tradycyjna Kuchnia
Tadżin z kurczaka z suszonymi morelami i cytrynowym kuskusem 187

smażenia posiekany czosnek. Dodać szafran razem z wodą, pomidory z puszki, przecier pomidorowy, miód, namoczone morele i rodzynki razem z wodę, w której się moczyły. Wszystko razem przemieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać wody lub bulionu.  Podgrzewać wszystko razem kilka minut po czym dodać zrumienione mięso kurczaka. Dusić pod przykryciem przez 15 minut aż kurczak całkowicie się ugotuje

olalacooking
Niedzielny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 171

dużo. Nie musisz spinać wykałaczkami kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez 30 minut, polewając wytworzonym sosem kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz go w ten sposób przez 15 minut. Następnie znowu odwróć piersiami do góry i podpiekaj jeszcze

Niedzielny kucharz
Gołąbki 199

bulionem, dosypujemy łyżeczkę kurkumy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na wierzch można ułożyć jeszcze kilka liści. Gotujemy pod przykryciem przez 1 - 1,5 godziny aż kapusta będzie miękka. Następnie odcedzamy sos i redukujemy go trochę, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Zagęszczamy mąką.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
udziec kozi z rękawa... 180

minut, pod koniec rozciąć rękaw i w 150C termoobieg piec z 10 minut powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu., do smaku przyprawić przyprawą w płynie - mięso kozie jest bardzo delikatne, kruche, lekko odchodzi od kości bez użycia noża, smakuje lepiej od wieprzowiny, przypomina mi trochę cielęcinę...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 242

pewno będą zachwyceni. Można ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje bez jakichkolwiek dodatków, ale oczywiście można się pokusić np. o zaserwowanie jej z sosem czosnkowym. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 12 roladek o szerokości 2,5 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami – Składniki: Składniki na farsz pieczarkowy do rolady

Kulinarne Przeboje
Ragout warzywne z pastą curry i mleczkiem kokosowym 228

Dziś ragout (ragu), danie warzywne, ala gulasz, warzywa (w tym korzeniowe) duszone, pokrojone w kostkę i podduszone w sosie i pomidorach, delikatnie doprawione z dodatkiem pomidorów z puszki i mleczka kokosowego. Wszystko wykończone czerwoną pastą curry, świetny, świeży i zdrowy smak, uwierzcie! Wyśmienite danie, które podaję jako samodzielny obiad, z dodatkiem ziemniaków puree lub pieczywa, np. świeżo skrojonej bagietki

Zasmakuj Kuchni
MAKARON Z MIESZANKĄ GRZYBÓW, NATKĄ I TYMIANKIEM 175

Faza na grzyby u mnie trwa 😍  Mimo, że nie jest to u nas produkt tani, pozwalam sobie od czasu do czasu na takie grzybowe szaleństwo 😎 Uwielbiam zupę grzybową, sos grzybowy, grzyby ze śmietaną, a dziś ... serwowałam makaron z grzybami. Mieszanymi. Były mrożone podgrzybki i borowiki oraz świeże grzyby shiitake i brązowe pieczarki. Całość podkręcona natką i świeżym tymiankiem

Walijskie Pichcenie
Indyk w mleku kokosowym 165

oraz imbir, podsmażyć, dolać 200 ml bulionu, gotować 10 minut. Po tym czasie wlać mleko kokosowe, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem i brokułami 185

osoloną wodą gotujemy brokuły. Gdy brokuły będą miękkie dodajemy je do kurczaka i szpinaku. Zalewamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron penne gotujemy w osolonej wodzie. Na makaron wykładamy sos, obficie posypujemy startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego.     Artykuł Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem i brokułami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
PLACUSZKI OWSIANE (na słono) 168

Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek. Smakuje również wybornie podane w obecności ulubionego sosu. U mnie sałatka z kurczakiem, mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi i cebulą czerwoną. SKŁADNIKI:(3 szt.) - płatki owsiane górskie - 80g - jaja - 2 szt. - woda -  3 łyżki - proszek do pieczenia (opcjonalnie) - 2 szczypty - przyprawy: sól himalajska - 2 szczypty, papryka słodka 2 szczypty - olej kokosowy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Curry z kalafiora i ziemniaków. 234

oliwie podsmażyć posiekaną papryczkę chili, starty imbir oraz czosnek, dodając kurkumę i słodką paprykę (uwaga: szybko się przypala). Następnie dodać mleczko kokosowe i bulion. Gotować przez kilka minut. Do sosu dodać różyczki kalafiora i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu, do momentu aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodać szpinak oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotować

zadanie-gotowanie
Poświąteczna zapiekanka makaronowa 200

jest doprawiana) doprawiam solą , pieprzem i bazylią. Mieszam.  Na dno naczynia do zapiekania wylewam pół przecieru pomidorowego . Następnie kładę ugotowany makaron. Posypuję serem żółtym (połowa) , polewam pozostałym sosem pomidorowym. Następnie kładę warzywa i mięso. Posypuję serem.  Całość wkładam do piekarnika na ok 30 min w 180 stopniach.  Moja rada: Zapiekankę możemy podać z świeżą sałatą , surówką

Gotowanie Patki
Krewetki z sosem pomarańczowo imbirowym 164

pomarańczy wyciskam sok, drugą filetuję. Do warzywa dodaję sok z pomarańczy i redukuję chwilę, na końcu dodaję cząstki pomarańczy. Mąkę ziemniaczana rozpuszczam w 1/3 szklance wody i wlewam do sosu. Na końcu wrzucam krewetki, doprawiam według uznania. Krewetki podaję z ryżem z quinoa

wesoła kuchnia
Frytki z cukinii z parmezanem 148

Frytki z cukinii z parmezanem to szybka do przygotowania, a co najważniejsza dużo zdrowsza wersja frytek! Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi czy imprezy karnawałowej. Parmezan i sos dodają dodatkowego smaku.   Składniki: 2 cukinie 30 g startego parmezanu Continue reading... Artykuł Frytki z cukinii z parmezanem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku