sosy - 72234 przepisów (strona:2847/4816)

Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień 161

zamiennie jajko sadzone na pomidorach lub szpinaku+kromka chleba orkiszowego+śliwki duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe+marchewka obiad filet z indyka lub schabu w sosie pomidorowo-kokosowym (porcja 120 g) +bataty pieczone z olejem sezamowym+fasolka szparagowa+grapefruit podwieczorek mus migdałowy (1 porcja 2 łyżki) + 2 selery naciowe kolacja kromka chleba orkiszowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z buraków w majonezowo- tuńczykowym sosie 110

buraków 2 jajka 2 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej 1 czerwona cebula 1 pęczek natki pietruszki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 80 g tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz Przygotowanie Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C . (Długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy

R'n'G Kitchen
Pająk 3D w galaretce 167

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gerbera 3D w galaretce na spodzie serka z wanilią → Deser „dżdżownica w ogródku” → Udawany naleśnik → Fettuccine z galaretki z sosem truskawkowym i miętą

Oryginalny smak
Pieczarki w glazurze miodowo-balsamicznej / Honey balsamic mushrooms 375

pieczarki, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 1-2 minuty, aż lekko zmiękną i delikatnie się zarumienią. W małej misce wymieszaj porządnie ocet balsamiczny, miód i czosnek. Dodaj sos do pieczarek i gotuj przez około 3-5 minut, aż zgęstnieje i oblepi pieczarki. Posyp pietruszką i podawaj z ulubionym daniem głównym. Smacznego! English version Honey balsamic mushrooms (4 servings

karmelowy
Kluski śląskie - kluski guminowe, gumione, białe, kartofelmelklezy, gumiklyjzy 307

Kciukiem w każdej klusce robić wgłębienie. Wrzucać kluski do wrzącej lekko osolonej wody. Gotować na małym ogniu, około 2 minuty od momentu zagotowania. Podać okraszone boczkiem, słoniną lub z sosem. zastawa

królestwo garów
GRZANKI Z BRYNDZĄ I POMIDORKAMI 219

mleka owiec.  To tak w wielkim skrócie o pochodzeniu sera 😉  Bryndza ma oryginalny aromat, dlatego ceniony jest przez wymagających smakoszy. To również znakomity  dodatek do sosów i sałate k. A ponieważ jest serem tłustym, o konsystencji łatwo się rozpuszczającej, jest także świetnym dodatkiem do  grzanek typu bruschetta. I właśnie do takich pysznych grzanek wykorzystałam

Walijskie Pichcenie
Makaron z sosem borowikowym 134

Obrałem czosnek, zeszkliłem go na patelni na oliwie. Dodałem pokrojone borowiki, podsmażyłem je przez 3 minuty, dodałem posiekany szczypior i pomidory, lekko posoliłem. Ugotowałem makaron. Przełożyłem na patelnię z sosem, doprawiłem pieprzem i chwilę podsmażyłem na dużym ogniu. Podałem na gorąco, posypując startym parmezanem

R'n'G Kitchen
KURCZAK MARYNOWANY W KETCHUPIE I PIECZONY W PANIERCE + FILMIK 138

około 180 % C. Pod koniec pieczenia obracamy na drugą stronę aby troszkę skóra zmiękła i zakręcamy piekarnik. Mięska ponownie obracamy i wyciągamy na półmisek.  Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami, smacznego.                                           Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
KROKIETY Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 179

Kucharska Krokiety z pieczarkami i mozzarellą. Przepis na pyszne domowe krokiety z pieczarkami. Niezwykle aromatyczne, lekko pikantne krokiety z pieczarkami, cebulą, mozzarellą i boczkiem. Można podawać z barszczem czerwonym, sosem grzybowym lub jako samodzielne danie na przystawkę. Takie krokiety mogą stanowić także świetny dodatek do lekkich zup oraz bulionów. Jak zrobić krokiety z pieczarkami i mozzarellą - wypróbowany przepis, składniki

Moja Książka Kucharska
WYTRAWNE PLACKI O SMAKU PIZZY 136

powiecie na placki o smaku pizzy? Pyszne, chrupiące, szybkie w przygotowaniu. Doskonale nadają się na obiad ale i kolację. Najlepiej smakują na ciepło z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Moja rodzina była nimi zachwycona, zniknęły z talerza w błyskawicznym tempie :) Składniki na około 24 placki: * 120 g kabanosów (użyłam kabanosów o smaku sera chedar  Henryk Kania ) * 200 g pieczarek

Zrób to smacznie
Ravioli z pieczoną dynią, podane z palonym masłem i chrustem z pestek. 165

nasienne, polewamy oliwa lub olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Obok połóż główkę czosnku, upiecz sobie go przy okazji więcej, sprawdzi się do wielu past na kanapki czy też do sosu czosnkowego. Upieczoną dynię i czosnek zmiksuj na gładką masę dopraw i nadziewaj ravolii. Możesz też zrobić je w innej formie, jeśli wolisz np. okrągłe, tutaj pełna dowolność. Gotowe ravioli wrzucamy

SMYKWKUCHNI
Tagliatelle z krewetkami i pomidorami 167

rodzaju makaron: spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne, cannelloni, lasagne, tortellini... U nas na talerzach smakujemy tagliatelle, które swój piękny zielony kolor zawdzięczają algom morskim. Podałam go z krewetkami w pysznym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pycha! Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Składniki na 2 porcje: 200g makaronu tagliatelle 300g świeżych krewetek 2 ząbki czosnku 100ml białego wina 100ml śmietanki 30% 200g pomidorów cherry

Obiad gotowy
Placki dyniowo – ziemniaczane z nasionami konopi 154

białko. Z czym lubicie jeść placki? Moje dzieci na słodko, ostatnio z dżemem i twarożkiem. Jakoś na słodko najbardziej lubią. Ja za to lubię placki ziemniaczane z sosem z grzybów. Sezon na dynię trwa, więc polecam wypróbować placki dyniowo ziemniaczane. Na pewno zgodzicie się ze mną, że tarcie placków na tarce nie należy do przyjemności. Odkryłam nowy sposób – miksuję

codojedzenia
Lunch box dla każdego 164

kroję w mniejsze kawałki. Mieszam z ugotowanymi warzywami. Dodaję oliwki - wedle uznania - aczkolwiek ja je uwielbiam :) Łyżkę stołową przyprawy mieszam z dwiema łyżkami oliwy i jedną łyżką wody. Polewam sosem sałatkę i mieszam. Prawda, że proste? A jakie smaczne :) Sałatka z kurczakiem

Przepis na Dzień Dobry
Krem z buraka z mleczkiem kokosowym 135

Następnie dodaję puree buraczane i podlewam bulionem drobiowym. Przyprawiam solą, pieprzem, 2 łyżeczkami czosnku, 1 łyżeczką imbiru i 2 łyżeczkami kolendry. Dodaję ok. 3 łyżki stołowe maggi, 1 łyżkę sosu sojowego i 1 łyżkę soku z limonki. Oczywiście proporcje te możecie zwiększać lub zmniejszać według Waszego uznania :)  Z przyprawami jest tak, że nie każdy lubi doprawiać potraw

Przepis na Dzień Dobry

Proponowane wyszukiwania