tego aromatyczne, chrupiące ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty – najlepszy zestaw. Składniki (na 2 porcje): 2 pstrągi (oczyszczone) 1 spora cytryna mąka sól pieprz ok. 1-2 łyżki sosu sojowego przyprawa do ryb (opcjonalnie) masło klarowane (do smażenia) Masło czosnkowe: ok. 2-3 łyżki masła 2 ząbki czosnku Surówka: ok. 300 g kiszonej kapusty 1 średnia marchew 1 nieduży(...)smaku cukrem, solą i pieprzem. Pstrągi: Oczyszczone pstrągi myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie ryby solimy i posypujemy pieprzem (w środku i na zewnątrz), skrapiamy sosem sojowym i wcieramy. Możemy doprawić pstrąga przyprawą do ryb. Na koniec delikatnie oprószamy mąką (tylko na zewnątrz) i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym maśle, aż skórka stanie się
MyCookBook.plkomponować, dodając ulubione dodatki. Dziś u mnie pasta jajeczna z tuńczykiem Smacznego! Składniki na kilka osób: 7 jajek 2-3 ogórki kiszone mała cebula pół puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='7 jajek 2-3 ogórki kiszone mała cebula pół puszki tuńczyka w sosie
Kuchnia Bazyliiwielu lat nie kupowałam tego rodzaju mięsa. Dopiero niedawno się odważyłam i okazało się, że była to naprawdę dobra decyzja. A królik duszony jest wyśmienity. Polecam. Składniki: • tusza królika • sos sojowy (1- 2 łyżki) • olej • pieprz , papryka słodka, czosnek granulowany, sól • 4 ząbki czosnku • czerwony Delikat do mięs Knorr’a • 1 mała cebula Sposób przygotowania: 1. Mięso z królika umyć(...)pokroić na porcje, przełożyć do miski. 2. Dodać kilka łyżek oleju, posypać przyprawami, dodać sos sojowy i czosnek pokrojony w plasterki. 3. Wymieszać, nasmarować dokładnie mięso przyprawami i odstawić na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin. 4. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej. Obsmażyć mięso na rumiano. 5. Obsmażone z każdej strony porcje królika przełożyć do rondla
W mojej kuchnijako samodzielna przekąska. Polecam. Składniki: • sałata rzymska 3 sztuki (małe) lub 1 sztuka (duża) • garść dojrzałych pomidorków koktajlowych • opakowanie roszponki • ½ czerwonej cebulki • 1 pęczek szczypiorku • 1 żółta papryka • sos winegret z tego przepisu Sposób przygotowania: 1. Sałatę umyć, osączyć z wody, porwać na kawałki i włożyć do misy. 2. Umyte pomidorki przekroić na połówki lub ćwiartki, dorzucić do sałaty(...)Cebulkę pokroić cieniutko w piórka, dodać do reszty składników. 5. Szczypiorek posiekać, włożyć do misy. 6. Paprykę umytą i oczyszczoną pokroić na kawałki. 7. Wszystkie składniki wymieszać, polać przygotowanym sosem winegret. Smacznego
W mojej kuchnimnie zupełnie. Zaskoczył też Daria, który zjadł ich nieprzyzwoitą ilość. Z przyjemnością polecam je także Wam. Są świetne z sałatką, jako zastępnik mięsa. Doskonale także sprawdzają się z różnymi sosami. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 20 dag płatków owsianych • 2 szklanki wody • 1 cebula • 1 jajko • sól, pieprz • bułka tarta • olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Wodę osolić, zagotować. 2. Do wrzącej(...)przyprawy. 6. Uformować ok. 6 kotlecików, zwilżając ręce zimną wodą, obtoczyć w tartej bułce. 7. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. 8. Podawać z sosami i surówkami. Smacznego
W mojej kuchnimożna dodać kawałki świeżej papryki , pieczarki, ale ja tego nie dodawałam. 6. ½ puszki pomidorów zmiksować, doprawić solą, chili i oregano. 7. Na patelnię włożyć kawałki pomidora, wymieszać. 8. Wlać sos pomidorowy, dodać szczyptę cukru. Wcisnąć ząbek czosnku. 9. Całość dusić aż do odparowania sosu i przeniknięcia wszystkich smaków. 10. Na tortilli rozłożyć ¼ nadzienia. Zwinąć dość ciasno. 11. Na suchej, rozgrzanej
W mojej kuchniweekend. Polecam. Składniki: • 2 jajka • 2 szklanki mleka • 1 szklanka wody (może być mineralna gazowana) • 2 – 2,5 szklanki mąki • szczypta soli • 1 cukier waniliowy • olej • szczypta cynamonu (opcjonalnie) Sos śliwkowy: • 6 dużych śliwek • 1 łyżka brązowego cukru • 1 łyżeczka masła • kilka połówek orzechów włoskich Dodatkowo: • serek homogenizowany waniliowy Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe: połączyć trzepaczką(...)mieszając drewnianą łopatką. 5. Kiedy śliwki puszczą sok, dodać łyżkę brązowego cukru. Wymieszać. 6. Dodać pokruszone orzechy włoskie. Podsmażyć. 7. Naleśniki posmarować serkiem waniliowym. 8. Na naleśnikach położyć porcję sosu śliwkowego z orzechami. 9. Podawać gorące. Smacznego
W mojej kuchnibarze szybkiej obsługi.Ponieważ ciasto jest naturalne w smaku, do langoszy pasują także słodkie dodatki. Tym razem podałam je z konfiturą wiśniową, ale sprawdziłam również wersję na ostro – z sosem czosnkowym. Obie są znakomite. Polecam. Składniki: • 40 dkg maki • 1 szklanka letniego mleka • 3 dkg drożdży • 1 łyżeczka cukru • 1-2 łyżki oleju • 2 ziemniaki • sól Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki(...)rozciągnąć w palcach i rzucać na olej. 5. Piec jak pączki na głębokim oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym. 6. Podawać na słodko, z konfiturą, ale świetnie też smakują z sosem czosnkowym lub sałatką. Smacznego
W mojej kuchnijuż. A dzisiaj podzielę się z wami przepisem, który wykorzystałam ostatnio. Ziemniaki pieczone z czosnkiem są pysznym dodatkiem do różnych dań. Można je podawać z mięsem, pieczenią, bitkami i sosem. Świetnie smakują również z grzybami lub sosem pieczarkowym. To dobry sposób na wykorzystanie jesiennych ziemniaków, które, przechowywane w piwnicach, sporo straciły na smaku. Polecam. Składniki: • dowolna ilość ziemniaków • 1 główka
W mojej kuchniminut. Dodajemy pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Makaron dodajemy do sosu, mieszamy do momentu, kiedy makaron pokryje się sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu
R'n'G Kitchenmleka kokosowego 120 g mrożonego zielonego groszku 8 kolb mini kukurydzy 160 g makaronu ryżowego 2-3 łyżeczki pasty curry 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki oliwy Instrukcje Szalotkę i czosnek drobno siekamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu(...)szalotkę i czosnek. Chwilę podsmażamy, aby cebulka się zeszkliła. Dodajemy pastę curry, mieszamy i podsmażamy około 2 minut na średnim ogniu. Wlewamy bulion, mleko kokosowe, dodajemy sok z limonki, sos rybny, cukier brązowy oraz kurczaka. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Następnie dodajemy groszek i kolby kukurydzy. Gotujemy jeszcze przez około 2-3 minuty. Do miseczek rozkładamy wcześniej przygotowany
Wędrówki po kuchniszpinaku baby po 1 garści młodych listków rzodkiewki oraz buraka dodatkowo: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (zamień na inną kaszę, np. kuskus lub na puszkę fasoli lub cieciorki) na sos: 2 łyżki białego octu winnego (lub jabłkowego), 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz, 6 łyżek oliwy Przygotowanie: Pokrój warzywa w przeróżne kształty - plasterki, połówki, ćwiartki, trójkąty (np. ogórka(...)fasolę. W miseczce lub słoiku wymieszaj biały ocet winny z posiekanym ząbkiem czosnku i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Na końcu wlej oliwę i wszystko wymieszaj lub wstrząśnij słoikiem. Sosem polej sałatkę. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaCzas całkowity 45 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 20 min Czas całkowity 45 min Składniki 2 arkusze ciasta francuskiego 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 średnie czerwone cebule 5 jajek 2-3 łyżki kaparów 2-3 łyżki śmietany 12% pieprz czarny sól Instrukcje Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Ostudzone jajka obieramy(...)kroimy w drobną kostkę. Cebulę, kapary drobno siekamy i dodajemy do jajek. Tuńczyka odsączamy i odciskamy w dłoniach z nadmiaru sosu. Łączymy z pozostałymi składnikami. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Nadzienie powinno mieć konsystencję gęstej pasty. Każdy arkusz ciasta francuskiego dzielimy na 12 równych kwadratów. Na każdy kwadrat nakładamy sporą ilość
Wędrówki po kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); *składniki: młode liście mniszka lekarskiego, najlepiej wczesnowiosenne jajka sos winegret sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Liście mniszka myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzach, na każdym układamy ćwiartki jajek. Przed podaniem polewamy sosem winegret. Możemy podać z pieczywem lub ziemniakami. *proporcje wg uznania, liście mniszka zbieramy z dala od drogi
Domowy Smak Jedzeniamieszając. Gdy pieczarki zmienią kolor to do garnka wlać wodę oraz wino. Dodać podsmażone kawałki schabu i przyprawić ziołami prowansalskimi. Schab dusić pod przykryciem około 1,5-2 godziny*. Sos powinien lekko się zredukować. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać. Sos posmakować i ewentualnie doprawić. *mięso musi być miękkie i delikatnie odchodzić od widelca; ewentualnie przedłużyć czas
Ugotować