sosy - 72234 przepisów (strona:2134/4816)

Makaron z botwiną i łososiem 199

przez praskę i podsmażamy na oleju rzepakowym. 2. Do czosnku dodajemy pokrojone liście botwinki i dusimy kilka minut. 3. Botwinkę zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 4. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 5. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 6. Łososia nakładamy(...)makaron wymieszany z sosem botwinkowym. Tagiatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze botwinki), które odpowiada za prawidłowy transport tlenu, - kwasy omega-3 (pochodzące z łososia), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 360 g   Energia: 519,9 kcal    Białko: 29,5 g    Tłuszcze

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Schabowy 184

Moje córki[ ja oczywiście też] bardzo lubią takie schabowe z piersi z kurczaka.  pierś z kurczaka  jajka sos kebab-gyros Folwark bułka tarta sól, pieprz panier do mięs Skworcu Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać z przyprawami i odrobiną sosu kebab -gyros.Plastry maczać w  jajkach, następnie w panierce .Smażyć na rumiano z każdej

Moje domowe kucharzenie
szaszłyki bałkańskie 234

czosnku 2 łyżeczki papryki czerwonej, mielonej 1 pęczek pietruszki sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżeczka cząbru dodatkowo: olej do posmarowania kratki grillowej patyczki do szaszłyków zimna woda do namoczenia patyczków sos tzatziki do podania wykonanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do zimnej wody i moczymy przez kilka minut. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. listki pietruszki również drobno siekamy. W misce(...)mokre patyczki nakłuwamy po dwa kotleciki. Ruszt grilla natłuszczamy olejem. Szaszłyki układamy na ruszcie i grillujemy przez ok. 15 min., w między czasie raz obracając. Gotowe podajemy z sosem tzatziki. (inspiracja z przepisu kuchni Lidla

Domowy Smak Jedzenia
Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z rzodkiewką 245

Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 4 jajka 4 rzodkiewki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz 3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego Folwark 1 łyżka majonezu (również polecam Folwark) Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy, po czym kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Do jajek dodajemy pokrojone(...)kostkę rzodkiewki, posiekany szczypiorek, łyżkę majonezu i 3 łyżki (pełne) majonezowego sosu chrzanowego. Całość wstępnie mieszamy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy czy ilość przypraw jest wystarczająca. Pastę podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Pyszna grillowana tortilla z kabanosem i dodatkami 250

calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 tortilla 3 plastry żółtego sera np. typu Gouda sos czosnkowy Roleski łagodny ketchup 2-3 liście sałaty kawałek zielonej papryki (około 1/4) 1 łyżeczki prażonej cebulki 3 drobiowe kabanosy Przygotowanie Paprykę kroimy w drobną kostkę. Kabanosy kroimy na plasterki(...)całej tortilli robimy "esy-floresy" z sosu czosnkowego, a następnie z ketchupu. Następnie na tortillę układamy plastry żółtego sera (, aby pokryły całość placka). Na połowę tortilli rozkładamy resztę składników: kabanosy i paprykę, całość posypując prażoną cebulką. Na koniec układamy liście sałaty i składamy tortillę w pół. Tortillę smażymy na patelni grillowej z obu stron na małym ogniu do chwili

Słodkie okruszki
Pstrąg tęczowy z pesto z niedźwiedziego czosnku w sosie cytrynowym 155

drobną kostkę, podsmażyć na łyżeczce masła. Wlać wino i sok z cytryny - trzymać na ogniu ok 10 min. Zdjąć z ognia, dodać pozostałe masło i miód. Zmiksować na gładki sos.  Kilkanaście listków czosnku niedźwiedziego zmiksować z 2-3 łyżkami oleju i garścią orzechów (dowolny wybór) przyprawić odrobiną soli i pieprzu...... Podałam na sałacie w sosie vinerette............... Smacznego

Gaździnka warzy
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 154

okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie(...)łyżki sera żółtego, startego. Doprawiamy do smaku. Cukinie nadziewamy farszem, posypujemy 2 łyżkami natki i 2 łyżkami sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20-30 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka serowa z owocami i papryką 139

gouda zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do szklaneczki wlać sok z cytryny, olej, miód, dodać szczyptę imbiru, sól i pieprz, wszystko razem dobrze wymieszać i polać tym sosem sałatkę. Sałatkę dokładnie wymieszać z sosem i wstawić na 30 minut do lodówki

Camilla w kuchni
tagliatelle a la carbonara 180

Dodajemy serek topiony. Wszystko dokładnie mieszamy i podgrzewamy aż serek się rozpuści. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub posiekany jarmuż, mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, całość dokładnie mieszamy aby makaron pokrył się sosem. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem 209

dolewamy wodę i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy ajvar, mieszamy podgrzewając wszystko na małym ogniu. Doprawiamy całe danie (sól, pieprz, włoskie przyprawy), próbując. Wyłączamy gaz, na patelnię z sosem dodajemy makaron. Całość mieszamy, aby sos pokrył makaron. Danie przekładamy do talerza i posypujemy posiekaną porą. Można również dodać małego pomidorka cherry. Smacznego By Magdalena beta calories

Słodkie okruszki
Schabowe z pomidorami w sosie 276

Aromatyczny, sezonowy obiad Składniki 0,5 kg schabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie

czarrna od kuchni
Sałatka w słoiku idealna na piknik 228

ziemniaki 200 g ugotowanej, ciętej fasolki szparagowej 100 g wędzonego łososia albo tuńczyka z puszki 2 garści roszponki 2 ugotowane jajka kilka czarnych oliwek ulubiony dressing do sałatki Ulubiony sos wlewamy do słoika, potem układamy w nim kolejno: pokrojone ziemniaki, fasolkę szparagową, oliwki, roszponkę, łososia oraz ćwiartki jajka. Sałatkę szczelnie zamykamy wieczkiem. Przed spożyciem energicznie potrząsamy słoik, żeby wymieszać składniki(...)sosem

Bon Appetit Małgorzaty
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. 123

Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 3 łyżki oliwy sól, papryka ostra mielona SOS: 500 ml śmietany 18% 3 łyżki mleka 1 łyżka: bazylii, czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej cebulki 2 łyżki koperku suszonego Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, paprykę w kostkę, przekładamy do miski i zalewamy oliwą i doprawiamy papryką oraz solą. Następnie wrzucamy kurczaka(...)rozgrzaną patelnię i smażymy do wyparowania wody z papryki. W miseczce mieszamy śmietanę, mleko i przyprawy, kiedy kurczak już się zrumieni przelewamy na patelnię nasz sos i gotujemy około  10-15 minut. Podajemy z makaronem - u mnie razowy. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem 909

brokułem i tuńczykiem – Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 brokuł 2 czerwone papryki 1 duży ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym) kilka łyżek majonezu sól i pieprz do smaku mały pęczek szczypiorku mały pęczek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Wykonanie: Brokuła opłukać, podzielić(...)ugotować na parze. Ostudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Świeżego ogórka szklarniowego umyć, obrać, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i opłukać. Tuńczyka odsączyć z oleju lub sosu własnego. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić w kostkę. Na dno przezroczystej miski wysypać poszatkowaną kapustę pekińską, posmarować cienką warstwą majonezu. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie

Kulinarne Przeboje
Indyk z batatem i sosem czosnkowym 142

Masz ochotę na jakiś treściwy obiad? Może jakieś mięso? Proszę bardzo! Dziś polecam Wam pierś z indyka z frytkami z batata i sosem czosnkowym. Nie brzmi dietetycznie? A jednak jest to jak najbardziej obiad fit. Zaczynajmy więc gotować! Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, 1 porcja Produkty 1 x mały batat, 1 x pierś z indyka, 1 x jogurt(...)produkty obtoczyły się w oleju. Następnie mięso posyp z obu stron bazylią, odrobiną chili i rozmarynem. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut. Do przygotowania sosu czosnkowego użyj jogurtu naturalnego. Przelej go do miseczki i wyciśnij dwa ząbki czosnku. Przypraw solą, pieprzem, odrobiną gałki muszkatułowej i wymieszaj. Wiem co jem Bataty to warzywa, które warto włączyć

Fit&Fast Kitchen