sosy - 72734 przepisów (strona:2137/4849)

Tapas śniadaniowe 258

szczypiorek, można dodać również suszonych pomidorów, jednak dzisiaj zależało mi na prostocie dania, które i bez dodatkowych składników smakuje wybornie. Po włożeniu bułek do piekarnika przygotowałem pyszny, szybki pikantny sos oliwkowy, stanowiący doskonały dodatek do dzisiejszego dania. Do miseczki dodałem 50 gram naturalnego serka homogenizowanego, 10 zielonych oliwek i 10 kropel tabasco. Całość zmiksowałem, jednak niezbyt mocno, aby widoczne(...)wyczuwalne były kawałki oliwek. Po wyjęciu bułek z piekarnika ułożyłem je na talerzu i na każdej z nich ułożyłem łyżeczkę sosu oliwkowego. Polecam wypróbować to pyszne danie i życzę smacznego

Wyprawy kulinarne
Indycze golonki z warzywami z wolnowaru 220

całkowicie miękkie. 10 - 15 minut przed podaniem dodać groszek (ja swój wcześniej rozmroziłam - nie jest to konieczne, można przedłużyć czas gotowania groszku o ile będzie to konieczne).  Doprawić sos solą i pieprzem. Podawać mięso z dużą ilością sosu z ryżem lub bagietką. Posypać kolendrą. Smacznego

Stare Gary
Szaszłyki na grilla z kurczakiem 185

około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Marynata do warzyw: łyżeczka oregano łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku listonic(...)fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku łyżeczka oregano łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku'; document.write(" "); Krok 1 Kurczaka

Kuchnia Bazylii
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 202

Składniki : 2 bakłażany 1 mały słoik sosu pomidorowego 1 kula mozzarelli lub tarty ser Basiron Rosso 1 plaster szynki lub kiełbasy chorizo ​​lub anchois pieczarki ,lub oliwki lub pomidorki oliwa z oliwek szczypta soli zioła   Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C Umyć i pokroić w plastry bakłażana. Blach ę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia .Ułożyć plastry bakłażana ,skropić(...)oliwą z oliwek i posypać  szczyptą soli. Piec około 20 minut. Wyjąć bakłażany z piekarnika i posmarować warstwę sosu pomidorowego, następnie wierzch dekorować dowolnymi dodatkami -do wyboru: mozzarella / pomidory / chorizo ​​lub ser / szynka / ... możliwe są wszystkie kombinacje ! Na koniec posypać ziołami i wstawić ponownie na jakieś 8 – 10 minut do rozpuszczenia sera:)) Ser Basiron Rosso Dwa smaki do wyboru

w mojej kuchni
FASZEROWANE MUSZLE 181

nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad     SKŁADNIKI opakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany,  2 łyżki majonezu,  ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE   Makaron gotujemy w osolonej wodzie.  Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy(...)dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Składniki na sos oprócz sera miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser. Zapiekamy 15 min.w 170 stopniach

słodki bratek
Przekąska francuska z kurkami, oliwkami i zieloną pietruszką 257

opakowanie ciasta francuskiego ok. 370 g, pęczek natki pietruszki, ok. 25 szt.   całych zielonych oliwek bez pestek, 100 g świeżych kurek, 1 łyżeczka masła, 1 łyżka sosu Worcester, pieprz czarny świeżo mielony do smaku,   suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, 1 małe jajko, 2 łyżki drobno startego sera bursztyn. Przygotowanie: Kurki czyścimy, kroimy w drobne kawałeczki(...)podsmażamy na maśle do momentu odparowania wody. Dodajemy sos Worcester i chwilę podsmażamy (do odparowania). Pozostawiamy do przestygnięcia. Oliwki i pietruszkę miksujemy za pomocą blendera z dodatkiem pieprzu i papryczki chili. Jajko roztrzepujemy dokładnie i mieszamy z serem. Piekarnik nastawiamy na 180°C. Jak już wszystkie składniki są przygotowane, można wyciągnąć ciasto z lodówki. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokąt

Moniki Smakołyki
sałatka owocowa z roszponką 202

układamy na półmisku. Pomarańcze obieramy z błonek, kroimy na mniejsze kawałki. Winogrona płuczemy, przekrawamy. Brzoskwinię myjemy, usuwamy pestkę i kroimy w plasterki. Owoce układamy na roszponce. składniki na sos: sok z 1 pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, doprawimy solą oraz pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z tuńczykiem i sałatą 178

Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 pomidor 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 cebuli czerwonej 5 garści mieszanki sałat Sos: 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie sól pieprz Tuńczyka osączyć z zalewy. Pomidora pokroić na półplasterki, jajka pokroić na cztery, a cebulkę w kostkę. sałatę porwać na mniejsze kawałki. W miseczce wymieszać jogurt naturalny, zioła prowansalskie(...)sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na talerzu ułożyć sałatę. Dookoła poukładać pomidora i jajka. Na sałacie ułożyć osączonego tuńczyka, posypać cebulką i polać sosem jogurtowym

Ewusiowe Smaki
Rollo czyli tortilla z kurczakiem i warzywami 179

niedźwiedzi Klos Pol chili 3 łyżki oleju Sałatka: 1/2 kapusty pekińskiej 2 garście roszponki 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula sól pieprz ketchup klik sos tysiąca wysp klik Filet z kurczaka cieniutko pokroić w plasterki. Usmażyć na odrobinie oleju dodając przyprawy. Warzywa na sałatkę pokroić, dodać do smaku przyprawy oraz ketchup i sos tysiąca wysp

Ewa w kuchni
sałatka z fasolki szparagowej i młodej marchewki 174

osoloną wodą, gotujemy al dente. Następnie wyciągamy z wody, przelewamy zimną wodą i kroimy w słupki. Przekładamy na patelnię z masłem i tak jak fasolkę chwilkę podsmażamy. składniki na sos: masło pozostałe z podsmażonej marchewki i fasolki 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki wody sól, pieprz, chili sproszkowane wykonanie: Na patelnie z masłem wlewamy miód(...)cytryny oraz wodę. Dodajemy do smaku sól, pieprz oraz chilli. Wszystko zagotowujemy. Gotowym sosem polewamy warzywa. Całość posypujemy pestkami słonecznika. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do mięs. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie 221

swoim rodzaju propozycję deserową. Opakowanie Carte d'Or zawiera 6 gotowych porcji lodowych w postaci zakręconych rozetek. Składają się z one z aksamitnych lodów, gęstego, bardzo intensywnego w smaku sosu oraz z posypanych najwyższej jakości dodatków. Wersja lodów Carte d'Or Lemon Pie charakteryzuje się delikatną kwaśną cytrynową polewą nutą, słodkim gęstym sosem cytrynowym oraz kawałkami bezy i tarty. Całość

Z miłości do słodkości
Kanapka z sosem dorszowym 116

Może się wydawać, że to ekstremalne połączenie, jednak panuje tutaj harmonia smaków. Sos jest wyśmienity, idealnie nada się też do sałatek.   Składniki 2 krótkie bagietki dżem malinowy 1 pomidor malinowy 1 jajko ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 50 g suszonego dorsza 70 g twardego sera koziego natka pietruszki   Przygotowanie   Normal(...)Jajko, pomidor i ser kroimy na plasterki. Dorsza (najpierw kruszymy na mniejsze kawałki) miksujemy z majonezem i śmietaną. Na dół bułki kładziemy plastry pomidora, na to plastry jajka, polewamy sosem, układamy plastry sera, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zakrywamy górą bagietki. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Smażony bakłażan z fasolką szparagową 177

bakłażana z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej, który będzie znakomitą przekąską lub dodatkiem do obiadu. Składniki 1 bakłażan 1 cebula 100 g żółtek fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju kokosowego kilka szczypt ziół prowansalskich sól ziołowa Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie na plasterki(...)piórka. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy na niego cebulę, a po chwili dodajemy bakłażana. Smażymy aż z bakłażana odparuje cała woda. Mieszamy co kilka minut. Dodajemy fasolkę szparagową, sos sojowy i zioła prowansalskie. Jeszcze kilka minut smażymy i mieszamy. Podajemy jako ciepłą przekąskę lub dodatek do dania głównego.  Ciekawostki o bakłażanie oraz inne przepisy z tym warzywem

My Chcemy Jeść