Co można zrobić z ćwiartki białej kapusty? Bardzo orzeźwiającą i pełną witamin surówkę, która w upalne dni może zastąpić zwykły obiad. Kolorowa, chrupiąca, soczysta
Moja smaczna kuchniaDzień dobry! Na punkcie tego przepisu ostatnio oszaleliśmy. Nie wiem czy tylko my tak mamy, ale jak już zaczniemy coś robić to nie możemy przestać. Tak
PaleoLifeOmlet puszysty i pyszny. Bez mąki tylko same jajka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po żółtku nie przerywając ubijania, ale ubijać już
Kuchnia PokoleńUwielbiam takie chleby w których coś mi chrupie pod zębem. Chleb jest pachnący, z chrupiącą skórką i aromatycznym, miękkim i elastycznym wnętrzem. Idealny chleb na kanapki
Moje Małe CzarowaniePyszne wrapy z tortilli z pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami. Świetnie sprawdzają się jako szybkie, ciekawe danie śniadaniowe. Składniki: 4 duże placki
Pyry na GazWytrawne, ziemniaczane gofry z żółtym serem. Dobrze przypieczone, chrupiące, można zjeść samodzielnie albo podać z jajkiem sadzonym. Najlepsze zaraz po upieczeniu ale jakby został Wam jakiś
Cooking for EmilyLekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką. Dziś polecam Wam pyszną propozycję na sytą kolację lub lżejszy obiad. Pyszne kotleciki z tuńczyka z
Słodkie okruszkiUpały dają nam w kość, a apetyt wzrasta na widok lekkiego, kolorowego jedzenia stąd dzisiaj pojawiła się u mnie pizza z figami i szynką szwarcwaldzką . Uwielbiam
Pieguskowa KuchniaNiedawno otrzymałam nowe wegańskie białko od Siła Roślin , a dokładnie białko z ryżu brązowego z wyciągiem ze stewii oraz naturalnym aromatem waniliowym marki Plantforce. Smakuje bardzo
Zdrowie na języku :PPyszne placuszki zrobione z bardzo prostego ciasta z dodatkiem jogurtu naturalnego. Nafaszerowane dużą ilością kawałeczków gorzkiej czekolady. Pulchne, lekkie i słodkie w sam raz. Robi się
cool and mintyO tej porze roku sałatki stanowią dla nas nieodłączny element menu. Gdy jest coraz cieplej lubimy przygotowywać je na kolację, do grilla, a nawet zastępować nimi
Smaki Na TalerzuKocham jagodzianki odkąd tylko pamiętam. Najlepsze robi moja teściowa ale ja tez czasem podejmuję próby. Tym razem skorzystałam z przepisu Lo dokonują kilku zmian. Bułeczki
Dzieje kuchennej WiewióryPasta z pieczonych warzyw – ZERO WASTE Patrzę na stół a tu leży lekko przyklapły kalafior, papryka czerwona .. i tak powstał pomysł na ten przepis. Pasta
Kuchnia na wzgórzuMalinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej to pyszne źródło białka, aminokwasów i witamin. Komosa ryżowa to jeden z tzw. “superfood”, czyli pożywienia o niezwykłych wartościach odżywczych
Lamarida.pl