Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka

Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka

Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka

Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka Surówka z dyni z bakaliami kojarzy się z kuchnią kresową. Lekko słony, pikantny sos majonezowo-musztardowy i lekko słodka surowa dynia oraz   rodzynki i orzechy to połączenie, które przypadnie do gustu wielbicielom wschodniej kuchnia. Przepis pochodzi z północy Podkarpacia, z okolic Kolbuszowej. Na łamach Korso Kolbuszowskiego (nr 40/2018) udostępniły go panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Siedlanki. Surówka z dyni z bakaliami - kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.